Memey, Malaysia

Mum of 1 curious little heart throb

About Memey

tips turun berat badan
Sekarang Masok Hari ke 21 berpantang. Berat trun 10 kg.dari 72kg Masa 9 bulan, sekarang dah turun ke 60 kg. Berpantang sendiri.makanan berpantang hanya la nasi putih panas+garlic crunchy+srunding hali
..read
VIP Member
Sy pun brpntang sndri. Sy masak lauk mcm biasa ja. Suami masakkan. Paling tringin telur goreng mata dgn ikan bilis goreng berlada. Nseb sy jnis xalergik mkanan tu. Bertmbah nasik😅 berat sblum preggy
..more
rasa tekan kat bawah
Salam.normal ke ye kalau duduk je rasa baby menekan2 rasa cm baby nak trkluar.rsa cm DH Kat hujung2 dah.tapi bila bangun xde plak.cuma rsa tegang kt bawah prut.37 weeks
Normal je sis. Sbb baby dh masuk laluan. Sabar ye. Xlama dh tu. Hihi
sakit baby bergerak
Salam .spa Ada pengalaman perut sakit bila baby aktif bergerak.sakit Nye sampai than nafas kejap.skit kt ari2 bila baby bergerak.pinggang plak Makin skit dibuat nye.ada kah tnda nk bersalin?? Skrg dah
..read
Sy dh 35w pun bila baby gerak2 rasa trkejut.. Sbb mgkin dh penuh kt dlm perut kita, jd senak..
Saya tgh layan la ni baby gerak aktif sgt smpai tahan sakit ni..tapi seronok bila baby gerak mcm tu..
3 minggu lagi
Due 24/10. Skrg dah 37 weeks.mcm2 senaman dah buat. Pinggang dh start sakit n perut dah start mengeras tapi xkerap. Xsabar Nye nak baby kluar.moga dipermudahkan urusan bersalin ibu2 semua.doakan saya
..read
VIP Member
semoga dipermudahkan urusan bersalin 😊
due bulan 10
Hye mommies. Spa sni due bulan 10?? Dah ready ke??😁😁😁😁
Saya... Insyaallah dah ready..
beza mengeras dan tendangan
Salam mommies.nak tnya,kalau baby mengeras tu dikira 10 pergerakan jugak ke.baby banyak mengeras Dari tendang2 skrg.malam2 Bru aktif menendang sampai ngilu dibuat Nye rsa nak trkucil.ke tanda2 nak ber
..read
Mengeras dgn kicking lain. Takdikira. Mengeras tu pulak kena pantau. Kalau kerap sangat. 5min sekali sampai sakit2 pinggan semua, cepat gi hosp ye.
Mengeras tk dkira sbgai tendang rasanya sis. Blh try tnya nurse kk klau risau. Mengeras blh jd braxton hicks
pengasuh
Salam..bpa ye hrga bayaran pengasuh until anak jgaan Dari umur 0 bulan -1 tahun keatas?? Kalau cas sehari bpe ye.utk area kl
Baby I 2 bulan babysitter ambil rm 400 kalau nak bayar ikut hari, rm 50 sehari katanya
aktivi akhir kehamilan
Salam semua..saya skrg dah 35w5d. selain aktiviti byk berjalan,mencangkung,bersama suami.aktiviti apalgi ye yg saya boleh buat utk mudahkan bersalin. Thanks mommies
Klau sya, mnm air kelapa 2x seminggu, bila lapar mkn buah mcm pisang, oren, epal... Rehat secukupnya kumpul tenaga mana tau bersalin tiba2, buat urutan premium dgn minyak kelapa dara kalu rajin, berse
..more
due oktober
Hye mommies.sapa due bulan okt sama ngan kita.meh la hye2 🙋🙋🙋. Sis 35 weeks.tinggal 4 week lgi.excited,takut,risau semua bercampur baur.semakin dekat due seMakin xlarat badan nak gerak tapi sis gag
..read
Tahniah sisss hehehe
Sy 🤰🏻hehe berdebar takut gembira semua ada huhu skrg 35w3d anak first
37weekzs
VIP Member
Semoga dipermudahkan
Best of luck sister!! Let us know how it goes 🥰
mengeras
Salam ibu2. Nak tanya.kalau perut mengeras tapi xde rsa skit,bahagian private Kita plak rsa sengal2 tiap kali berak or kencing.rsa cm Ada benda menekan n nak kluar.normal ke.#34weeks
Normal sis.. Biase da sarat mmg cmto.. Bby da kt bwh.. So xmau risau laa.. Klau da skit mgeras smpai kluar darah.. Cpt2 p hsptl..
Pantau masa mengeras tu sis. Klu makin kerap, blh pg klinik..