diam jelah

Suami sye nih bila sye nk bebual psal jiran ke ada org cari psal ngn sye ke dia xnk dgr, dia xnk thu pun.. siap ckp buang mse je pk.. jd bila ada msalah cmtuh sye diam jelah, sye xckp pun ngn dia.. sbb dia xbrminat kan nk dgr keluhan sye.. simpan je, sye diam jelah.. sibuk lak tnye knape?? Ada ape?? Sbb tgk muka n kening sye brkerut2.. malas nk story.. sye nih keras hati, skali dia ckp cmtuh sye terus xnk bebual ape2 dah.. huhuhu mommies cmne lak?? ????

25 Balas

Suami sy ja kwan sy depan mata 🤭. Kalau bnda xbaik jd mcm sy sllu crita kisah sy bca kt page kisah rumahtangga. Bnda xbaik kami bincang solusi sama2. Bnda baik kami prktiskan sama2. Sy kenal suami dri 2012 smpai skrg skli pun sy xpernah kena marah klau buat silap. Dia akan ckp baik2 mana silap dan mana perlu btulkan. Jd klau sy mluah dia dgr.. suami kerja 9am - 10.30pm. Dia balik ja dia akan main dgn ank. Smpai jam 12am. Jam 12am msa sy bual dgn dia. Sy buat bsnes dri umah so mmg akn sntiasa pgg fon. Tp jam 12am kami dua akn stop pegang fon n pillow talk. Smpai jam 1am. Tido. 😊 kalau ada post kt fb/insta sy akan copy link paste kt wsap. Kt situ kami berinteraksi. Sy xkan tag kt post. Sbb kami bolei bual kt wsap. Masa depan mata terhad. Jdi kami curi masa mana yg ad utk brbual. 😊.

Sist tanya la laki sist..knapa eh sy boleh dgr crita awk pasal org kt tempat kja awak..tpi bila bab sy awk x nak dgr pulak..direct tanya baru puas hati sist.. Kalau sy mmg cam tu..x kesah jawab dia mcm mana janji kita tau kenapa🙂.. Jgn melenting pulak buat dlm nada gurauan.. Bab sy bila laki x beri perhatian bila sy bckp sy kan jawab K FINEEEE! UUU III jangan jap lagi mencari🤣 saja, nanti pandai dia cari kita buat tak tau pulak.. Now 1 sama😉🤣

5y ago

😂 just like myhsbd too, kdg rasa nak jak hdphn dia masuk air ker pecah ker..bru dia tau ada bini tepi dia..😂 kita pulak jeles tgk hdphn dia..apa kejadah..tu lah terpaksa trima suami kita seadanya😅

Sama lah sis... Sampaikan sy menangiss sebab sedih sgt..baru lah dia nak dgr..klu tak dia akan komen u yg keras kpla sgt la, I tak paham perangai perempuan laa..huhu rasa sakit hati n sebak lg dasyat bila husband tak nak jadi pendengar setia berbanding sakit hati dgn org Yang cari pasal dgn kita..😭 tgh pregnant ni sensitif ya amatt..huhu

5y ago

😔😔

haa mungkin dia nk ckp kat awk utk kurangkan berkata² psal org . sy pun da terikut² sifat suami sy tak ckp psl org tu ini . sifat " lantak kauuu lahhh" tu dah sebati .. lama² tak heran dah . even org ngate ke ape ke . kita cari happy kita je . puan try la . puan akn lebih bhgia ignore org sekeliling

5y ago

haa psl buli kene bendung awal . dulu ank abg sy pun org buli kat skolah , n lepas tu abg sy dtg sekolah ckp pd cikgu . cikgu panggil . hadap la masa tu tp bg warning jela sbb budak² kan .haa cuba ank akk sndri mengadu dgn ayahnye . akk cuba suruh . kalau method bila sis nk ckp suami tak endahkan ,guna teknik ank pulak . sy phm perasaan kene buli mcm mana sbb dulu sy pun kene buli🤣 sbb tu sy jd pendiam smpai skrg . kurang keyakinan dah nk berkawan . kalau tak jd juga , puan sndri bertindak . pergi sekolah jumpa bdk tu .

Yang diajak borak pasal jiran tu dah kenapa? Mmg buang masa dia la. Cuba ajak borak pasal benda lain. Observe la topik apa yg dia selalu borak dgn awak. Kalau dah takde idea sgt, bukak berita ha discuss pasal isu semasa. Bukan masalah dia tak nak dgr. Lelaki ni dia malas nk semak.

5y ago

Ceriter psal mesin kt tmpt krje, org gadoh kt tmpt krje, mbe kawen dua, bini org itu ini, lg buang msa ceriter.. lain lah klau ceriter plan nk beli umah ke, nk beli tanah ke.. asal bini bukak mulut je criter sia2, ckp psal org, mengumpat, buang msa dgr, wt semak kpala otak ko.. ntah pe2.. 🙄🙄

Sma mcm huby sya, brckp dgn dia mcm bckp dgn dinding, ws dia pun blue tick je, rply tidak... Sebab si huby jenis pendiam, dh 10thn hidup dgn dia, sya dh boleh terima.. Dh biasa dilyn mcm dinding, sya x kisah asalkan dia x mkn luar dan bg sya duit. Itu dah cukup

5y ago

Haha klau sye cm bckp ngn rice cooker sis.. tp mmg lah, dgr keluhan isteri tuh pun tggjwb gk kan.. klau xjge hati kita atau wt kita sedih nnti moto rosak lah.. kt tmpt krje kne marah ngn bos lah.. pastu sye ckp, hah smlm kita nk cerite xnk dgr, sakit hati kita.. skrg dia lak rsa, 🤭🤭😅

Samalah..sibuk dgn hp je..bini kt sblh mcm tggul..24 jam dgn hp..komunikasi kurang..sy tgh prgnnt skng..sy sakit itu ini pon mcm endah x endah je..bila org lain sakit bkn main ambil berat, nk g ziarah la..sy kecik ati jgk..bini sendri x ambil berat pon..😢

5y ago

Kan...btl tu..kdg2 beras hbis ke, brg dpo habis sy xde bgtau dia .biar dia rsa tnggungjawab..kdg2 sy geram sgt..duit blnja x bg..hmm..

Sy pula sis jenis senyap sikit. Suami pulak slalu complain sy jrg nak brcerita dgn dia. Bkn apa, sejak pregnant ni rasa penat memanjang je. Bila blik rmh tenaga da hbis da nk buat apa2, mmg sy baring je spnjg masa. Huhu

5y ago

Hahaha ohh yeke.. cm2 hal ek..

Suami sy jenis mendengar je ape isteri die bercerita tapi masuk telinga kanan kluar telinga kiri 😂😂 Tapi kalau bab kesihatan isteri die akn corcern lebih...

5y ago

Adui bertabah je la sis kalau gitu gaya hihi

Ala sis, daripada cerita pasal jiran2 atau org lain.. Baik tumpukan pada rancangan masa depan.. Lebih manfaat.. Small idea talk about people.. Big idea talk about future.

5y ago

Bkn ajk laki mngumpat sis, just nak share ape jd dlm hari sye.. tp time dia lak ceriter psal kwn2 or tmpt krje sye tadah je, sye nk kne dgr.. time sye dia kta buang mse nk pk.. hbih ape kejadahnye ceriter psal kwn2 kwen dua lah, lg buang mse pk.. kita mne ada tmpt lain nk brcerita klau bkn suami sndri.. xkan nk meluahkan perasaan kt suami jiran tuh lak kan... 😎😎