Apa nama panggilan ibu & ayah mertua anda?

Hi selamat petang semua🥰 Min tau ramai pengguna TAP ni dari pelbagai negeri kan😇 Jadi mesti ada pelbagai dialek dan nama panggilan betul tak? Jom kongsikan apa nama panggilan ibu & ayah mertua korang ya?😍 Min mak ayah mertua orang melaka, panggil mak ayah jugak je💖 Korang pulak?

Apa nama panggilan ibu & ayah mertua anda?
427 Balas

now panggil makcik ngn pakcik masih dalam fasa sesuaikan lidah sebut mereka mak pak 😅 sebab dri sblum jd mnantu dorng pnggl makcik pakcik ni dah kawin sush pulk lidah ni nk pnggl dorng dgn mak ngn pak . msti trtmbh cik jugk 😅 dosa ke saye ???

selama 13 tahunkawin dgn husben xpernah panggil mak ayah husben panggilan mak ayah mcm tu.. biasa cakap terus atau nak panggil pun mmg kena dekat Dan bercakap terus.. and diorg pun ok ja.. hubungan pun ok.. alhamdulillah..

Mok ngan aboh sbb org ganu. Law ank2 panggil nenek ngan tok ki Tapi cam mak n arwah ayah sy, anak2 panggil wan & atok popok. Nak taw sbb ape? Arwah atok suke popok time tido. Hihi..

Kan sy panggil ibubapa sy tu bapa dan mami.. (pa, ami) Sekali sy panggil mentua sy mcm anak2 dorang panggil, terbalik k hahaha.. Daddy dan mama 😂 (didy,ma)

kalau mil pnggil ibu..mcm fil dia dh lm xde..tanya husband dia kata pnggil ayah..mcm mak sndri n arwah ayah pggl mak dan ayah 😉😘✌

mertua mum and ayah (cucu2 sedia ada panggil mum juga and daddy) parents ummi and abah (cucu sulung ni xtau nk pggil apa lgi😉)

mak mertua sya pakistan sya pggil ammi..bapa mertua dah lama meninggal dunia msa suami belasan thun lg..

ayoh dan mok. tp kedua nya telah kembali kerahmatullah... al- fatihah utk arwah kedua mertua sy.

pak mertua panggil abah je...xsempat manja ngn mak mertua, arwah pergi dulu sblm kami nikah...

Mak, Ayah 🥰 Alhamdulillah dpt rezeki parents in law baik2. mcm mak ayah sndiri. 🥰