Stop coffee

Hi uols, ada stop coffee Tak? Nurse minta I stop coffee sebab hb makin menurun. Dulu I selalu 2 Cawan sehari. Bila stop rasa sakit kepala teruk ?

25 Balas

Sblm preggy i mmg peminat tegar coffee. Hari2 mesti minum coffee but since pregnant da stop sbb hb rendah tp baru2 ni minum coffee balik but not frequent la. I tak makan iron yg nurse bg dah sbb HB makin turun, i tukar makan iberet. Makan time subuh, perut tgh berasid time tuh so lg cepat serap. Tak pun u boleh makan iberet dgn minum air minute maid orange tuh. Much better. Jgn minum coffee or teh after makan iberet n lps makan iberet, 2 jam xboleh makan. Kalau nak minum coffee boleh tp tggu la tghari or ptg skit. Dl hb i 9.3, skrg da naik 10.7. Walaupun xcapai 11 lg, alhamdulillah nampak perubahan dlm masa sebulan. Harap membantu ❤️

Sy pun stop coffee, milo, teh. Sbb nurse suruh stop dlu takut hb trun. Btw hb sy masa mula bukak bku 12.8 sbln lps tu trun 11.8 n maintain smpai skrng 11.8. Ni nurse suruh stop semua tu smpai 37 weeks. Sbb takut hb makin trun nanti bahaya katanya. Btw skrng sy dah 33 weeks 5 days. Xsbr nk jumpe baby😍

Sis usaha lah sis stop minun coffee . Sy first mum, doc pun nshtkn dlu tp sy buat dang.. Hb sy selalu low, kencing tak cantik, sy penah bleeding sekali..kesian sbnrnya kat anak dlm perut.. lps kne tu, 5mths onwards sy dah tobat. Haha giler2 minum air masak byk2

Sye sama dlu..kena stop sbb hb makin turun..makan ubat tmbah drah xjalan sbb minum kopi..sbb sayangkan anak dlm perut sye xminum kopi selama 3bulan..huhu lepas bersalin mse dalam pantang balun hbisan² lah balik kopi..kopi ni umpama milk booster buat sye 🤗

Saye semua stop benda manis.. Caffeine.. Hanya minum susu low fat dan air kosong je.. Bertabah la wahai ibu ibu sekalian.. Demi Anak.. Jangan la mengeluh kt xleh minum itu ini.. Sabar sikit je.. Rugi xmerasai nikmatnya mengandung..

Coffee xbrapa elok kalau dijadikan daily minuman Kita.sbab kafein. Lebih2 lgi ibu preggy. Cuba kurangkan minum.seminggu 2 Kali pun ckup.banyakkan minum susu.kalau xleh Masok gak,try minum susu soya or susu kotak

Sy xstop pon coffee sbb mmng hantu coffee.. so far smpai skrng xde apa² masalah n hb pon ok jer.. sis nk tny cara sis ambil vitamin cam mana? Sbb vitamin xblh ambil skali ngn minuman lain selain jus ngn air masak..

Kena stop dulu sis caffeine tu. Tak lama sis, dalam 9 bulan je pengorbanan seorang ibu demi seorang anak. Sbab banyak risiko ibu mengandung kalau hb low. Kalau sis teringin sangat, boleh cuba minum decaff coffee.

5y ago

Caffeine boleh menyebabkan ketagihan.. Sis cuba alihkan perhatian dengan benda2 yg lain. In sha Allah lama2 mungkin akan berkurangan.

Sy pun sama sis.. Kalo minum caffeine even skit hb sy jd drop. Sy xla suka sgt tp kdg2 tu teringin sgt...huhu..Tp husband sy selalu slow talk dgn sy kalo syg pd diri n baby skip la dlu.. 🤗

Sy stop caffein sb bleeding.. Dr takut rahim x kuat & gugur.. Msa mula² stop minum coffee badan lembik ja.. Ada ja x kena.. Lama² ok sikit.. Klu ketagih jgk sy minum seteguk ja😁