Sedih dan kecewa

Sedih da ttc 2tahun lbih . Cousin saya bru 2bln lepas kwin dah mengandung .. semoga saya kuat dan smoga smua ttcian kuat .😭😭

31 Balas

Rezeki ditentukan oleh Tuhan, banyak bersabar dan berdoa sis. Kesilapan pertama sering kita lupa, ialah apabila kita teringin rezeki spt org lain..that automatically membuat bandingan dan rasa kecewa. Rezeki adalah sesuatu bukan dgn kehendak kita tp kehendak illahi menguji kesabaran kita. Berbahagialah utk yg telah dpt kebahagian dikurniakan anak, wish them all the best and sering ziarah mereka, tp jangan membandingkan pada diri sendiri. Everyone has own gift with time and test. No one perfect kan...ada yg lbh 15 tahun baru dpt anak, ada yg amik anak yatim pastu masha allah rezeki non stop baginye. Perjalanan hidup ni berlainan sis utk setiap org. Jgn patah harapan mencuba. Sis ada masa lagi utk mencuba insha allah. Semoga dikurniakan anak yg ramai bg sis very soon, keep trying sis dgn bahagia dan bershukur. Ada anak tu bukan hal utama sis, nak uruskan journey as mother frever is biggest challenges, n is beauty also..insha allah, kesabaran ada nikmatnye. Jgn bersedih jz enjoy ur journey with ur hubby and keep trying n rely to allah. Insha allah tak lama nanti pasti ada.

saya dulu masa awal kahwin fikir juga pasal anak sbb mostly kawan semua ada anak, ipar bunting pelamin. Circle saya kahwin semua bunting pelamin. Sedih tu jgn cakap lah asyik menangis je lama lama saya tak fikir sgt pasal anak sbb nanti stress manjang. Just enjoy je dating dgn husband berjalan, holiday semua tu hehe. Tak lama nak masuk tahun kedua kahwin tetiba saya taktahu pregnant dah 4 bulan and skrg saya tengah tggu hari nak bersalin. Dalam kita tak fikir pasal anak Allah datangkan rezeki buat kami. Sis jangan banyak fikir just treat yourself nice and better inshaallah Allah akan kasi lebih dekat sis. Banyakkan berdoa ❤️❤️❤️

2y ago

Percayalah kaum wanita ni kuat. Boleh hadap semua tapi dalam kekuatan kita ada terselit rezeki dalam diam. Inshaallah semua ada rezeki masing masing percaya lah. Hug and kisses 🥰😘😘😍😍

Sabar ye sis.. Semoga sis kuat.. Sy dekat 4 tahun ttc.. Ni baru lekat.. Macam2 orang cakap.. X blh ngandung sbb gemuk la.. Ape la.. Tapi saya Berdoa sgt harap kali ni kekal sampai lahir.. Sbb da 3 kali gugur.. Sedara2.. Semua kahwin terus ada baby n ramai yg beranak pinak dah.. Saya baru nak ada.. InsyaAllah ada rezeki kita.. Cuma antara lambat atau cepat je.. Jgn berhenti berharap.. Terus kn usaha.. Doa.. InsyaAllah ada rezeki sis.. Saya doakan semoga dipermudahkan segala urusan sis utk mendapatkan zuriat ye.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal.. 🤲🏻🤲🏻

saya pun mcm sis jgk ttc 1years lbih. sy faham prasaan sis bila kita da lama kawin tp kawan atau cousin baru kawen da lekat. tu tak cmpur orang banding2kan kita. suruh mkn jamu la urut la.. kdg org sekeliling buat kita down. sis kena kuat okay. jauh kan diri dri org yg buat kita down. klau ada ig ke ws ke jgn tgk status kwan yg pregnant atau cousin tu. nnti lama2 kita da biasa and tk amek peduli la. bila kita redha Allah hntrkn malaikat kecil dkt rahim kita.. Aaamiiin

Sabar Puan. Rezeki semua manusia hanyalah cepat atau lambat sahaja dan ada cabarannya. Ada dan belum ada anak, masing² ada cabarannya. Kita semua diuji. Jaga diri dan jaga pemakanan. Rata² org keliling saya yg belum mempunyai zuriat mempunyai saiz badan yg berisi / chubby dan ada juga yg period x teratur. Segala kekurangan diri kita, kita perbaiki dan ubati. Semoga usaha mendapatkan zuriat diperkenankan oleh Allah. Aamiin

boleh nak bersedih cuma jgn keterlaluan. itu dah bahagian & rezeki dia. mungkin awk rezeki anak lambat, tp yg lain melimpah ruah. dikelilingi org baik & dikurniakan kesihatan yg baik juga salah satu rezeki. Insha’Allah satu hari nanti pasti ada untuk awk jika dah tertulis. buat masa ni jgn stress2, enjoy life together dgn husband. & jika belum buat rawatan kesuburan, dah boleh survey2. moga dipermudahkan ☺️

Banyak kn sabar ya.. Insha Allah satu hari nti akn dtg rezeki awak.. Rezeki mengandung ni tkdak sapa tau.. Saya ttc selama 4 tahun sis..Mcm2 manusia sya hadap🤗 pastu Gugur tahun ke-3 alhamdulillah tahun ke-4 nie Allah swt bg sya rezeki.. Sis enjoy ja dlu bedua dgn husband nti bila tiba msa kita.. Msti ada.. Saya doakan semoga cepat2 sis dikurniakan rezeki baby dlm rahim sis.. Jgn lupa sntiasa berdoa ya..

Pregnant ni bkn 1 competition awak. Bykkan doa selalu utk dptkan zuriat. Check kt klinik or hospital apa masalah kita & pasangan. If dah dpt kesan, senang nak buat tindakan selanjutnya. Jaga makan, jaga emosi, kurangkan stress. InsyaAllah, rezeki anak akan tiba bila kita dah ready. Allah tahu & beri yg terbaik utk kita. Jgn stress2 okay 🥰

Banyakkan bersabar sis dan percaya dgn kuasa Allah ...insya Allah cepat atau lambat dia akan bagi sis tp awk kena betul2 sbr dan jgn putus asa ..pengalaman sy sndri 7tahun ttc Alhamdulillah diberi rezeki hamil tanpa sy sangka ..insya Allah pasti ada rezeki awk nanti sis..sy doakan moga awk juga cepat dapat rezeki zuriat ..amin amin ❤️❤️❤️

laaa relex2 je sis .. g la jalan2 slagi boleh .. sye 6thun tgu sis bru dpt 1 hah .. rezeki tu klau ade jgn rsau jgn tkt jgn cemburu jgn sedih jgn down .. sentiasa bina keyakinan baru .. bina la kehidupan yg selesa dlu .. setle kan ape ptut .. kdg2 kte rse da ready .. tp Allah swt je tahu .. goodluck deary