Pampers Newborn

Kalau saya beli pampers newborn 48keping, cukup ke? Atau boleh beli 90 keping? Sebab saya ada baca kata baby cepat membesar kalau beli saiz newborn banyak nanti tak terpakai.

23 Balas

baby sy mula2 pakai newborn yg warna kuning..mmg khas untuk baby baru lahir tu..tp xsampai sebulan dh habis.. sekrg ni baby sy belom masuk 2 bulan dh masuk 4 bag pempes.. sekrg baby sy dh 4kilo setengah.. beli pempes jenama pepet xsampai sebulan.. bayangkn sebulan dh 3bag pempes habis.. larat xlarat .. jenis baby sy klo berak kdg2 sampai 2-3x sehari.. lg lh..

5y ago

Terima kasih kak ☺️

ikut keadaan jg tu sis..klu sis bru mlhirkn n masih tgl dlm wad..ngam pki yg 48kpg sj dulu..tpi klu sis sda kluar better sis cri yg 80 dan keatas kpg pampers..sbb baby bru lhr ni nnt ada yg kna jaundis..jdi dia kluarkn demam kuning dia tu melalui berak n kencing..mmg akn berak dlm 8-10x 1 hari smpi lh dia sembuh..jdi mmg akn guna jumlah pampers yg bnyk..

5y ago

sama2 sis sama2 sis..sa cuma kongsi pglmn sa dulu

Boleh beli pek yg 90 keping, baby tak kan membesar dgn cepat dlm masa 1 bulan tu. Lagi pun baby selalu berak n kencing, lagi2 kalau baby kena kuning. 90 keping tu pun x ckup utk kegunaan 2 minggu, kadang2 dalam 1 hari kena ganti dlm 10x. Tpi ble je beli skit dlu lau takut baby kena rashes masa guna pampers jenama tu n nak tukar jenama lain @ baby cepat besar

5y ago

Terima kasih sis. Sis boleh share pampers yang anak sis pakai?

Sy mse bb sulong je bli newborn.... Bile dh msuk yg ke5 ni dh tau ank2 mmg thn jnis yg kapas bkn plastik so sy beli je mne2 jnis pampers yg murah(jenama tesco @heybaby biasanye... Tp skrg 2 2 dh tukar nme)... Bile dh kuning mkin kurang n byk kencing sy bli yg ok ckit

5y ago

Saya ada baca kata pampers tesco pun okay. Mungkin saya boleh beli pek kecik untuk try dekat anak nanti. Terima kasih ye kak ☺️☺️

Depends pada baby.. kalau bby lahir kecik, so akn pakai lama.. sy pakai petpet nb.. mula² bli yg 36kpg je takut bby cepat besar.. skali tahan dlm 4-5 hari je n skrg bby dh sbln, still pakai petpet nb.. berat baru 3.8kg..

5y ago

Terima kasih sis. Saya boleh survey harga petpet dekat shopee hihi

Anak saya pakai newborn size untuk 1bulan lepastu saya tukar ke s size..masa dia guna newborn size dia guna huggies 60pcs 6packs.ni tips saya.. awak beli pampers ikut berat badan dia.

5y ago

Terima kasih sis. Sekejap lagi saya survey harga dekat shopee hihi

90keping pun xkn cukup utk newborn. Sbb dorg kerap berak slps lahir. Boleh ja beli byk. Mcm 3pek. Sbb baby pn xkn la mengejut membesar. Pek newborn xsilap sy up to 5kg.

5y ago

Terima kasih kak

Biasanya newborn pakai byk sebab kerap berak, jd selalu tukar pampers. Sis beli byk tu dulu pun boleh nanti tak cukup boleh tambah beli kemudian 😉

5y ago

Okay sis. Terima kasih hihi

Newborn org kata smpai 10kping shri. Mula2 xprcya. Tp beli jugakla skotak trus ad 268 pcs. Sbb newborn kerap berak 😅. Rupanya betul.. 😊

5y ago

Orait 😊

Untuk prepare sebelum bersalin boleh kot banyak tu. Tengok berat baby jugak berapa bila dia keluar. Baby ni cepat je bertukar size

5y ago

Haah sis. Saya baru nak prepare untuk beranak ni. Konon saya nak beli pampers mahal tapi nak beli banyak terus. Tapi bila ramai dah bagi pendapat. Saya rasa beli sikit je dulu. Takut pampers tak sesuai dengan anak. Terima kasih ye sis