normal lah kan..??

Salam mommies.. just nk mtk pndgn, ape perasaan mommies klau ada dkt tmpt sye.. rituh sye g house warming n bday ank kpd kwn suami.. smpai sne, msuk, niat salam tuan umah n bini dia.. sye salam bini dia jelah, kwn suami x.. tiber2 bini dia tegur eeh akak, kembangnya.. npk berisi lak akak nih.. sye terus cm urmm nk mkn pun xlalu dah.. suami xdgr.. sye duk dlu.. pastu mak dia yg ckp eeh mkn lah, hah ceduk amek nasi n lauk.. sye cm hah yelah cik.. pdahal sye dah xde mood dah, rsa nk blek je.. blek dlm keta sye ckp ngn suami, ape yg bini kwn dia ckp pd sye td.. pastu suami pun kta, eeh bodo ke dia tuh, org ngandung mmg lah bdan berisi.. mmg ada isi pun kan.. yg dia nk ckp cmtuh knape.. patot brsyukur org nk dtg mjlis dia.. doakan mjlis dia, ank dia dpt hadiah.. knape bini dia mulut puaka sgt.. dia cm xpnah ngandung je.. nk ckp cmtuh sbb dia tgh slim.. sye pun time ank sorg dlu, org kta npk cm bru hbih spm.. skrg 38w ank no 4.. dia bole kta sye kembangnya, npk berisi.. mgkin lpas nih klau dia jmput pun sye xkan g kot.. kurg ajar sgt, xthu adab ngn tetamu yg dtg doakan mjlis dia.. biadap betol.. sye rsa sbb dia pkai bulu mata palsu tuh yg dia perasan lawa sgt muka dia.. ?????

32 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Lahhh tu pon terasa? Sye org ckp gemok directly pon sye still boleh buat gelak. Kadang die ckp mcm tu mungkin nk bergurau je. Atau nk buka topik bercerita. Jgn la semua bende amik serius kak. Bile org ckp mcm tu cube buat kan bende tu hal remeh and balas je la balik. Biasa laaa pregnant kan . Mybe die x tahu ke sbb ade org pregnant x nmpk pregnant. Mcm sye pregnant org x tahu pon sye pregnant. Masing masing ckp sye nmpk org gemok je. Dh bersalin slim ckit. Pon ade org ckp body mcm ni cantik ckit dr sblum bersalin 😂. Tapi sye abaikan je. Be confident on yourself

Baca lagi
2y ago

Tu la...ni jenis yg kuat sentap ...suami pon sme..ptt nasihat kn isteri...mgkin tuan rumah gurau...ni suami same naik...mmg ssh la awk nk dpt kwn klu cmni la prangai

pernah kena berkali dah .. bnyak jugak yg ckp sya mcmtu jugak .. dlu bdn sya mcm budak skolah .. kecik kurus lagitu .. skrng bdn dah mcm ape jer .. tpi satu jer laa sya jwap , suami ari2 bagi mkan .. sbb tu laa gemok 😂 kwn ade yg sentap dnga jwapan sya .. ade yg senyap trus 🤣 yelah , bdn kite menjdi sbb kite bnyak mkan .. x da masalah nak difikir .. bahagia jer .. think ke arah tu jer sis 😊 diorg nak dengki ke apa lantak diorg laa 🤣 jnji kite bahagia dgn anak2 tu penting ❤

Baca lagi
2y ago

😍😍

Sis mcm sye. Cepat terasa bila org cakap dah gemok eventho normal preggy badan naik. Kadang2 jadi terfikir2. Sye sejenis yg badan so2. Tak gemuk tak kurus tapi bila mengandung jadi naik terus. So bila org cakap badan sye naik atau mengembang sye jadi sangat2 terasa 😄 lagi2 bila ipar sye banding2kan sye dengan dia sebab dia preggy badan tak naik lansung. Jadi lagi stress. Ngadu kat suami tapi suami ckp takpe laa. Gemuk pon cantik. Kan sebab baby 😂

Baca lagi

😬😬 Sy penah kena ngan sorg ni.. sy br lps bersalin bbrp bulan.. dia msk opis sy.. ckp ehh gemuk nye.. klu ckp nmpk berisi xde laa rasa sgt..(actually badan dia tu jenis besar/berisi ckp kat sy yg badan sedang2).. selang beberapa tahun.. dia dtg lg opis n tegur sy ehh kurus nye (badan sy dah normal laa) tp masalahnye badan dia tu camtu jugak.. x turun2 pon 😅😅 Sibbaik laaa mulut kite ni baik.. klu x mmg nangis dia nnt 😂

Baca lagi

Sy sebelum mgandung selalu ja org cakap direct.. lg2 member lelaki eh gemok dh.. eh berisi tul kau ni.. eh tu eh ni.. masa tu mmg sentap jgk la.. skg bila mengandung mmg tak sentap la sbb terang lg bersuluh sbb aku mengandung.. normal la nampak berisi heheheh aku siap cakap aku gemok sbb ada isi kat dalam.. hhaha pastu masing2 terkejut sbb diorg tak tahu .. hahah pandai pula diorg minta maaf hahahha

Baca lagi
VIP Member

Mungkin lain orang lain tanggapan & penerimaan dia kot. Sebab kalau sy tengah pregnant ni, org cakap sy makin berisi makin bulat, sy macam okay je. Tak terasa pun. Sbb sy tahu sy makin bulat pun sebab pregnant hehe. Selalu je org ckp "eh dah makin bulat dah", "dah makin berisi". Tapi sy anggap je dia nak menyembang, sbb dah sah2 sy berisi sbb mengandung.

Baca lagi

Pd sy benda ni biasa je...org tegur sbb kte mngandung...xkn dia nk ckp slim nye awk...sdgkn mmg gemok...dia ckp cmtu kang awk rse dia mnyindir...dah2 ler...xpyh nk amek ati sgt..awk suami isteri mmg xleh kene tegur...org cmni kdg2 org x suke nk berkawan...baik la awk x pyh pegi...nnti org mnyampah

VIP Member

Rasa mcm biasa je bila baca...even kalau kena kat diri sdri pon mmg xkan terasa...sis blh je sbnrnya jwb masa tu jugak..ckp mmg nmpk berisi lah dah sbb mmg ada isi.....😊😊 Tp kalo sy pon terkena mcm tu kalo time xpregnant pon mmg xkan terasa...sbb salu akn jwb org hati sng memey rrr berisi...ko byk susah hati ni tu kurus je

Baca lagi

Sis jgan la ambil hati yer...kuatkn semangat n bersabar...fkir yg positif ja...masuk tlinga kiri kluar tlinga kanan jer...xda untungnya simpan dlm hati dngan mulut orng yg x faedah tu...kalo kena ckp mcm tu sis balas ja balek...bahagia sangat la ni sampai terlebih makan...hehe

VIP Member

Biase jer.. nape nk sensitif.. da bkn kawan rapat kan.. mesti laa takde topik nk bertegur.. kira ok la.. bini tuan rumah bersuara nk bertegur... laki awak tu pon.. ckp mulut org mulut puaka.. jgn lupa bini tu tgh tgu hari nk bersalin.. bersangka baik je udah ler...

2y ago

Alhamdulillah. Kalau da bersalin.. just pendapat sy je.. kang klu tak bertegur kate sombong plak.. 1st time jumpe kan.. takde nk backup tuan punya post ataw bini tuan rumah.. chill.