pampers newborn

kalau saya beli pampers 50 pices cukup tak untuk newborn nanti,sbb orang kata jgn beli bnyk sbb newborn cepat besar betul ke

29 Balas

ok tu. beli 1 pek tgk serasi tak dengan kulit bby sis nnt. waktu newborn (nb) ni bby nnt akan kerap kencing & berak. sis kena alami dulu. sbb berat & size/fizikal bby kan tak sama. cth, klo bby sis size kecil, takkan habis 1 pek tu nak terus beli size yg lebih besar. kdg sbb cawat/design pampers part tu je yg tak ngam dengan peha bby. kita tukar brand lain tapi size sama/berat lebih krg. mcm sy time nb ni suka beli pampers mahal sikit 1-2 pek. cth: huggies airsoft, mamypoko, genki. bby dah besar, sy tukar beli brand molfix, lotus. drapolene ada pon buat standby je. so far, takde pon melecet ke punggung bby naik ruam ke. alhamdulillah..

hmm ikut kekerapa baby tu membuang air kecil dan air besar... beli satu pack dlu kalau tak cukup nanti top up je pampers lagi... pampers pakai KG even newborn pun ade KG... awak beli je saiz pampers ikut KG baby😄... NB kejap je tu... lepas sebulan selalunya dah takleh pakai pampers NB😄... pampers yg ok takde ruam ikut keselesaan baby masing2👍...saya dari NB sampai baby now dah 8kg... usia 5 bulan lebih.. saya pakai Mamypoko airfit je 😄.. saya try brand lain tapi mcm tak best 😵... sis try and error la ya❤️🌹 good luck sis.

baby sy lahir 2.6kg je so sy pakai newborn lama smpai dekat habis pantang. dlm 3pack besar mamy poko (x70pcs) sy pakai. ape2 pun begantung saiz baby awk nti. beli sikit dlu pun takpe, benda boleh tambah. masa newborn mmg kena kerap tukar sbb jap2 baby berak. kdg bru tuka eh berak lagi 🤭 sehari sy guna dlm 7-10pcs. masa dah guna saiz S tu yg saya rasa baby cpt membesar pulak, xhabis 1 pack da kena pakai M. 😂

brgantung brand pmpers yg sis guna. sbb anak sy sampai 4bulan masih pakai pampers nb. tp brand huggies la sbb huggies besar. lahir 3kg. tp elok jgk jgn beli bnyk2 terus sbb xsemua pampers serasi. cntoh sy pkai genki ngam2 habis 1pack baby naik ruam. sbb tu tukar ke huggies. huggies lembut ssuai ntuk nb. tp bila baby dh start meniarap & membuas, sy tukar drypers saiz S. sbb saiz S drypers = nb huggies

boleh puan bergantung pd keadaan anak.. seeloknya pampers nb ni kita cuba dulu.. sbb ada sstgh baby akan naik allergik / ruam lampin.. blh cuba seminggu dua masa dia lahir, kalau ok beli lg. Mcm sy lps bersalin dpt sample dari hospital, sy try and error tp sblm lahir sy mmg standby pack kecil yg ada teknologi utk kulit sensitif punya

Bergantung pd penggunaan tp lebih elok beli 1 paket dulu.. sbb ade jenama yg baby tak serasi, kalau nb ni memang kena try n error jgn terus beli bnyk takut rugi jek if baby x serasi.. sy selalu pegi amik yg free sample dekat mana2 fb pampers 😂🤣 dpt free jek so bleh pilih yg mana ank kita serasi 🥰

🤔 bergantung pada ank masing² la kot, anak sy 1 bulan 10 hari pun masih guna newborn🥴lgipun masa lahir berat 2.77, pastu kena tahan nicu 5 hari, nurse situ kata guna 10 keping sehari.. masa tu hantar sikit je, suami pegi beli 50 keping lagi drypers newborn, tinggal dlm 5 keping je masa nk discaj anak

1y ago

Betul, tisu basah yg besar2 pun, smpai2 dh nipis😂 tpi xkisah dh tu janji ank dpt🤣

tgk size baby jgk masa lahir nnti. btw, anak saya 4 org setakat ni pack nb mesti pakai dlm 3 pack baru tukar s.. tapi saya beli je 2 pack nb siap².. beli yg elok la . takut kulit tak sesuai, lagi satu cawat kadang ada tak kena ikut baby

1y ago

nb biasa 50+ pcs 1 pack kan. 3 pack lebih 150 pcs

betul awak. beli 1@2pack dulu. bg sy 50pcs dh okay. sebab baby newborn ni kerap berak dan kencing. sehari boleh kata 5@6 kali tukar pampers. lebih pada tu pon ada☺️

Sejujurnya saya masa tu beli 80 pcs newborn. Tak cukup sebab anak masuk NICU, benda tak rancang kan. Tapi sebulan je saya pakai saiz NB, masuk sebulan saya dah beli saiz S sebab peha anak gebu 🤣