Apakah emoji anda?

Selamat pagi semua ~ Jom kenang balik zaman awal bercinta dulu, berapa umur anda waktu mula-mula berkenalan dengan pasangan? 😘 Komen emoji anda di bawah!

Apakah emoji anda?
695 Balas

masa umur 26tahun. masatu dah nekad sgt nak cari jodoh. sebab ade bercinta dengan sorg laki 6,7 tahun tapi xde kata putus. mintak bertunang pon dia kata belum bersedia. Dia kata kalau dah ada lelaki lain yg melamar pergi, jangan tunggu dia. jadi sy tekad, nk buka hati utk org lain. saya sign up laman web cari jodoh, baituljannah. sebelum sign up memang takut, sbb tkut dpt yang salah, siap istikharah, solat hajat mintak petunjuk. last2 sy sign up jugak, berkenalan dengan ramai calon. tapi ade satu calon yang paling senang bila saya berkawan. boleh masuk kepala, senang faham saya. dia pon sama, terus ajak jumpa, blind date. tuptup, kahwin dah sekarang 😆😆 tapi time bertunang tiba² ex datang balik nak pujuk. cam drama sungguh. 😂 sorry laa, yg datanh dah jauh lg baik dari dia, jadi hati xde berbelah bahagi pon. dan auto pilih cik tunang, xmenyesal sikit pon, sbb hati dah tetap. alhamdulilah. sekarang tgah mengandung 7bulan 🥰 berkenalan sebulan terus dia nak jumpa mak ayah, terus nk bwak family merisik. Alhamdulilahhh. takyah merayu² suruh org masuk minang 😂 bila pikir balik, kelakar pulakk bila kita sibuk merayu memjuk orang yg salah dlu 😂

❤️ saya jodoh dari family, sebb nya saya sibuk jaga ayah saya yg sakit sampai lah dy meniggal. Saya mls nk pikir2 cinta ni, demi ayahanda kerja pun saya berhenti. Masa ayah sakit tu baru kenal suami. Tu pun dua kali tub2 ayah meniggal, hari kelima ayah meniggal terus kena tunang, 😂 dy mcm terkejut wei xdan bercinta kenai pun dak sgt. 🤣🤣 pastu tunang sebulan terus kawen.. dy lagi rasa mcm xcaya noh kawen. Masa akad nikah tu xnages xapa, kosong ja perasaan ni, tw dak hati dgn pikiran nuu dekat ayah dlm alam lain tu 😌 kenapa ayh aku xdak jdi wali, pelik2 ja masa tu. Redho jala sebb semua nya ikut keinginan ayah & kehendak dy sebelum dy p, dy dah pesan suruh kawen kan dedua ank dy lepas tu terus Al-fatihah buat ayah saya. Jasa jaga ayah tu dy balas berlipat ganda la skrg ni Alhamdulillah syukur 🤲🏻

❤️..Masa kenal dgn suami umur 19tahun suami pulak umur 24,mulanya kenal melalui fb dia usha² sya duluan,dia chat sya,dia beri salam n sya balas lah,pastu dia chat lagi,nak berkenalan,then lpastu sya tak layan,hampir sebulan sya tinggalkan chat dia..rupanya dlm sebulan tu dia cari nama ig sya,then dia jumpa n chat sya lagi...lancar juga masa tu chat dgn dia,smpai tak perasan nama ig n nama fb dia sama jer😂😂..lama chat kat ig,kmi b'bagi no fon utk chat kat wasap..Masa bercinta tu tak sering jumpa lah,2kali ja,tu pun dia tolong hntarkan p karnival kerja n masa daftar kursus kawin(walaupun kmi 1 negeri n 1 daerah)😂😂..Alhamdulillah,6bulan bercinta n trus nikah🤭, Alhamdulillah now tnggu insan baru utk hadir dalam keluarga kecil kmi,semoga d permudahkan segala proses bersalin nnti,Aamiin🤲🏼🥰

2y ago

Aamiin 🥰

masa kenal dgn suami umur sy 16 suami 17 😜 asal kenal nya berpunca dari sepupu sy yg belajar dkt pondok skli dgn suami bagi no dkt suami,suami plk hari2 duk htr chat tapi sy x layan sbb tak knl pastu masa tu kita budak sekolah kan baru nk up mana nak layan budak2 pondok nie 😂 😂 lps je habis spm sy dapat sambung belajar dkt dgn rumah suami,sejak tu lah mula rapat 🤭🤭 disebabkan sy jauh dari family jadi suami lah yg selalu tlg sy kalau ada apa2 suami lah yg selalu tlg 🥰🥰 lps hbis je prktikal terus tunang,spatut nya nikah 2020 tapi tunda sbb masa tu tgh pkp pastu sy plk hilang keje jadi tunda lah awal tahun 2021 ❤️❤️ alhamdulillah sekarang dah ada anak,bru je 45hari 👶😍

2y ago

rezeki awak 🤭

❤️ saya broken home, kenal betul betul masa tengah down, terpaksa drop out uitm sebab parents cerai sorang ke perak sorang ke johor, kena jaga adik dua orang dekat selangor. Time tu hampir buat benda bodoh & lari dari tanggungjawab tapi suami lah tenangkan. Alhamdulillah, tepat pada waktu. Sebelum ni tak pernah terfikir nak bercinta sampi orang gelarkan bakal anak dara tua. Rancangan Allah yang terbaik.

♥️ kenal suami masa umur 19tahun.. kawan kjap je.. pastu lost contact 10 tahun.. lepas raya tahun 2021 suami muncul semula, dr situ mula rapat balik 🤭 minta no phone, tak ckp bnyak teros ajak suami nikah 🤣 suami pon on je 😝 bulan jun'21 tunang, sep'21 nikah.. skg tgh pregnant 3 bulan.. doakan sy dan kandungan dlm keadaan yg sihat, dan di permudahkan sepanjang mengandung&melahirkan 🥰

Darjah 4 😹 Mula taktau dia jiran taman ehh ehh tau tau suami sendiri 🤣 Semuanya berpunca dari nasi lemak yang mertua jual dengan doa mama sebab masa nak pi skolah atau ngaji wajib beli nasi lemak yang mertua jual sampai mama kata jadi menantu Cik Maa laa 😆 Heran sungguh laa and kalinih nasi lemak favourite tu bila nak makan, mertua buatkan jaa takyah nak beli beli dahh 🤣

❤️ baru sebulan kena tinggal dtg la si pemberi kata semangat dgn niat hanya nk kawan je sbb dh xnk berharap lagi ade jodoh ade la. Pd mlm birthday sy die ajak kawen dan sy pn jawab em xtahu takut kecewa lagi. Dlm mase sebulan lebih turun naik pejabat agama bersama alhamdulillah bulan 3 selamat jadi isteri die. Perkenalan yg singkat❤️🥰

Kenal suami masa tu umur sy 17 & suami 19. Thn 1996 & thn 1998 kmi kwin. Alhamdulillah prkhwinan kmi msih lg kkal smp ke ari ini. Ank pun dh nk msuk 5. Masa tmpoh brkwn dlu suami sllu mnjga & mngmbltau keadaan sy sbb dlu sy dok mnyewa keje jauh dri fmily. Sifat kperihatinan dia mmbuatkn sy pilih dia jdi suami.

😜masa umur 17thn..suami masa tu umur 19thn..suami slalu nmpk sy balik sklh..dia snyum2 kucing😂😂dia masa tu keja..kami start bekawan masa sy 18thn...dari situ la bcintan cintun smpai skrg alhamdulillah..umur 24thn sy khwin ngn dia..dan skrg da nak masuk anak 5org da anak kmi🤭