cm nk xnk je ajar

Hi mommies.. sye nih bru blaja driving.. suami yg ajar kan.. smlm mlm tuh dia g mancing, blek kul 5am cmtuh.. dia kne lah pham sye nih first time pgg stereng, mmg bpk sye guru mandu, tp sye mmg xpnah try pun drive.. sye soh dia ajr sbb senang sye nk anta n amek ank2 skolah.. sye mmg xpandai parking kebelakang.. confius tgk cermin tuh.. mgkin sbb belum biasa.. insyaallah lma2 nnti maybe bole pro.. masalahnya.. sye geram tgk reaction dia, cm fedup.. dia ckp agk2 lah nk msuk cmne, dia mmg thu sye xpandai, nk ajar tp cm xsabar.. pdahal bkn salah sye pun dia xckup tido ke pe.. dia yg sibuk sgt nk layan hobi ngn kwn.. pastu sye mtk ajar kan nk marah lak.. sye paling xsuka org wt muka.. ishhhh sakit hati lah..

18 Balas

Sis kena sabar byk2.. Mungkin pnt dia lps mmncing xabis lagi.. Cuba nanti bla dia xpnt n free xkerja boleh laa slowtalk pujuk2 dia nak minta ajar bawa kereta lg... Mcm sy dr zaman sek men dah cuba bljr bwa kreta...abg2 sy ajarkan..masa umur 18 lps sek sy dah ambil lesen.. bla dah kwin mmg xda msalah bab2 mandu ni kdg bleh tukar jd driver ngan suami bla blk kg..tp 1 benda yg sy jd deep btl..suami asyik nak komplen itu la ini laa cara pmanduan sy..kdg dah btahun2 bawa kreta ni kalo suami ada bsma dsblh jd pnumpang rasa down nak bwa 😥 sbb kdg komen2 dia deep sgt..tp sy positif dan byk2 bsabar aja...

5y ago

Btoi .sama mcm sy,dh bertahun dpt lesen tp bila drive suami byk plk komen ,itu x kena Ni x Kena..last skli sy suruh dia drive sy plk dk sblah😁..bukan apa dia x harap sy bwa keta..terlebih risau😥😥

Nk senang g daftar kelas memandu trus sis..dh ada cikgu yg mengajar....bila dh pandai drive, husband dh x leh nk kata apa..kita dh boleh berdikari sendiri x yah harapkn husband..sis pon boleh la strt cari income sikit2, at least kalau jd pape kt kita, kita dh ada duit sendiri..sebab sis pon kenal perangai husband sis mcm mn..ni langkah utk brjaga2..sy pon pergi keje drive sendiri sampai 39w..bila nk hujung2 ni baru mntak husband hantar g keje..alhamdulillah dia faham..ni pandangan sy la😊..semoga urusan sis dipermudahkan.

5y ago

Tq yunk.. 😘😘😉

Alhamdulillah sye dah berani drive n bole anta n amek ank2.. tq utk nasihat n kta semangat uolls.. amat sye hargai.. yg peliknya, jiran yg slalu antakan ank2 sye skolah tuh lak ckp, sye cuma gunakan dia je dlu.. siap delete no sye dah.. kahkahkah melayu n hasad dengki berpisah tiada.. klau sye hppy tgk kwn2 bole brdikari.. nih org mmg pelik.. 😂😂😉

5y ago

Geram kan.. hihi

Hahaha adoi situasi same la sy pn tgh bljar drive dgn suami sbb snang nk amik n anta ank sekolah...even suami xde buat muke tp sentap juga kite da la tgh pregnant blaja drive sbb nk tlg die xde la trkejar nk msuk keje n amik ank skolah..bile ngajar die buat mcm kite ni da pro plak..hurmm kecik hati

5y ago

Haha kann.. 👍👍😁

sy pon mcm tu jugak sis, mnngis bila suami ajar drive, dia marah2 mcm kita ni blajar trus pndai ,stress btol, smpai sy mrajuk dduk seat blakang tknk bawak dah, bila dh reti bawak sikit2, dia pulak tk confident, ingt kita nk langgar kreta org lain, padahal tkde ape pon, sudahnye sy tknk bawak dah

5y ago

tawu tkpe, tp untung laaa awk dh pndai bawak, sy ni 😅 ,nk kemana kne hrpkan suami hntr

Sabar ye sis. My husband pun I suruh dia ajar bawak skuter, 2x je kot dia ajar. Sebab I memang takot nak mampos bawak skuter walaupun orang cakap senang. Last2 fedup je hmmm sampai sekarang takot.

5y ago

Lahhh yeke.. kannn.. mtk dia ajar tp cmtuh lak.. huhu alhamdulillah sye dah berani bwk keta, n anta sndri ank2 ke skolah.. lpas nih nk mtk dia belanja car seat, senang nk drive, bole letak bby.. hehe 😁😁🤭

Haha... Saya pun tak brapa cun bab parking.. Ada juga husband ajar, tapi tak faham la.. Baik saya daftar refreshment course kat sekolah memandu..

Sabar sis. Adat laa tu. Org mngajar mmg cmtu. Mcm msa kita sklh dlu. Msti ckgu akn marah pnya laa. Lgpun x baik simpan dlm hati. Suami tu 😅

5y ago

Dia mmg cmtuh.. xckup tido nk marah2.. pdahal dia yg merayap xtentu hala smpai xckup tido.. sye mtk ajar pun xbole..

Maybe blh minta dia ajar Hari dia Tak busy @ takde aktiviti. Kita pun Tak cukup rehat, moody juga kan

Sya pon baru blajar..tapi xpandai nk kawal main kot jalan raya...husband dOk popet kot tepi

5y ago

Huhu stress kan.. Kita bru blaja, pastu yg ajar lak bhasa kdg2 dgr nk nangis.. 😢😢