Stretchmark hitam

Ada tak mommy mommy mengalami stretchmark teruk macamni ? Saya kadang hilang confident sebab warna stretchmark tu kehitaman dan jadi kat banyak tempatt. Ni dekat paha kanan. Tolong suggest cara hilangkannnnnnnnn ????

Stretchmark hitam
61 Balas

Saya dari pinggang smpai ke betis ada..jenuh sapu ubat tapi xkurang2.. jadi saya decide lpas beranak Bru saya ikhtiar mcm mana nk hilang kan strechmark. Skarang beli pun membazir sbb xnmpk kesan pun

Masa dalam pantang tue atau seminggu lepas bersalin boleh gosok dengan kapas pakai toner atau baby oil ke sebab tue daki jee stretchmark rekahan kulit yang hitam2 tue cuma daki

Strecthmark itam tu Ada org ckp kdg masa mengandung ja cmtu..nnti dah bersalin lama2 dia akn hilang sendiri..lau kat perut tu mungkin leh sapu minyak zaitun wktu pregnant ni..

Saya pakai argan oil qama nature. Boleh cari kat IG. @qama.nature. Dia ada promo 2 botol trial : RM19 ja. Memang xda langsung stretch mark keluar kat perut saya. Alhamdulillah

4y ago

beli yang pure argan, boleh pakai kat semua tempat. Kat baby pun boleh..lagi elok dari baby oil.😘Kat muka n rambut semua boleh pakai.

Cuba amalkan argan oil.sy dry second trimester smpai DH third trimester amalkan sapu minyak argan oil Alhamdulillah stretch marks xde Perut licin.kulit licin..

Sy lepas bersalin haritu. Mak bidan buat mcm ni.. ambil kapur, limau nipis, sapu biar kering. Lepas kering sapu aleo vera gel pula. Mmg hilang.

Sye gune Palmer Coco butter.. Sye ade kne mse preggy tepi peha, dkt keliling payudara, bwh prut. Kne sapu sllu spya cpt hilang.

4y ago

Oh yg niii, agak mahal sikittt haha

Sy xsure.. Tp mmg sblum ngandung lg.. Sy slalu sapu lotion 1 badan.. Alhamdulillah xd strechmark smpai preggy 8 bulan dh skrg

Sy pun ada sis .. Sy just ltk bio oils .. Sy beli kat watson ,alhamdulillah dah pudar sdkit demi sdkit .. Kna sabar la hehe

4y ago

Dulu saya sapu minyak kelapa dara tapi time dah jadi baru sapu sebab tak perasan tu yg kurang berkesan tuuu huhu

Guna bio oil sis .sy amalkan dri bby 3 bln..smpai skrg..perut elok..licin mcm tembikai 🤗🤣