sitiha lijah ab sahat, Malaysia

an odd mommy but lovely

About sitiha lijah ab sahat

11 hari dah
ada tak tips utk susukn bayi? masalah sy skrg ni baby taknak nyusu bdn . die nk susu yg dah di pam dlm botol . penat lah mcm ni 😩 lahir² terus masuk nursery . dorg (pihak hospital) bg susu formula sb
..read
thumb image
bgi je lme2 dia akn isap kne sabar n pujuk bby..bby dia fhm hti ibu..
Comel baby..
kerap sua puting ke baby biar dia terbiasa.
Takpe sis try je lagi dont give up 💪🏻 ur baby’s cute btw 😍😍
same la dgn saye sis.... 😩
bersalin
alhamdulillah tepat 37minggu lahirlah ank lelaki seberat 2.4kg . tp ape perlu buat ye . lepas bersalin punggung sy sakit sgt . ada yg penah alami tak? dan tulang pelvic pun sama sakit . tk blh thn nk
..read
induce 37week
weeeee doakan sy ya mommy semua . tak sabar pulak . da ready sbb dulu penah induce juga cuma dulu melahirkn baby yg sudah meninggal 30week . skrg doc bg cadangan waktu appt o&g tadi . terus setuju . t
..read
Semoga dipermudahkan urusan kak..
akikah
hai mommy daddy semua . boleh tahu tak berapa anggaran buat majlis akikah utk bayi lelaki? tanpa berendoi semua . yg paling simple
Mcm abg saya, drg buat dkt masjid ja ramai2x waktu smbut maulid nabi .. Ikut kemampuannya masing2x..
Kalau baby lelaki biasa 2 ekor kambing... Pmpuan sekor kambing.... Maybe dlm 2k lebih kot... Anak sy pmpuan buat kenduri hari tu habis dlm 1500 cm tu termasuk cukur jambul... Buat sekali je
Beli kambing sekor masak ramai2 dengan keluarga hantar masjid...
Nak buat akikah xsmestinye kne kenduri, ank lelaki klau mampu 2 ekor kambing klau xmampu sekor pn memadai..msk then agih2 kn lauk pd org kg,[email protected] ckup..yg penting akikah tu xsmestinye ade m
..more
nk jimat sis join kurban sis.. pastu agih2 kan daging tu je.. kalau xmampu, daging lembu pun boleh sis.. xsmestinya kambing.. tengok atas kemampuan.. 😊
berat badan ..
korang lepas bersalin biasanya berat turun berapa byk selepas habis pantang? please share😉
VIP Member
Turun 10KG jgk la sbb fully breastfeeding Cuma dh lupa berapa bert msa hamil dlu 😅 Egt turun berapa je 😁
Sblum preggy 44 46kg mcm tu je Time preggy bert smpai 58kg Lepas pntang 45kg Now 41kg anak fully bf mgkn sb itu sya smakin kurang bert bdn .
?
dr saat awal kehamilan 7 mggu hingga 30mggu . 2 mggu skli mesti akn check up, kdg² je kene 1 mggu skli . check up klinik, hospital dan psychiatric . dan sejak dr 31 hingg 34 dan bawak la sampai lahir
..read
insyaAllah... semoga dipermudahkann... kenapa g psy ye sis... maaf tanye...
ganti puasa waktu pregnnt
haisss bunnndaa semua . nak tanya la , sy setakat ni 33mggu usia kandungan . sy berpuasa baru 2 hari . tp apa yg sy perasan, gerakan agk lambat bila waktu puasa ni . tp bila da berbuka, baru baby gera
..read
Mmg law doc mrh tu xde tapis².. Kte yg malu org dengo kte kna mrh... Bert naik mrh..xnaik berat mrh.. Kdg xtaw cmne nk maintain berat kn...tp cm sy dlu prgntt 7bkn lm bln pose kesian kt bby lpr..gerk
..more
Perot kte lpr..bby dlm perut pn lpr gk..cmne bby nk cergas bgerak dlm perut... Lps pntng nnti gnti la pelan² sis..
baby mula turun dan masuk laluan
berapa usia kandungan mommy² waktu baby mula turun ke ruang pelvic? dan bila betul² masuk laluan? baby sy da mula turun usia 31week , skrg 32 week dah hehe . jom share pengalaman
VIP Member
35 weeks and belum engage lagi 😅
tendangan bayi ke tulang rusuk
biasanya minggu ke berapa mommy rasa bayi menendang hingga ke tulang rusuk? currently 31 and 5days . masih kawasan perut . takut pulak org cite tendang tulang rusuk lg sakit hihi . apa² pun semuga bay
..read
Saya mengalami tendangan smpi ke tulang rusuk skrg ni sis. Start [email protected] weeks. Bkn mcm tendangan tp lbh kepada menolak tulang rusuk dan organ2 berdekatn. Mcm skrg saya selalu sakit ulu hati tiap kali b
..more
sakit abdomen
31week and 4 days . sejak² ni sakit sangat kt bhgian ari² tu mcm bisa² . takut² kalau uri jatuh or uri bawah ttbe . harap² tu normal bila da dekat due
axienty ni.. fikir yg baik2 shj kalau sakit ke rs xselesa ke pergi klinik trus..