Syara profile icon
PlatinumPlatinum

Syara, Malaysia

Kontributor

About Syara

Preg mum of 1 lil cutie 1yr

Posts(113)
Replies(2674)
Articles(0)

Hai mami2 sekalian.. rasanya pembawaan mngndung agaknya ni. sebab bagi sy, mmg dh jadi masalah

Susahhh gila nk tahan rasa ni. Dia tiba2 rasa. Rimas gila. Bukan x sayang anak. Cuma sejak air susu kurang tu sampailah bila dah total completed xda air susu bdn,rasa tu makin menjadi jadi. Ni lah ujian sy sekarang as preggy mom 6 bulan. dah sebulan lebih rasa perkara ni. Berharap benda ni cepat2 lah hilang. Sy percaya ni sekejap tapi niii masalah sy. Aduh ya Allah. Geramnyaa...sy je ka rasa ni๐Ÿ’”๐Ÿ’”๐Ÿ’”๐Ÿ’” -dia mcm deria rasa dkt breast tu naik ke tahap sensitif rimas.. bukn sakit tapi super rimas.. -dia bukan geli yg nk ketawa tapi tulah,faham2 lah kalau dah rimas mcm nk jadi gorila tu pun ada tp kita tahan saja. -ya Allah mulut sy berbisik2 segala rasa tu mcm x betul. Memang x betul dh ni. Mcm tulah sy boleh described rasa2 tu. Sy x suka org ckp sy sendiri yg bawa2 rasa tu. Oh tidak sama sekali. Kenapa pula bila anak masih kecil,baru 1 tahun 7 bulan,dia pun perlu kasih syg dari ibu. Actually ibu2 yg lain yg blum pregnant tu sndri masih susu kan anak. Ni kan sy. Mmg kena berentikn smntra tp anak tetap perlukn layanan mcm time dia baby kecil2 dulu.. tapi tulah,benda ni kan,dia mcm ni... -rasa benda ni dtg tanpa kau minta2. Dia mcm tiba2. Sudah cuba fikir benda lain. Tapi mmg itulah rasa yg dtg terjah perasaan kita. (Dia mcm menghukum perasaan tu tau sampai kau sendiri nangis x tahan nak hadap hari2 padahal anak just rindu jadi baby kecil balik,kita pula yg mcm x rindu.tapi sbnrnya nk juga timang n layan dia mcm dulu2.. ๐Ÿ’”๐Ÿ’”๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”Entahlah gila sikit wayar deria yg sy rasa ni ๐Ÿ˜‘๐Ÿ˜” punyalah sy kesian kt anak dia nk manja2 sbb tau ada adik nnti. bukan nk susu bdn sgt tp rindu dia tu,sy faham sgt,ibu dia kn.. Sekali bagi dia lepaskn rindu tu,ya Allah๐Ÿ’†๐Ÿ”ฅ jahat skali rasa tu.. Instead of sabar kekadang sy cuba main fon ka,ingat Allah,sibukkan tgn tapi makin mnjadi2 kalau sy bt hal lain.. kdg ingat zaman dulu2 tapi why ah, rasa tu bukan main2.. Kita nk sabar tapi bila anak dgn rakusnya goyang2 kepala,kaki sy tgn sy mmg auto keras tahan geram sbb rimas tu. xda lah nk ketawa. nk jadi mulut puaka tu ada pula,haduhh๐Ÿ’†๐Ÿ’†๐Ÿ’†๐Ÿ’†๐Ÿ’”๐Ÿ’”๐Ÿ’”๐Ÿ’” skrg ni sy just cuba relaks,buang sikit fikiran sy n cuba x layan rasa tu tapi dia masih ada sikit2.. Sikit2 rasa rimas tulah yg buat sy terfikir,mungkin ada org lain boleh bagi pendapat n saranan kalian ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ selain sabar, mungkin ada cara lain ya x? Sy x hrp apa sgt tpi mudah2an ada lah sikit2 bantuan dari mami2 kt sini.. Doa je pun dah cukup baik. Mudah2an korang pun dipermudahkan urusan as mami2 even ada anak dah or mcmna tgh preggy ka apa2 lah.. InshaAllah mudah2an Allah permudahkan urusan kita.. Aamiin ya rabbal al amin #maminewbie #

Read more
 profile icon
Write a reply

2 jam atau 3 jam? makan ubat iron tablet sesudah minum susu or pengambilan kalsium

Sblm ni sy bagi jarakkan dalam 2 jam sahaja.. Tapi tadi sy tgk d laman web orang ni, dia cakap bagi jarak 3 jam. memang sy tergaru garu kepala terus.. ๐Ÿ˜ฏ๐Ÿ˜ฏ Kalau korang mcmna? 2 jam atau 3 jam jarak minum susu n iron tablet tu?..n macamana hb darah korang,masih naik x?#ingintahu #bantusharing #pleasehelp. #perihallebihlanjutttgsblmni Sy xda apa2 masalah jg lepas bagi jarak 2 jam,xda muntah ka pening. Cuma Tulah perut tetap x lawas n x sesegar bdn bila bangun pagi mcm sblm mngndung kedua ni. yalah sblm mngndung kdua ni bila minum susu sblm tdur xde sy ambil iron tablet,kan x mngndung jadi x ambil.. jadi xda lh sy sibuk jaga jarak pengambilan ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… skrg kali ni lain pula,perlu dah ambil iron tablet sblm tdur hihi..

Read more
 profile icon
Write a reply