🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara mengataso bayi menangis ditempat tidur : 🥰 Berusaha untuk memujuk dan faham kehendak anak 💞 anak² masih belum boleh berinteraksi seperti kita. kita sebagai mommy kene faham reaksi a21stnak sama ada anak haus/ lapar tidaak selesa , dan pelbagai lagi. pujuk lah anak dengan penuh kasih sayang .Selain itu, ibu hendaklah menggunakan kata² yang baik.. dan kata² semangat sewaktu memujuk anak 🥰 jangan selalu tinggalkan anak ketika masih segar 💞 anak² akan lebih mudah lena sekiranya si ibu sentiasa berada di sisinya. si anak akan merasa dirinya tidak sendirian dan anak akan merasa lebih tenteram tatkala ibu berada di sisi 🥰 memberi mainan kesukaan si anak 💞 si anak tidak merasa sunyi . dengan berbekalkan mainan kesukaannya, si anak akan merasa terhibur dan sekaligus dpt merangsang perkembangan si anak dengan mainan yg bemanfaat dan tidak merbahaya 🥰 tidak terlalu kerap untuk mendukung dan membawa anak masuk ke bilik 💞 anak tidak merasa selesa dan si anak akan terus menangis kerana tahu si ibu akan membawa ke bilik ibu 🥰 perbanyakkan bersabar 💞 emosi ibu ini sejak dari mengandung sehinggalah bersalin , mudah berubah.. dengan hadirnya si kecil ini, semua ibu haruslah bersabar, kuat semangat dan sentiasa berfikiran baik agar emosi ibu tidak terganggu dan dapat melakukan tugasan harian serta menguruskan anak dengan lebih baik.