Apa panggilan yang anda gunakan?

Mesti setiap pasangan ada panggilan masing-masing kan? Jom kongsikan apa panggilan anda terhadap pasangan anda?🥰 Dulu sebelum kahwin, suami min siap senaraikan lagi nama panggilan min kena pilih untuk dia tau😆 Dulu memula panggil abang pon dah rasa romantik ehehe🤭

Apa panggilan yang anda gunakan?
1369 Balas

Masa mula kenal saya bahasakan diri nama jaa (mas) dan saya gagahkan diri panggil suami abg walaupon malu2 sbb baru kenal 😅lagipon dia tua 6 tahun dari saya.. Lama2 suami mula panggil syg lps bertunang tapi saya malu lgi kadang bahasakan diri mas kasang kluar jgk syg sbb nk jaga hati.. Hahah.. Dah lama skit baru ok panggil abg syg sampai skrg.. Xtau la ada ank nnt bertukar ka x panggilan tu😂

Sebelum kahwin abg syg skrng suda khwin syg abey.. Abey tu diambik nama mcm abg la ikut bahasa org kelate.. Sy suka panggil abey dri abg sbp smua ipar2 sy abg dan kaka.. Kadang2 tersasul pnggil abg tp suami yg menjawap pdahal bkn dia so kita tukar abg tu kepada abey.. Kdng2 ringkas je panggil bey.. Hehehe..

Masa bercinta dlu mcm2 panggilan..lepastu kami decide nak panggil mamy dady sbb gedik gatai dlu dah pk pasal anak2 🤣 panggilan tu melekat sampai anak 2 dah ni..tp kdg2 saja nak manja2 panggil la my love ke..b ke..sayang ke..yangg ke..kdg2 anak pun gurau kasar ckp “sayanggg cepaattt” 🤣🤣

Abg Saya Lpas ada ank Mama Papa Ank masuk 5y request nk panggil Mami Dadi... Layankn je, nasib baik kecik lagi. Adik dia pnggil ha..hi.. O ha...hi... 🤣🤣🤣 Bila dia da da pndai sebut diapnggil mami slow je.. Macam malu dan takut je.. Pdhal dia y pling garang.. 🤣🤣🤣

sebelum kawin kau aku , baru kawin saya awak , tak sampai bpe bulan kawin abiy ayg . then setahun perkahwinan keluar lah seorang princes , kdg pnggil baba mama , kdg pnggl biy ayg jgk . tuka tuka . anak pn terikut jgak pngll baba dia abiy 😂 . hahaha comel

dulu mula2 kenal memang romantic la pgl honey n hubby .. etching,, tp bla tunang lain lg pglan ney dan biey.. pastu khwin n ada anak sda tda sda yg romantic.. pgl "bro/jo"",, smpai mak dan kwn2 pun pelik pnglan sy dn suami x mcam pasangan lain.. 😬

Bercampur. Kadang2 Saya Awak. Kadang2 Sayang. Suami tak biasa panggil saya sayang lagi. Saya pun tak biasa lagi panggil suami abang. Dah lebih 7 bulan kahwin masih macam ni. 😂Sebelum kahwin, Saya Awak. Tak tahulah lepas ada anak macam mana.

dia panggil saya nama / 'sayang' saya always pnggil dia 'abang' lagi rare adik ipar saya masing2 panggil 'Kanda&Dinda' sweet habis hahaha smpai ada anak , anaknya panggil parents 'ayahnda&bonda'

3y ago

🤣🤣🤣unik sikit dri org lain

Bubu.. sejak 5 tahun lepas sebab Boo.. Beu la kot. Pastu bile tau mira filzah dok panggil laki dia bubu tahun ni terus stop panggil bubu. Dah takde originality. So.. skrg panggil abg or baby je. Kadang2 terlepas jugak Bubu haha

sblm dpt ank abg ayg.. dh ad ank kne tukar pa ma.. org tua sruh tuka tkt nnt ank2 terikut pgl abg ayg... bile ank2 dh bsr nk tukar pgl abg ayg mcm pelik plk.. 😅😅 hsbnd slalu pgl syg..bini pgl awk org.. 😂😂