🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

CARA MENGATASI BAYI MENANGIS DI TEMPAT TIDUR 🌸1. Jika anak menangis dalam katil bayi, PUJUK ANAK ANDA dengan mengusap perlahan belakang badannya sambil berkata seperti, "Jangan risau, ibu tidak tinggalkan adik" atau "Jangan nangis, ibu ada dekat sini.Kata kata lembut sebegitu sedikit sebanyak dapat menenangkan si anak. 🌸 2. Berikan MAINAN KESUKAANNYA akan membuatkan anak anda, tidak merasa keseorangan di dalam kantilnya. 🌸3. JANGAN SELALU MENDUKUNG dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan kerana ia akan membuat anak anda terus menangis kerana dia tahu anda akan mendukungnya pergi ke bilik anda. 🌸 4. JANGAN TINGGALKAN ANAK KETIKA MASIH SEGAR, kerana membuat anak anda lebih takut dan akan menangis dengan kuat. Anda boleh sahaja menunggu dan medodoikan anak anda sehingga dia betul- betul terlena sebelum tinggalkan tidur sendirian. 🌸5.Banyakkan BERSABAR , situasi anak yang asik merengek dan menangis sebab tidak mahu ditinggalkan akan membuat emosi anda tidak stabil. Anda mungkin merasa tertekan dan rasa ingin marah tetapi anda cubalah untuk tenang diri, jangan sesekali menunjukkan sebarang reaksi sebegitu kerana anak boleh membaca riak muka anda dan boleh memburukkan lagi keadaan ❤️ @izzmalique ❤️ #roadtosecondbaby ✨🌸