sitimarwana profile icon
PlatinumPlatinum

sitimarwana, Malaysia

Kontributor

About sitimarwana

mamamariah?

Posts(9)
Replies(47)
Articles(0)

Sekadar perkongsian

Assalamualaikum sya saja nak buat perkongsian dari pengalaman lahirkan anak pertama😊..Alhamdulillah skrg baby dah 10hari dah harini,syukur sangat Allah permudahkan segalanya,dari awal kehamilan smpailh melahirkan..masa jam4 subuh (28/01) tu sya rasa perut sya kejang² smpai kaki,so sya blik² tukar posisi tdur ttap rasa sakit kram tu msih ada. Jdi sya pun trfikir ni mngkin sign untuk nak labour,sbb sya dah overdue masa tu,so sya buat posisi baring mcm nak branak tu,tarik dn hmbus nafas mcm yg sllu sya nmpak orang buat..buat dlm 2kali mcm tu,kluar plak air ketuban sya sikit²...sya n suami p hospital,masa tu mmang dah rasa contraction dia,bila cek bukaan dh 3cm..kena warded,mmng confirm sbb masa tu dr bgi tarikh utk msuk ubat pda keesokan harinya,syukur sgt masa tu dr suh warded,msa tu jgalh branak,so trlepas dri msuk ubat..huuuu,lega🤭..lpas kena scan contraction makin kuat,dduk n baring mmng tak bleh sbb makin buat mcm tu mkin rasa sakit,apa yg sya buat,jln,buat squat n bergelek....masa jam7 rasa mmng tk thn dah sya p mnta cek bukaan lgi,bila cek dah 6cm,trpksa kena thn kat blik labour tu,dgn contractionnya yg kuat tak henti²,gas gastrik pun blik² melambung..fuhh..sbb suami lmbat hntar mknan,stress juga kat situ...Alhamdulillah tepat jam12.10 tghari lahirlh bby girl berat 3.78(normal way)..semoga Allah pnjangkan umurmu,diberikan kesihatan yg berpnjangan,jdi anak sholehah dan taat pd agama siti mariah muneera binti abdul mutalif Aamiin❤️🥰 #1stimemom #firstbaby

Read more
Sekadar perkongsian
 profile icon
Write a reply