14 weeks..bp low..hb 11.8

Hi..ada yg consume this pill x..zincofer n iberet xblh makan..nnt pening..loya...muntah..lgsg xbleh buat keje...ok ke makan sangobian ni? Dr bg yg ni after xleh consume zincofer n iberet..tp tkt pening loya muntah jgk...sbb skrg pon alahan belom hilang..makan zincofer n iberet..makin menjadi2 alahan...bulan puasa aritu xda alahan...lps mkan zincofer n iberet...loya pening muntah macam alahan balik...

14 weeks..bp low..hb 11.8
30 Balas

Kalo xbolh amek iberet try jus mamamariami yg fb..dlm tu de delima n kurma..sy kne tukr mkn iberet dyeowg kata ubt swsta similac tu utk 3m pnye..sy mmg xbolh mkn iberet lgsug wlpn mnum dgn oren,time prut ksong,lps mkn 1jam xbolh pening sgt..jd sy try mkn jus tu alhmdulillah mse mgndug hb cntik xtrun bwh 10

5y ago

Mkn sblm cekup pn bolh..bby mkin mmbsr jd dy amek drh kte..slain tu wk bolh mkn jambu btu tu wne hjau tu..sy hjug2 mkn jmbu btu jd snek sbb asyk lapo je😅

Sy mse bulan puasa alahan teruk sgt.. asyk muntah2 je.. smpai lembik bdn.. nk mkn pon xjd sbb muntah blik..last2 sy amalkan makan pisang..and jgn biarkn perut lapar sikit pon.. makan dlm kuantiti yg sikit tp berulang.. insyaallah kurang rse loya tu nnti

saya tak pernah try zincofer or iberet. yg ni saya mmg makan dlu. tapi sejak pregnant saya baru bayang nak makan ni dah mengigil satu badan. bila makan wajib muntah balik. tapi ubat ni bagus untuk tambah darah.

sy pn mkn sangobion ni..sy mmg jnis bp low n hb pn low event x preggy..lpas mkn ni krang ckit rsa pning mlayang tu..tbuh rsa btenaga..try la mkn..bau dia pn sdap..lgpn dia dlm bntuk capsule..lg snang nk telan

Sy pn hb drop then Dr kasi ubat ni consume slama sebulan.. Next month bru nak check up smula.. Kita try ja dlu. Mana tahu hb boleh naik semula.. Kalau xnaik baru kita ikhtiar cra lain pulak..

sy dl mkn ni jugk.. doktor srh iberet sy gi beli sendiri ubt ni😅.. pasto sebb teruk alahan jd kejap mkn kjap x.. last2 sy ambik supplement n mkn kerang je.

bp sye 9.8 sis..mkin nk branak ni bp mkin trun plk xtau lh nk buat cmne..seriau dgr doc kte bhye..momy2 bole suggest x nk mkn ap tuk tmbh drah slain mkn ubat

4y ago

Hari2 mesti amek satu buah naik kan hb, satu makanan naikkan hb, minum air oren sunquick dgn ubat iron. Iberet maltofer or zincofer. Tu yg doc gtau sy. Alhamdulillah maintain 12 ke atas.

sy xblh makan zincofer atau iberet. skg dok makan vit ganilia & calcium tablet je.. and mkn buah². alhamdulillah hb cantik je, last week checkup 12.8

Saya smlm cek bp ok.. hb sama mcm awak 11.8 tp doc tkda bg vitamin apa2 mcm iberet ke zincofer .. dia cuma bg iron, folic acid n b complex

Cuba gak mkn vit utk bby..cuba mkn ubt ng air jus buah sejuk msti laju je msok ubt 2..klo air mak 2 la punca mntah blk