Hospital bag

Hi nak tanya, over sangat tak beg hospital saya ni untuk ke hospital kerajaan? Haha. Atas sekali beg labour room - baju baby & makanan etc. 2nd barang baby, bawah beg mummy untuk masuk wad.

Hospital bag
23 Balas

sy dh kemas baju guna 1beg je . baju sy untuk balik sepasang, baju baby 6pasang, baju baby masuk labour room dh asing masuk plastik,pampers 10keping,barang mandi sy n baby, pad,spender pakai buang . makanan igt nk buh dlm beg plastik atau paper bag je . kli dh abes makanan tu boleh buang terus plastik/paper bag. xlarat la nk angkut banyak2 bag sbb musim covid ni semua angkut sendiri masa nk discharge .

Sy masa bersalin bulan 2, time2 covid tgh meninggi juga, sy bwk mcm nie la. Nurse tu siap perli lg, awak nk duduk hospital berapa hari. Hehehehe. 1st time bersalin kn x tau apa2. Last2 langsung x pakai pun masa duduk ward. Hospital bg bj baby n kita pun pakai bj hospital. Kalau semua okay, mom n baby sihat, da poo n pee 1st time, dah boleh discharge. Musim2 covid nie dorg x kn warded kita lama2 pun.

3y ago

btul.aritu scan detail, uri sy kt bwah. dktor akn pantau smpai 34 mnggu. klu dok bwah gak warded sbulan je smpai operate. dlu 3 bulan spe ibu2 yg uri kt bwah.

klu kat tmpt sy, utk labor room cuma baju baby tanpa seluar,kain lampin & bedung shj boleh bw.pastu sepasang baju ibu & baby(utk discharge).yg lain mknn,brg baby(pampers & wet wipes) & alat mandi.3 anak sblm ni kena tahan scn lepas lahir so, biasa sy standby lg bbrp psg baju utk ibu seminggu.tp klu musim covid ni x pasti ibu boleh duduk skli nti

Okey ja. Saya tgok ramai bwk beg besar ii masa saya check in sekejap di ward, sediakan payung sebelum hujan. Kita tk dpt jangka brpa lama kita di hospital lagi ii time musim covid ni kesian suami nak ulang alik hospital. Baik prepare apa rasa penting dan extra. Semoga kita semua dipermudahkan urusan bersalin☺️

macam saya bawak barang baby byak ii.. baju tuk wad banyak ii kain batik 3helai last ii x pakai pun.. pakai baju hosptal kasi.. baby pulak x dpt jaga masa kat wad sbb tertelan najis .. hohoho.. yg penting makanan tu ha kene bawak bnyak.. roti and biskut biasanya diperlukan hehehe..

3y ago

lagi satu pek besalin tu kene bawak lebih.. dengan pek nenen hohoho kang x pasal basah baju hiokhiok

masa saya bersalin tahun lepas (hospital kerajaan).. saya cuma bawa pakaian baby sepasang, pamper 2,kain bedung, topi dn sarung tngan baby.. utk ibu pulak baju, kain sarong dan stokin.. sbb pihak hospital dh sediakkn brng2 yg lain.. kta cuma sediakkn brng utk discharge saje

sy bawa 2 beg ja..1 beg mama+baby satu lg beg makanan.. masuk labour room nurse cuma suruh bawa pempes dgn pad bertali ja..nanti dah masuk wad baru pakaikan baju utk baby.mama bawa sepasang bj utk balik je..pad dan pempes bawak lebih..

blh usha IG ni..sy da beli mmg puas hati..pyela bsr..brg ibu.. brg bby dgn mknan blh muat skli..berkualiti..berbaloi beli..jhitan kuat dan cantik..blh bsuh sbb bhgian dlm die material mcm plastik..tumph blh lap..

Labour room slalunya bawa plastik ziplock bag je dlm tu ada kain bedung , pampers, baju dan topi sahaja. Lain dia suh tgl Slh khidmat suh bawa baju dan pampers . Kain bedung tu pki spital punya

Rasanya better bwak satu luggage kecik. Isi barang ibu dan bby dlm satu beg. Brang mknn letak dlm stu bakul. Mudah suami nk bawak brang nnti. Nk tgk parking kt mna lgi, brang lgi nk bwk..