🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara Mengatasi Bayi Menangis Di Tempat Tidur 🥰 Pujuk dan beri kata-kata semangat @ galakan - Pujuk anak & usap perlahan belakang badan anak sambil berikan kata-kata semangat seperti, "Jangan risau, ibu tak tinggal adik." atau "Shhh, jangan menangis. Kan ayah tengah teman ni." 🥰 Berikan mainan kesukaannya - Meninggalkan mainan kesukaan anak bersama-samanya di katil bayi. 🥰 Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan - Anda tidak sepatutnya berbuat sedemikian sebab bila berbuat sedemikian, anak akan berterusan menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya ke bilik anda. 🥰 Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar - Tunggu & tidurkan anak sehingga anak betul-betul terlena. Bila sudah pasti anak terlena, barulah anda bergerak perlahan-lahan meninggalkannya. 🥰 Banyakkan bersabar - Apabila anak asyik merengek dan menangis sebab tak mahu ditinggalkan, anda jangan terlalu menunjukkan anda sedang tertekan / marah. Cuba bertenang supaya anda dapat mengawal situasi dengan terkawal. 💐🤩 Semoga ada rezeki saya dan baby girl yang bakal lahir nanti. 🥰 Terima kasih theAsianParent Malaysia & BabyhoodMalaysia🤗