Hi, betul ke kalau minum coffee susah nak lekat / susah nak pregnant?

Ada tak yg kat sini hantu coffee, minum 2,3kali Sehari tapi pregnant je? Ada tak kat sini yg mmg hantu coffee, TTC lama, bila stop coffee, Baru dpt pregnant? Blh share2 experience pls💖

7 Balas

im coffee lover. xde kena mengena pon coffee dgn pregnant. now im preggy 23w. 3rd pregnancy. before pregnant hari2 coffee. sehari 2 3 4 kali. arabica, robusta, 434 semua i minum. dri yg beans sampai ke fine powder, siap sekali coffee machine sendiri dkt rumah. yg powder ade yg capsule ade. pregnant ni kena tau tahap subur u. kalau dh more than 2y boleh pg check kesuburan dgn husband. mybe bukan problem dri u tpi husband. sperm count n quality x ckup bgus ke. mybe ade mslh lain, pcos, fybroid, cyst, fallopian tube sumbat ke or overweight. mybe stress. mcm2 mslh boleh jadi.

2y ago

*masa

tiada kaitan tuh sis . sy pun coffee lover . msa prggy ank pertama tuh ari sy tda boleh tlan susu untuk mom pregnant . hanya boleh tlan yg brkeffin😅tp sbab hb low trpksa mnum susu juga sbb doc tgur ubat susah mnyerap klu mnum berkeffin tulah hb sy tak pndai naik2 . syukur boleh telan susu juga 2 3x sminggu

Saya rasa bukan begitu. Setahu saya kalau dah pregnant yg tak boleh minum coffee. Sbb caffein ni akan buatkan tekanan darah drop. Bila tekanan darah rendah kadg2 boleh menyebabkan berlaku keguguran. Wallahualam.

Xda kaitan sis,,sy pun ttc 2tahun heheh,mmng coffee lover,tp dua kli sehari ja kdang2 ja 3x sehari.tp sy mnum kopi yg ada kacip fatimah dn herba2,Alhamdulillah pregnant juga,

sy suka kopi.. alhamdulillah pregnant..

saya rasa mitos sbb saya coffe lover

saya coffee lover skrang dh 8mnggu 6hari

2y ago

Salam sis, saya pn harini 8w6d so far sis ada rasa kram2 ke atau okay je risau pulak sbb beberapa harini asyik kram kat bawah perut.