Can pregnant women drink coffee

Assalamualaikum dan hi semua, nak tanya, perempuan mengandung, boleh minum coffee x? I am a coffee lover. Tp, since pregnant I stop taking coffee sebab ada dgr its not advisable. Sekarang trasa mcm nak minum. So, nak kan kepastian. Betul ke pregnant women x elok minum coffee?

16 Balas

Waalaikumussalam sis, ya memang betul. Coffee tak bagus untuk pregnant lady. Saya langsung tak minum coffee msa pregnant. Tapi kalau sis teringin, boleh minum sikit je. Ni artikel ttg minum kopi masa pregnant : https://my.theasianparent.com/minum-kopi-ketika-mengandung

Sepanjang saya pregnant.. tak minum coffee. But dah masuk 6 bulan baru minum sekali grande cup caramel macchiato sebab teringin sangat. Tu jela sekali.. nak minum boleh tp berpada2 dan xkerap.

Saya pn coffee lover sis. Hari tue saya nak sangat minum coffee, tp saya minum sesudu je. Tak nak byk nanti hb jd rendah 😊

Boleh je minum setkat nk buat hilg rse tringin tu. Tpi jgn kerap sgt. Tkut jdi penyebab hb u low nnti

Boleh je.sy minum segelas sehari nescafe mocha (coffee+choc) takde la rasa coffee tu kuat sgt

teringin, minum cket xpe sis.. tp klu bleh elakkan, elakkan la.

blh je, tp jgn byk sgt..pastu jarakkan dgn time mkn ubat.. 😊

Boleh.. Buat jgn pekat.. N jgn mnum bnyak.. Berpada lah..

Kalau boleh elak kan la. Kesian kt perkembangan baby

boleh..sikit jea nanti minum air masak bnyk yea