🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara atasi bayi menangis bila diletakkan di bawah 1) TIRU PERGERAKAN RAHIM - ketika dalam kandungan, bay mengalami pergerakan lembut ketika mereka bergerak. Untuk tenangkan bayi, anda boleh mengoyangkan mereka di dalam buaian, atau cuba berjalan perlahan dengannya. Pergerakan ini seolah berada dalam rahim 2)BUNYI BISING - Setelah dilahirkan, bayi dapat mendengar dengan jelas dan ia membuatkan bayi keliru. Pilihan terbaik dengarkan muzik alunan lebut, zikir atau selawat. 3) POLA PENYUSUAN Kadangkala bayi tidak lapar tapi dengan menghisap atau minum dengan secukupnya membuatkan bayi berasa selesa. 4) BEDUNG - Bedung membuatkan bayi terasa di dalam rahim, tetapi jika terlalu ketat bayi tidak selesa. 5) MANDIAN HANGAT -Mandian hangat dapat tenangkan bayi dengan sentuhan kulit ke kulit yg membuatkannya lebih selamat. Masa yg terbaik untuk ibu dan bayi (bonding time) 6)PAKAI PENGGENDONG BAYI - Baby carrier juga mampu menenangkan bayi yang tidak mahu diletakkan di bawah. 7)TIDUR BERSAMA BAYI - Tidur bersama bayi mampu memberikan tidur yang berkualiti dan lama kepada bayi. TERIMA KASIH theAsianParentMalaydia & BabyhoodMalaysia