Syara profile icon
PlatinumPlatinum

Syara, Malaysia

Kontributor

About Syara

Little Mom 146cm with Lil Princesses 1yr n 3yrs

My Orders
Posts(115)
Replies(2686)
Articles(0)

Hai mami2 sekalian.. rasanya pembawaan mngndung agaknya ni. sebab bagi sy, mmg dh jadi masalah

Susahhh gila nk tahan rasa ni. Dia tiba2 rasa. Rimas gila. Bukan x sayang anak. Cuma sejak air susu kurang tu sampailah bila dah total completed xda air susu bdn,rasa tu makin menjadi jadi. Ni lah ujian sy sekarang as preggy mom 6 bulan. dah sebulan lebih rasa perkara ni. Berharap benda ni cepat2 lah hilang. Sy percaya ni sekejap tapi niii masalah sy. Aduh ya Allah. Geramnyaa...sy je ka rasa ni💔💔💔💔 -dia mcm deria rasa dkt breast tu naik ke tahap sensitif rimas.. bukn sakit tapi super rimas.. -dia bukan geli yg nk ketawa tapi tulah,faham2 lah kalau dah rimas mcm nk jadi gorila tu pun ada tp kita tahan saja. -ya Allah mulut sy berbisik2 segala rasa tu mcm x betul. Memang x betul dh ni. Mcm tulah sy boleh described rasa2 tu. Sy x suka org ckp sy sendiri yg bawa2 rasa tu. Oh tidak sama sekali. Kenapa pula bila anak masih kecil,baru 1 tahun 7 bulan,dia pun perlu kasih syg dari ibu. Actually ibu2 yg lain yg blum pregnant tu sndri masih susu kan anak. Ni kan sy. Mmg kena berentikn smntra tp anak tetap perlukn layanan mcm time dia baby kecil2 dulu.. tapi tulah,benda ni kan,dia mcm ni... -rasa benda ni dtg tanpa kau minta2. Dia mcm tiba2. Sudah cuba fikir benda lain. Tapi mmg itulah rasa yg dtg terjah perasaan kita. (Dia mcm menghukum perasaan tu tau sampai kau sendiri nangis x tahan nak hadap hari2 padahal anak just rindu jadi baby kecil balik,kita pula yg mcm x rindu.tapi sbnrnya nk juga timang n layan dia mcm dulu2.. 💔💔😔😔Entahlah gila sikit wayar deria yg sy rasa ni 😑😔 punyalah sy kesian kt anak dia nk manja2 sbb tau ada adik nnti. bukan nk susu bdn sgt tp rindu dia tu,sy faham sgt,ibu dia kn.. Sekali bagi dia lepaskn rindu tu,ya Allah💆🔥 jahat skali rasa tu.. Instead of sabar kekadang sy cuba main fon ka,ingat Allah,sibukkan tgn tapi makin mnjadi2 kalau sy bt hal lain.. kdg ingat zaman dulu2 tapi why ah, rasa tu bukan main2.. Kita nk sabar tapi bila anak dgn rakusnya goyang2 kepala,kaki sy tgn sy mmg auto keras tahan geram sbb rimas tu. xda lah nk ketawa. nk jadi mulut puaka tu ada pula,haduhh💆💆💆💆💔💔💔💔 skrg ni sy just cuba relaks,buang sikit fikiran sy n cuba x layan rasa tu tapi dia masih ada sikit2.. Sikit2 rasa rimas tulah yg buat sy terfikir,mungkin ada org lain boleh bagi pendapat n saranan kalian 😣😣😣 selain sabar, mungkin ada cara lain ya x? Sy x hrp apa sgt tpi mudah2an ada lah sikit2 bantuan dari mami2 kt sini.. Doa je pun dah cukup baik. Mudah2an korang pun dipermudahkan urusan as mami2 even ada anak dah or mcmna tgh preggy ka apa2 lah.. InshaAllah mudah2an Allah permudahkan urusan kita.. Aamiin ya rabbal al amin #maminewbie #

Read more
 profile icon
Write a reply