assalam

Bole x kalo x makan ubat zincofer tu n sy gantikan dgn acid folic je?sbb tu je yg ada skrg..zincofer xleh masuk,muntah teruk bila makan..

7 Balas

Kalau hb sis x okay, xboleh sis.. sbb dlm zincofer tu ada semua vitamin yg kita perlukan termasuk folic acid.. try minta tukar ubat masa appt nnt.. mcm sy xleh mkn obimin, sy tukar kpd iberet..

5y ago

Alamak. Nasib baru 11hari. Ingat obimin je yg ada semua 😅

bole mtk misi Kk awk checkup tu tuka ubt yg 4biji tu sis . sy pon xbole mkn zincofer . akn munth tibe2 wlau pon xloya . misi kata sbb mmg ad ibu preggy yg xsesuai mkn zincofer tu .

btul laaa.. mual nye tu xabis2 episod.. mkn kluar mkn kluar... entah la terbawa2 dgn ubat tu.. sbb mse nk mkn tu ade bau ubt tu busuk yg amat

Sis.. I pn xley telan zincofer.. Pening pastu rase mual.. Ble refer Dr.. DR bg iberet.. So far sy consume iberet ok xde masalah..

Dah cuba mkn sblm tdr dgn air oren? Zincfr smua ada , asid folc xlgkp

Cuba minta dengan doktor untuk tukar ubat

Saya pn mkn acid folic je.. Alhamdulillah ok

5y ago

Sis mkn smpai kndgan brp week sis..