Kesan zincofer

Ada x kt sini yg makan zincofer pastu kepala pening, berdenyut² seharian.. rasa mual nk muntah aje. Padahal sy mkn sebelum tidur kott. Adakah x serasi?

7 Balas

sya pon malam td muntah bg vit zincofee tu.. tk thu lah ngape dlu mle2 bleg makan.. lame2 makin tk leh terima . kalau muntah tu nauzubillah baunya hahahaha.. bile dah terbau.. lgi muntah.. 🤣 nnti appmnt doc kk sya mmg nak tuka vit lah tak daya.. hb sya pon low.. harap boleh tukar.. sya pgi2 mmg pening2 .. muntah lpas tu bru lega tu pon lmbat sllu bgun pgi... 🤣

saya makan zincofer start dari pregnant 3bulan sampai sekarang. makan waktu malam sebelum tidur,and 3kali lepas makan , termuntah balik 😅

Saya anak first muntah-muntah makan zincofer. Second time ni ok. Makan before tidur tapi buang air besar mcm keras n hijau.

Boleh tukar kt kk, sy telan sebiji muntah2, Lepastu terus pergi tukar...ramai yg xboleh telan zincofer

2y ago

Iron tablet.

saya pun sama haritu tapi dah tukar ke 4jenis ubat .. sekarang alhamdullillah elok dah

boleh mntk tukar ubt lain dkt kk. pegi je ckp xboleh mkn. nnti die bgi ubt lain

Sye pn same 😅 tp skrng dh tukar .. sye beli jee kat farmasi ..

2y ago

awk gtaw nurse x tukar tu? atau beli sendiri? sy pun ingt nk tukar mcm yg sy ambik sebelum ni lah. Dr suruh tukar zincofer sbb hb low. sebelum ni hb okay (folic acid dan obimin). tp bulan ni sy stop folic acid. sy ambik obimin saje. tkot ni yg buat hb sy jd low. jd Sy ingt nk ambik semula obimin dan folic acid. biarpun org ckp obimin dh xperlu folic acid sbb dlm tu dh ada kan folic acid. tp tu lah, lain org lain penerimaan vitamin kan. tp esok Sy nk pii consult dgn Dr klinik swasta psl ni.