Zincofer Hye momy2... Ada x yg mcm sy bila mkn zincofer je, kepala pening,loya/muntah, x lalu mkan.

Bila x mkan okay je..

Zincofer
Hye momy2...  Ada x yg mcm sy bila mkn zincofer je, kepala pening,loya/muntah, x lalu mkan.
55 Balas

sy pun...tp sy tukar wktu mkn ubat...klu dulu sy amik sbelum srapan, tp sy tukar amik sbelum tidur...mnum ngn jus buah tnpa gula...insyaAllah xmuntah

Sama laa, rasa loya sakit kepala muntah muntah. Bagitahu dokter atau misi, nanti diorang tukar ubat lain. Jangan paksa kalau rasa tak boleh.

try mkn sblum tdo . saya pun xselesa lepas mkn zincofer ni tp xdalah smpai muntah lg .. klu mash tak okey baru awak minta tukar ubt

Makan malam sblm tdo. Kalo mkn wktu siang mmg loya + pening² la jwbnya nnti. Tpi utk pmulaan je, smggu lps tu bru serasi dgn bdn.

Yup sama mcm saya time preggy dlu. Trus mntk nurse tuka ke obimin. Obimin okay. Tp lepas pregnant makan zincofer okay lak 🤔

Saya mkn dri 10 week smpai skrg dah 33 week alhmdulilah x de ape2 alahan..hb sgt2 cntik 13.9 14...sya mkn sblum tido mlm

Yup.. Sama.. Saya pernah makan zincofer n iberet.. Xok.. Last saya maltofer.. Tapi ada org kena 2kali sehari maltofer ni

Mmg kesan ubt ni mcm tu.. Sape makan mesti muntah la pening la.. Kalau xtahan boleh mintak tukar ubat lain dgn nurse..

saya selalu makan before tidur, then perkara wajib mesti sapu minyak angin dikepala, baru lega ☺

sy ambil bila nk tidur.. ok la.. klu ambil waktu pagi atau lpas makan mmg nk muntah , skit kepala dan loya..