Zincofer Hye momy2... Ada x yg mcm sy bila mkn zincofer je, kepala pening,loya/muntah, x lalu mkan.

Bila x mkan okay je..

Zincofer
Hye momy2...  Ada x yg mcm sy bila mkn zincofer je, kepala pening,loya/muntah, x lalu mkan.
55 Balas

1st time nak telan memang susah. Siap lari ke toilet kerana rasa nak muntah. Tapi bila ingat balik doktor kata pil ni memang bagus dari Obimin kerana semua khasiat ada dalamnya & bagus utk ibu ngandung yang mengalami masalah kurang darah, saya cuba juga telan. Alhamdulillah, sekarang dah ok. Kalau nak elak dari muntah, ikut je arahan doktor & nurse. Mereka nasihatkan ia perlu ditelan 2 (DUA) jam Sebelum atau Selepas Makan. So masa tu perut masih kosong, Insyallah takkan muntah. Dinasihatkan juga telan pil ni dengan air kosong sahaja.

kalau x kuat consume ni mmg mcm tu.. tapi sy okey zincofer yg mmbantu sy sbb iron tablet btl2 x lalu.. sy makan zincofer okey.. kdg2 rsa loya pahit d tekak bila 30 minit dh blalu. kalau mcm tu sy baring atau tidur. kalau x juga sy cuba cari gula2 yg manis atau vitamin c sy kemam..

🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️sy mkn dgn air limau perah + air msk, sy tido dlu, nnti bgun kencing mcm pkul 2-5 am tu sy mkn ubt n smbung tido, xde la muntah, sbb klo mkn time nk tido tu mesti muntah sbb sy jenis susah tido bukn letk kepala kt bntl trus lena🤣

saya bru nk mkn nie hari kedua hb sy rendah sbb sy mnum green tea untuk kawal gdm sy tpi effect ke hb pulak klu sy mnum green tea pg n lpas 2 jam bru mkn zincofer bleh x msih tergangu jugak ke hb sbb green tea bgus sgt untuk gdm dan sy cuma minum secawan sehari

Mkn masa nak tdo. Saya dulu mula2 dpt mmg tak boleh mkn waktu siang. Lps tu sy mkn masa nak tdo baru ok. Masuk 28w cuba mkn waktu siang. Alhamdulillah ok. Tapi sy mkn ubat ni lps breakfast. Bagi perut kenyang dulu.

Ye.. Saya smpai terpaksa tukar ubat... Last last takleh makan jugak ubat yg govern bagi🙊 saya makan supplements dari shaklee sahaja Nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya http://www.wasap.my/60197857093/shaklee

saya memang tak boleh makan zincofer..bila makan,jadi pening, pedih ulu hati,saya pulak ada gastrik,lagi rasa pedih tak tahu nak cakap,masa tu hb 10.7 je...last doktor suruh ambil iberet, alhamdulillah sesuai...

Samala sy memula mengandung awal tahun 2020.. Nurse bg zincofer.. Mmg asyik nk termuntah .pening kepala.. Mkn tk lalu.. Next checkup Sy bgtau nurse.. Terus nurse Tukar bgi obimin .baru Okey.. Ngam..

sy sama mcm sis...sy x boleh makan bila mkn pening muntah smpai dua tiga hari x boleh bngun dn muntah ja...sy bg tau kk depa tukaq iberet sejarang kandungan sy dh 31w3 hb sy pn dh ok

hari ne saya baru cuba makan pil zinfocer dgn juice delima gulsan...hilang mual..tapi tak tahu bagus tak cara saya tu...ada kat sini pernah cuba cara saya ke