Bag untuk ke hospital

Hai mommies .. mommies pack barang apa ya untuk ke hospital .. bag mommy and bag baby .. boleh tolong senaraikan x ? Nak buat checklist .. sekarang baru kemas beg baby , beg mama nya belum lagi 😌😌#firstmom #firstbaby

3 Balas

Nie sy punya, depend on individual ☺️ BARANG BABY MOMY Pampers New born 1 pack ✅ Saiz S 1pack✅ Susu new born / lactogen newborn Bag hospital momi✅ Bag hospital barang Utk isi barang baby Bagpack klinik baby Botol susu✅ Bekas susu✅ Botol Air masak✅ Grooming box baby :✅ Ampaian Baby ✅ Box 1: Plastik sampah rm2 ✅ Changing map baby rm 2 ✅ Kelambu baby Bakul sampah & baju kotor✅ Tisu basah 5 pack besar Spray botol rm 2✅ Tisu biasa COTTON bud ✅ Kapas ✅ Minyak telon Sabun basuh baju baby Box 2 : momi Stokin 3 : kedai rm 2 ✅ Kain batik 4 Maternity pad Spender pakai buang 10 Sabun tanamera Minyak herbaneka Spander pakai buang Sweater ✅ Nipple cream/ butter Tudung sarung, ✅ Slipar ✅ Alquran ✅ Kit barang mandi Nursing bra Tungku letrik Set pantang NR Sabun tanam era NR Minyak herbaneka NR Box baby 3 : Stroller ☑️ CARSEAT ✅ Set tilam baby ✅ Baby bathtub Box lampin : Lampin besar 4 ✅ Bedung besar 2 Barut perut 10 ✅ Tuala 2 Sarung tangan : dah beli 2 set Baju Legging Rompers 10 ✅ Sleepsuit 10 ✅ Jumpsuit 2 ✅ Sapu tangan ✅

2y ago

tq sis sangat membantu

ini list saya , 👶 *barang baby* 👶 🌈 labour room (baju sahaja tapi depend hospital juga kot, pampers, napkin) 🌈 1st day/2nd day (sepasang, pampers, napkin) 🌈 baju discharge (sepasang, pampers, napkin, mitten/bottie/hat ) 🌈 baju spare 🌈 pampers 15-20 pcs 🌈 wet tissue (kalau beranak normal 2-3 helai dah cukup or kalau baby kena duk nicu diorg pakai pakaian hospital) 🤱 *barang ibu* 🤱 💐 buku pink & ic 💐 pakaian discharge sehelai (baju, kain, tudung) 💐 pad & breast pad 💐 pakaian dalam 💐 stoking 💐 towel 💐 toiletries (berus & ubat gigi, sabun mandi (kongsi dgn sabun baby takpa), pencuci muka, deodorant) 💐 plastik buang baju kotor 💐 sudu, garfu & cawan 💐 flask air 💐 botol air 💐 biskut/roti 💐 milo paket 💐 powerbank/charger

2y ago

yg bawa ke LR je saya letak kt plastik ziplock. yg lain letak dlm beg je semua.

ni saya pack untuk 4 hari, sbb saya akan czer (1 hari sebelum + 1 hari czer + 2 hari selepas czer).. barang baby: -LR (baju sepasang + pampers + bedung) -2 ziplock utk 2 hari (baju sepasang + pampers 2 + bedung) -pampers tambahan + kain napkin + tuala -baju tambahan + baju discharge -grooming(sikat + sabun + minyak telon + nappy cream + wet tissue + tissue) barang ibu: -pakaian discharge (pakai baju masa datang) -tudung sarung -stoking -tuala -sabun + berus gigi + deodorant -pad + disposable panties -baju dalam + bra -breast pad + milk collector -tuala -buku -makanan + air kotak + 3in1 - telekung saya pack based on pengalaman kawan bersalin beberapa bulan lepas dan baju baby tak disediakan.. jadi prepare je incase baby kena pakai baju sendiri, bukan tak berbaju atau pakai baju hospital.. itu je la kot..