🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara mengataso bayi menangis ditempat tidur : 🥰 Berusaha untuk memujuk dan faham kehendak anak 💞 anak² masih belum boleh berinteraksi seperti kita. kita sebagai mommy kene faham reaksi a21stnak sama ada anak haus/ lapar tidaak selesa , dan pelbagai lagi. pujuk lah anak dengan penuh kasih sayang .Selain itu, ibu hendaklah menggunakan kata² yang baik.. dan kata² semangat sewaktu memujuk anak 🥰 jangan selalu tinggalkan anak ketika masih segar 💞 anak² akan lebih mudah lena sekiranya si ibu sentiasa berada di sisinya. si anak akan merasa dirinya tidak sendirian dan anak akan merasa lebih tenteram tatkala ibu berada di sisi 🥰 memberi mainan kesukaan si anak 💞 si anak tidak merasa sunyi . dengan berbekalkan mainan kesukaannya, si anak akan merasa terhibur dan sekaligus dpt merangsang perkembangan si anak dengan mainan yg bemanfaat dan tidak merbahaya 🥰 tidak terlalu kerap untuk mendukung dan membawa anak masuk ke bilik 💞 anak tidak merasa selesa dan si anak akan terus menangis kerana tahu si ibu akan membawa ke bilik ibu 🥰 perbanyakkan bersabar 💞 emosi ibu ini sejak dari mengandung sehinggalah bersalin , mudah berubah.. dengan hadirnya si kecil ini, semua ibu haruslah bersabar, kuat semangat dan sentiasa berfikiran baik agar emosi ibu tidak terganggu dan dapat melakukan tugasan harian serta menguruskan anak dengan lebih baik.

Cara untuk mengatasi bayi menangis di tempat tidur .. 1💜Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk dan beri kata-kata semangat atau galakan seperti:- Pujuk anak anda dan usap perlahan belakang badannya sambil memberikan kata-kata semangat seperti, “Jangan risau, ibu tak tinggal adik.” atau “Shhh, jangan menangis. Kan ayah tengah teman ni.” Kata-kata lembut sebegitu sedikit sebanyak dapat menenangkan si anak. 2💜Berikan mainan kesukaannya . Cara ini akan dapat membuatkan anak anda merasakan yang dia tidak berseorangan di dalam katilnya. Malah, anak anda juga akan tidak menangis berpanjangan lagi apabila anda meninggalkannya di katil bayi mereka. 3💜Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan. Apabila anak menangis dan minta didukung keluar dari katilnya, anda juga tidak sepatutnya berbuat sedemikian! Apabila anda mula berbuat demikian, anak anda akan berterusan menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik anda. 4💜Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar. Anda boleh menunggu dan menidurkan anak anda sehingga dia betul-betul terlena. Apabila sudah pasti akan hal itu, barulah anda bergerak meninggalkannya perlahan-lahan. 5💜Banyakkan Bersabar. Cubalah untuk bertenang supaya anda dapat mengawal situasi dengan terkawal. Semoga ada rezeki baby D yg bru berusia 20D . Aminnn😆😊

1) Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk & beri kata kata semangat atau galakan ❤️ Pujuk anak anda, usap perlahan belakangnya sambil bagi kata-kata semangat, contohnya "Jangan menangis, ibu kan ada dekat sini teman adik" atau "jangan risau mama tak tinggalkan adik.." 2) Berikan mainan kesukaannya ❤️ Anda boleh tinggalkan mainan kesukaan di katilnya supaya dia tidak berasa keseorangan dan tidak menangis bila anda tinggalkannya. 3) Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan ❤️ Hal ini kerana, jika anda berbuat demikian, anak anda akan terus nangis sebab dia tahu bahawa anda akan bawa dia ke bilik anda 4) Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar ❤️ Anda boleh tidurkan anak anda sehingga betul - betul lena atau tunggu di katil nya.. Dengan cara ini akan dapat mengelakkan anak anda dari terus menangis atau merengek disebabkan anda tinggalkan dia di katilnya. 5) Banyakkan bersabar ❤️ Jika anak anda menangis atau merengek disebabkan anda tinggalkan dia, anda harus bertenang kerana jika anda berada di dalam keadaan bertenang dan terkawal maka anak anda juga akan menjadi tenang juga. Jangan terlalu menunjukkan anda sedang tertekan atau marah kerana itu akan memburukkan lagi keadaan. 🎁Semoga ada rezeki saya, terima kasih theAsianparentMalaysia & BabyhoodMalaysia ❤️

CARA MENGATASI BAYI MENANGIS DI TEMPAT TIDUR 🌸1. Jika anak menangis dalam katil bayi, PUJUK ANAK ANDA dengan mengusap perlahan belakang badannya sambil berkata seperti, "Jangan risau, ibu tidak tinggalkan adik" atau "Jangan nangis, ibu ada dekat sini.Kata kata lembut sebegitu sedikit sebanyak dapat menenangkan si anak. 🌸 2. Berikan MAINAN KESUKAANNYA akan membuatkan anak anda, tidak merasa keseorangan di dalam kantilnya. 🌸3. JANGAN SELALU MENDUKUNG dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan kerana ia akan membuat anak anda terus menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik anda. 🌸 4. JANGAN TINGGALKAN ANAK KETIKA MASIH SEGAR, kerana membuat anak anda lebih takut dan akan menangis dengan kuat. Anda boleh sahaja menunggu dan medodoikan anak anda sehingga dia betul- betul terlena sebelum tinggalkan tidur sendirian. 🌸5.Banyakkan BERSABAR , situasi anak yang asik merengek dan menangis sebab tidak mahu ditinggalkan akan membuat emosi anda tidak stabil. Anda mungkin merasa tertekan dan rasa ingin marah tetapi anda cubalah untuk tenang diri, jangan sesekali menunjukkan sebarang reaksi sebegitu kerana anak boleh membaca riak muka anda dan boleh memburukkan lagi keadaan ❤️ @izzmalique ❤️ #roadtosecondbaby ✨🌸

Menurut artikel yang dikongsikan di laman theAsianparent Malaysia, terdapat 5 cara bagi membantu ibubapa mengatasi masalah anak menangis setiap kali diletakkan di katil bayi iaitu: 1. Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk dan beri kata-kata semangat atau galakan. Usap lembut belakang badan bayi dan beri kata semangat dengan lembut yang dapat menenangkan anak. 2.Berikan mainan kesukaannya. Meninggalkan mainan kesukaan anak bersama-sama di katil membuatkan si anak merasakan tidak keseorangan di katilnya. 3.Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan. Ini akan membuatkan anak akan berterusan menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik anda. 4. Jangan tinggalkan anak ketika masih segar. Tunggu dan tidurkan anak sehingga betul-betul terlena,kemudian barulah bergerak meninggalkannya dengan perlahan lahan. 5.Banyakkan bersabar. Jangan terlalu menunjukkan yang anda sebenarnya tengah tertekan atau sedang marah kerana anak boleh membaca riak wajah dan akan memburukkan lagi keadaan. Sebaliknya, cuba untuk bertenang supaya sentiasa dapat mengawal situasi. Berdasarkan artikel daripada TAP ini, saya mendapat informasi baru dan menimba pelajaran sebagai ibu yang baru belajar.terima kasih TAP.

CARA MENGATASI BAYI MENANGIS DI TEMPAT TIDUR ❤️ 1. Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk anak anda dengan mengusap perlahan belakang badannya sambil berkata seperti, "Jangan risau, ibu tidak tinggalkan adik" atau "Jangan nangis, ibu ada dekat sini.Kata kata lembut sebegitu sedikit sebanyak dapat menenangkan si anak. ❤️ 2. Berikan mainan kesukaannya akan membuatkan anak anda, tidak merasa keseorangan di dalam katilnya. ❤️3. Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan kerana ia akan membuat anak anda terus menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik anda. ❤️4. Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar, kerana membuat anak anda lebih takut dan akan menangis dengan kuat. Anda boleh sahaja menunggu dan medodoikan anak anda sehingga dia betul- betul terlena sebelum tinggalkan tidur sendirian. ❤️5.Banyakkan bersabar , situasi anak yang asik merengek dan menangis sebab tidak mahu ditinggalkan akan membuat emosi anda tidak stabil. Anda mungkin merasa tertekan dan rasa ingin marah tetapi anda cubalah untuk tenang diri, jangan sesekali menunjukkan sebarang reaksi sebegitu kerana anak boleh membaca riak muka anda dan boleh memburukkan lagi keadaan ❤️

Cara Mengatasi Bayi Menangis Di Tempat Tidur 🥰 Pujuk dan beri kata-kata semangat @ galakan - Pujuk anak & usap perlahan belakang badan anak sambil berikan kata-kata semangat seperti, "Jangan risau, ibu tak tinggal adik." atau "Shhh, jangan menangis. Kan ayah tengah teman ni." 🥰 Berikan mainan kesukaannya - Meninggalkan mainan kesukaan anak bersama-samanya di katil bayi. 🥰 Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan - Anda tidak sepatutnya berbuat sedemikian sebab bila berbuat sedemikian, anak akan berterusan menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya ke bilik anda. 🥰 Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar - Tunggu & tidurkan anak sehingga anak betul-betul terlena. Bila sudah pasti anak terlena, barulah anda bergerak perlahan-lahan meninggalkannya. 🥰 Banyakkan bersabar - Apabila anak asyik merengek dan menangis sebab tak mahu ditinggalkan, anda jangan terlalu menunjukkan anda sedang tertekan / marah. Cuba bertenang supaya anda dapat mengawal situasi dengan terkawal. 💐🤩 Semoga ada rezeki saya dan baby girl yang bakal lahir nanti. 🥰 Terima kasih theAsianParent Malaysia & BabyhoodMalaysia🤗

cara mengatasi bayi menangis di tempat tidur: ❤berikan bayi anda sesuatu yg boleh di hisap menghisap membantu menstabilkan jantung bayi anda,menenangkan perut mereka,dan menenangkan anggota badan mereka yang trgapai-gapai. ❤dapatkan udara segar kdgkala hanya dengan memijak keluar ke balkoni dpt menghentikan tangisan bayi. ❤mandikan bayi anda air suam sgt menenangkan dan anda boleh menambah faktor ketenangan dengan menambah bbrp titik minyak lavendar di dalam mandian air.bunyi air yg mengalir juga dpt membantu menenangkan bayi anda. ❤ubah cara anda mendukung bayi anda mendukung bayi pada sisinya atau pada perutnya sgt membantu kerana ia merupakan kedudukan mereka ketika di dalam rahim. ❤berikan sentuhan kulit ke kulit sandarkan bayi anda pada badan anda dgn dada dan perut bersentuhan dgn anda.ini menenangkan bayi anda dan dapat mengukuhkan ikatan antara anda berdua. ❤urutan sgt membantu bayi suka di pegang jadi urutan merupakan ritual yg menenangkan untuk anda berdua.terutama sekali selepas dimandikan.gunakan urutan yang panjang,lembut dan losen atau minyak urut yg bayi yg berbeza

Cara atasi bayi menangis bila diletakkan di bawah 1) TIRU PERGERAKAN RAHIM - ketika dalam kandungan, bay mengalami pergerakan lembut ketika mereka bergerak. Untuk tenangkan bayi, anda boleh mengoyangkan mereka di dalam buaian, atau cuba berjalan perlahan dengannya. Pergerakan ini seolah berada dalam rahim 2)BUNYI BISING - Setelah dilahirkan, bayi dapat mendengar dengan jelas dan ia membuatkan bayi keliru. Pilihan terbaik dengarkan muzik alunan lebut, zikir atau selawat. 3) POLA PENYUSUAN Kadangkala bayi tidak lapar tapi dengan menghisap atau minum dengan secukupnya membuatkan bayi berasa selesa. 4) BEDUNG - Bedung membuatkan bayi terasa di dalam rahim, tetapi jika terlalu ketat bayi tidak selesa. 5) MANDIAN HANGAT -Mandian hangat dapat tenangkan bayi dengan sentuhan kulit ke kulit yg membuatkannya lebih selamat. Masa yg terbaik untuk ibu dan bayi (bonding time) 6)PAKAI PENGGENDONG BAYI - Baby carrier juga mampu menenangkan bayi yang tidak mahu diletakkan di bawah. 7)TIDUR BERSAMA BAYI - Tidur bersama bayi mampu memberikan tidur yang berkualiti dan lama kepada bayi. TERIMA KASIH theAsianParentMalaydia & BabyhoodMalaysia

Jika anak menangis dalam katil bayi, 1# Pujukan, usapan lembut, serta kata-kata semangat atau galakan sedikit sebanyak dapat menenangkan si anak. 2# Berikan mainan kesukaannya; cara ini dapat membuatkan anak berasa tidak berseorangan serta dapat mengelakkannya daripada menangis berpanjangan. 3# Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan kerana apabila anda mula berbuat demikian, anak anda akan berterusan menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik. 4# Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar. Natijahnya, anak akan semakin galak menangis dan merengek. Tunggu dan tidurkanlah anak sehingga dia benar-benar lena sebelum bergerak meninggalkannya perlahan-lahan. 5# Banyakkan Bersabar. Apabila ibu bapa dalam keadaan yang tenang dan terkawal, maka anak akan menjadi okey juga. #TAPXBabyhoodmalaysia #Novemberbabyiscoming Semoga baby mommy ada rezeki untuk menang. Mudahlah mommy nak uruskan baby sambil jaga abang kakak yang masih kecil juga 🌹 ✅follow @theasianparent_my ✅follow @babyhoodmalaysia ✅tag 2 rakan untuk sertai bersama di ig @babyhoodmalaysia