Ketiak dan celah paha hitam sbb stretchmark

Skrg dalam pantang dah 14hari. Perut dan celah3 paha hitam sgt2 sbb stretchmark. Rsa malu kalau suami nampak. Mst tak tergoda langsung ☹️ Nanti bila dah hbis pantang, rasa confident level utk bersama suami tu mmg takde sbb rsa malu. Mcmna ibu2 atasi masalah2 klit slepas hamil ni? Sbb stretchmark ni ssah sgt nk hilang. Klit pn xsmooth dan mcm tak rata. ?

9 Balas

Saya pun sama sis, berat dr 40kg naik sampai 73kg mse preggy.. ni br trun dpt 47kg...perut pun da gelebeh.. stretch marks hitam2...confident level mmg low.. tp slow2 sy repair balik..nk repair n cantik pun kene ade duit hihi...xpeee slow2 blh hilang tu...keep sapu lotion n scrub...

4y ago

Btul tu. Confident level mmg low sgt. Bukan sbb kalau suami syg dia akan trima seadanya tp mmg diri sndri yg rasa nk yg terbaik and always cntik di mata suami walaupun suami kata dia xkesah dgn luaran

takpe rileks sj... normal la tu ibu mgandung.. saya pun sama jg... nnt lepas bersalin n pantang pakai la apa cream nak pakai pun.. inshAllah normal smula... nak mgejut putih smula slepas bersalin mmg tak blh la.. kna byk bersabar n usaha...

Sis try deildaz serum stretchmark dulu. Sbb sy punya stretchmark hilang pakai tu. Dia punya testimoni pun best2. Klik ig dworng @deildaz_malaysia. Sebotol tu 100ml hrga dlm Rm79.90 jer tapi memang puas hati dan berbaloi.

4y ago

Ok sangat yunk. Try lah.. Boleh guna masa Pantang juga deildaz tu. Jangan biarkan skin kita mcm tu yunk nanti jdi hodoh padahal masih ada peluang untuk cantik semula 😊

Buat ape kita malu sma suami kita sis. For me, kalau suami kta betul2 sayang kita ade stretchmark pon atau xde mesti dia akn sayang kita jgk.. so don't worry sis. 😊

4y ago

Mmg. Suami sy pn ckp cmtu cuma saya mmg dari zmn remaja mmg ttik berat hal kcantikan and bg saya, mmg saya nk yg terbaik utk suami walupun dia xpnh pn complaint.

Sy try sapu losyen mustajab yg warna hijau tu kt strrtchmark alhamdulillah bru 16hari pantang dah nampak kurang tapi kena rajin sapu la..

4y ago

Di watson tak pasti la ade ke tak..biasa beli kat kedai jamu/family store atau shopee je..

kalau celah peha, boleh scrub.. tapi kalau stretchmark, lotion ler..

stretch kt perut cuba guna jari. kekadang daki.

Beli nano gel dianz legacy

4y ago

Ok sis tq

Pakai scrub