Stretchmark hitam

Ada tak mommy mommy mengalami stretchmark teruk macamni ? Saya kadang hilang confident sebab warna stretchmark tu kehitaman dan jadi kat banyak tempatt. Ni dekat paha kanan. Tolong suggest cara hilangkannnnnnnnn ????

Stretchmark hitam
61 Balas

Tgh mengandung @ bersalin?? Dri sy tgok kakak sulong pregnnt.. jadi mcm Ni.. sental mcm mna Pon xkluar.. DH bersalin akan hilang skit2 dh strectchmark tu jadi putih.. Kat celah2 lipatan leher... Peha smua jdi.. skrg jdi putih xjdi hitam dah.. Kakak no2 Pon sama jdi hitam2 leher.. strechmark jdi Kat peha shja sbb Masa prgnnt lupa letak minyak.. Skrg sy dri strt 2bulan thu pregnnt mak n kakak DH pesan awal2 letak minyak @ bedak debu utk xde strechmark.. alhamdulillah sy dh nk msuk 7bulan.. hitam Pon x.. strechmark Pon Blum Ada.. Mak sy Pon xda.. cuma dia ckp kna rajin letak.. jangan menggaru kalau gatal

4y ago

Minyak zaitun or apa2 losyen bg lembut kulit.. bedak debu sis...xkisah Jenama apa

Stretchmark💖 tu inshaAllah boleh jadi satu pahala buat ibu2. Itulah pengorbanan insan yg bergelar seorang ibu & seorang isteri. Sapu bio oil sis, ramai yg review kata bio oil okay. Lepas branak nanti boleh ambik supplement yg boleh baiki kulit. 😊💐

Teruk dah tu sis. Jangan biarkan sis nnti makin tak lawa n merebak kalo biar.. Sis boleh try deildaz serum stretchmark. Sy pakai tu je stretchmark sy dah hilang. Klik ig dworng @deildaz_malaysia. Sebotol tu 100ml hrga dlm Rm79.90 tapi memang berkesan kualiti dia best.

4y ago

Tulaaa nanti saya sapuu

Saya pun Ada juga sis, tapi warna merah dekat ari2... bahagian lain Tak Ada pula, cuma Makin besar perut makin panjang dia Naik ke atas pusat🤭🤭🤭.Ada kata Tak boleh Garu takut Makin banyak...so, Saya just letak minyak argan, Ada lh pudar sikit lps sapu hari2.

4y ago

Minyak argan tu wangi jugakkk selalu saya pakai kat rambuttt nanti saya cuba letak dekat stretchmark hehe tq

saya pun banyak...sekarang dah 38week, dekat paha, belakang lutut, punggung, belakang lengan dengan payudara....semua stretch mark hitam....nak rawat sekarang alang2, lepas bersalin nanti baru nak fikir cara hilangkan...harap2 tak terlambat ahahhah

4y ago

wah, dia still boleh merebak ke walau pun tak mengandung dah....okey2 ini tak boleh, nanti makin besar makin susah pulak nak sembuhkan

Pakai bio oil.. Hari2 kena kerap.. Dia x hilang terus.. Tp akan pudar semakin pudar.. InsyaAllah hilang nanti. Nurse kata kalau lepas bersalin baru nak pakai, tak guna katanya.. Tu sy gigih pakai skrg.. InsyaAllah sampai lepas bersalin.. Hehe

4y ago

Sy mls nk sapu... Sy letak dlm air mandian. Cebuk terakhir mndi tu sy titis bio oil.. Mmg jadi. Tp kena rajin la... Sbb kesan dia lmbt. Ataupun bdan tgh bsah2 dgn air tu, terus sapu bio oil... In case kalau mndi air shower.

Sy stretch marks dkt perut je masa preggy.. sy pakai minyak kelapa dara sejak mengandung. Skrg baru abis pantang, stretch marks makin pudar, kena rajin sapu.. pakai scrub sekali seminggu masa mandi buang daki hitam & kulit mati.

Pengalaman sy pregnant 4 kali, xpernah lansung ada strechmark. Daki2 pun xde. Sy amal kn semasa tgh mgandung tu sapu losyen 1 badan sblm tido. Cuba la sape2 yg tgh pregnant tu amal kn k.. Jaga la kulit kt ni luar dlm klu blh

4y ago

Nunny, kan sis.. Losyen ni berguna jgak😂 doc pun puji perut cantik je.

mak mentua sy bidan kg.... petua dia slalu sapu myk ,losyen pun boleh...pastu klu gatal ke apa jgn kena kuku...lagi teruk. jdinya...klu rs nk garu....garu dgn sikit @ lapik dgn tuala... payah hilang bila dh berparut

4y ago

Tak garu pun sebab tak gatal tapi tulah nak buat macam mana kan, tgk tgk dah naik lagipun berat naik 20 kg masa preggy

Kesiannyaa.. Saya ada skit kt bawah perot.. Tggu 3 hari lagi due.. Tp tkdelah hitam strectmark tu.. Lain org lain rasenya tp tulahh.. Celah2 tu menghitam sgt 😢 korang yg pregnant mmg akan hitam ke celah2?

3y ago

Sya pn kat celah2 ada hitam.,and d paha kiri kanan ada stretchmark...