Pampers Newborn

Hi Mommies, Nak tanya estimate berapa pack pampers newborn kena beli sebelum tukar ke S? Takut beli byk2 size newborn nanti takut baby cpt besar..

16 Balas

Sy beli 2 pack saja sbb xtau berat baby. Sekali keluar nahhh dekat 3.8kg. Lepas pack terus beli size S sbb kesian paha sempit size nb dgn baby sy.

bgantung pd berat bby jugak mommy..mcm anak sy, lahir 2.9kg..sebulan tu 4 pack pampers nb..dah masuk 2 bln baru tukar saiz s 😊

Baby sy kecik so sampai 2bulan lebih pakai newborn. Pastu bru tukar S. Hehe. Sampai skrg pakai S lg sbb huggies saiz S agak besar.

5y ago

Lahir 2.79kg. 2bulan bru 4.3kg. Petpet mmg kecik. Klu nk pki stakat smpi tali pusat tanggal ok la. Sbb dia ada cutting tang pusat. Tp sy xsuka petpet. Kasar sikit pampers nye.

Saya dapatkan sample pack newborn dari semua brand pampers dulu baru beli yang pack besar.

5y ago

Google jea type sample pack drypers, huggies, petpet etc. Nanti ada keluar 😁

nb ank2 sblm ni gune 1pack sedang je.. lpas tali pusat turun tukar size s terus.

5y ago

Rmai suggest beli 1 je.. Beli 1 jgk la mcm tu.. Tq sis

sy pampers nb 1 pek jer. hbs jer trus tukar p saiz s 😊

5y ago

Tq for the suggestion.. 😊

newborns memang cepat besar so maybe order 1 je dulu...

5y ago

Tu la.. Tq for the suggestion

Pampers newborn boleh pakai sampai anak 2 bulan

5y ago

Tp depends juga, my fren anak dia sebulan dah 5kg.. Newborn tak muat.. 😅

Sy beli 1pek...hbis je nb trus tkr s...

5y ago

Ank no stu.. 2.8kg Ank no dua.. 3.2kg Ank no tiga.. 3.8kg Yg kempt bkal lhir 9/11 niee

Tgk pada saiz dan berat baby..