Nur Sya, Malaysia

Can't Describe It In Any Words.

About Nur Sya

Period selepas bersalin
Assalamualaikum, hi ibu².. sy postnatal dh hari ke 75.. lepas habis pantang tuari, sy bersih sehari je & then keluar darah lg x byk utk 3 hari, nurse kata itu period.. then hari ke 51 sy g cucuk depo
..read
Jika breastfeeding tak cepat sangat
Milkbooster
Nak tanya, ada ibu² yg consume milkbooster x? Kalau ada, jenama apa & apa feedback ibu²?
Makan cookies lacto momma . Atau air rebusan longan kering , kurma cina dan biji goji . Kalau makan sikit pun susu akan sikit . Macam saya kalau balik rumah mertua saya makan berat 3 kali . Satu kali
..more
For caffè lovers
Kita boleh minum 200mg cafein shj sehari..
thumb image
Hai la anak
Tidur buai xmau, pacifier xmau.. mana gayanya ummi nk wt keje kalau awak xnk tidur sendiri & buka mata je nk menghisap?? Tepuk dahi ummi awak nie..
hahaha sama ler
Anak saya pun tak nak semua tu . Tapi anak saya tak susah nak tidur , dodoi kejap bila dah tidur boleh letak . Tapi kadang dia tidur sekejap sekejap juga . Kalau kes macam ni better ada jadual harian
..more
Minta pendapat & cadangan
Bayi sy 1m22d.. sejak masuk umur sebulan, dia xnak tidur sendiri.. kalau tidur je mesti nak sambil menyusu atau menghisap.. kalau sy tarik atau bangun drp sebelah dia, dia akan bgn sekali & mencari ni
..read
Cuba sis bengkung baby tuh...sblum tuh urut badan,dada&tapak kaki dlu sis....
VIP Member
Samalaa. Nk bgi putg kesiannn , kdg siang nk buat krja rmh. Sy cairkn susu letk dlm btl , snng bljr minm dlm btl nnti prgi mn2 xsush daa. Dia bule trma btl. Kalau tk nak qongong jer haa
Can't stand the cuteness
Baby memang suka membebel ye time menyusu? #1m12d
same la mcm ank sye. ade je bnde nk dibebel kan mse tgh mnyusu. 😂
😂
Nak tanya pendapat
Atas reason apa ye ibu² bagi baby hisap pacifier?
Lena tidow.. Lepas dh nyenyak cabut lah..
ALHAMDULILLAH
Setelah hampir 33jam bertarung dr pecahnya air mentuban 23hb, lahirlah seorang puteri pada 0917hrs, 25hb 7 dgn kaedah czer (full normal GA) disebabkan poor progress..
Tahniah sis
Alhamdulillah.. tahniah mommy...💐💐💐💐💐 take care ya..
Syukur alhamdulillah. Tahniah💐
Congrats!!
Alhamdullilah..Semoga baby n mummy sihat 😊..Selamat berpantang sis
Experiment berjaya!
Hb sblm nie main² 11.0-11.5 (still normal tho), memandangkan masa bulan puasa mkn iberet waktu mlm & hb naik ke 12, so decided nk consume waktu mlm shj.. rini test, hb naik ke 12.9.. alhamdulillah.. e
..read
Alhamdulillah, semoga dipermudahkan
???
Perut rasa ringan, jln kurang sakit, kaki kurang bengkak tapi rasa kurang sihat.. #36w3d
sikit lg mommy 💪🏼💪🏼💪🏼
VIP Member
Alhamdulillah. Get well soon mommy! Dah tak lama dah tu nak dapat jumpa baby in shaa Allah.