Stop coffee

Hi uols, ada stop coffee Tak? Nurse minta I stop coffee sebab hb makin menurun. Dulu I selalu 2 Cawan sehari. Bila stop rasa sakit kepala teruk ?

25 Balas

Sblm preggy i mmg peminat tegar coffee. Hari2 mesti minum coffee but since pregnant da stop sbb hb rendah tp baru2 ni minum coffee balik but not frequent la. I tak makan iron yg nurse bg dah sbb HB makin turun, i tukar makan iberet. Makan time subuh, perut tgh berasid time tuh so lg cepat serap. Tak pun u boleh makan iberet dgn minum air minute maid orange tuh. Much better. Jgn minum coffee or teh after makan iberet n lps makan iberet, 2 jam xboleh makan. Kalau nak minum coffee boleh tp tggu la tghari or ptg skit. Dl hb i 9.3, skrg da naik 10.7. Walaupun xcapai 11 lg, alhamdulillah nampak perubahan dlm masa sebulan. Harap membantu ❤️