suami tidak bernafsu

sy umur 28 tahun.sy berkahwin sudah 2 tahun.sy masih berttc sebab misscarriage sudah 3 kali.suami umur 36 tahun.sy jarang sangat melakukan seks dengan suami.sebulan kadang sekali kadang tiada langsung.kami tinggal serumah bukan jenis pjj.tapi nafsu suami untuk bersama kurang.ada tips x,untuk suami ingin melakukan seks?sy sedih sebab xlame lagi sy akan masuk 30an.anak belum ade lagi.walaupun sy sudah 3 kali misscarriage sy ingin mencuba selagi ade rahim.period sy regular.mungkin rahim sy lemah.tetapi suami tiada nafsu untuk melakukan seks.atau sebab faktor umur kurangnya seseorang itu melakukan seks?sy malu untuk berborak hal ini dengan suami sebab hal ini sensitif.walaupun sudah 2 tahun berkahwin perasaan malu itu masih ade sebab kita wanita.

24 Balas

mungkin sis bleh beli baju yg seksi sikit, n ada je jual perfume utk merangsang nafsu lelaki ni .. alhamdulillah sya stiap mlm mmg pakai perfume tu sbb tau hehe nafsu perempuan ni kuat dari lelaki .. itu fakta, be open mind dlm ni .. sbb tau lelaki ni sembang je lebih, tp atas katil biasa² je .. UAI pn ckp mcmtu .. so apa yg sya buat, sya beli baju tido yg mengghairahkan, even xselesa, tp demi hubungan yg halal, takde mslh bleh sgt² .. kdg kt social media belambak pmpuan pakai bikini 👙 n seksi, so tugas kita sbgai pmpuan tarik perhatian suami dgn pakai pakaian yg mcmtu .. kdg tu nampak la gambar pmpuan seksi lalu kt acc social suami, klu dia follow auto nnt sya block pmpuan tu 🤭 sbb nak jaga pandangan suami .. kt tmpt keja xkira lg, tp mana yg kita mampu kita buat, kita halang .. mcm suami sis kann dia ketagih porno, so sis kna cari alternatif mcm video porn tu, mksud sya mungkin dari segi skill godaan n cari titik kelemahan llki .. even kita pmpuan pn ada titik kelemahan kita, pantang disentuh dkt area G-spot auto rsa mcm nak² lagi .. haa mcm tu jugak suami ni .. kita try perbaiki hubungan di ranjang .. sbb seks ni penting, benda ni mempengaruhi kehidupan rumahtangga .. sbb tu adalah mkanan bg batin kita .. n UAI ada ckp .. sekurang²nya berjimak ni 4x seminggu .. sbb nak hasilkan sperma yg sihat n elak dari mati pucuk ..

1y ago

perfume tu beli dkt mane sis?4x sminggu.untung sape yg dpt.ini sbulan skali pun belum tentu😞baju seksi sgt malu nk pakai even dh halal.mse bsame pun xsuke bilik ade lampu just buke lampu tdur je.sbb malu.

benda ni kena pillow talk/heart to heart lah sebenarnya. sbb kita kt sini pun taktau suami puan ada masalah ke, penat ke apa kan. ajak suami utk sex tu dah betul tp kalau setiap kali dia mengelak tu mmg nampaknya ada sesuatu yg tak kena. jadi puan kena tanya secara berdepan & jujur kenapa dia mcmtu. mungkin dia tak bersedia lagi nak pikul tanggungjawab sbg bapa? tu pun kita taktau. semua ni hanya puan saja yg akan dapat jawapan bila puan terus terang dgn suami. bila suami dah berumur, faktor sperma tak sihat/subur pun ada kemungkinan sbb puan ckp dah 3 kali gugur. jadi puan kena bgtahu dgn dia realiti ni. kalau mmg puan nak anak & suami tak mau, kena bincang & dptkan penyelesaian. moga dipermudahkan.

1y ago

macam mane nak buat?😞sy xtahu nk cakap mcm mane untuk dia hentikan tengok porn mase bsame.sy buntu

saya pn ada masalah sama juga,sbb tu ttc sy amik masa 10 tahun,sebenarnya blh kira brpa kali kmi bersama dlm tempoh tu,sy stress juga mula2,last sblm pregnant sy yg ajak sbb sy ckp ni last sy minta klu tak pregnant jg kita berpisah n redha je sbb umur dah masuk 30an,guess what trus lekat time tu, now baru je hbis pantang,since yg last tu blm pernah lg kmi bersama wlupn sy ckp minggu2 akhir blh try bersama utk mudahkan bersalin,suami tak kisah pun dia buat tak tau je,tp sy dh slow talk dgn suami dulu2,suami ada msalah sikit sy tk nk ckp sbb nti tkut aibkn suami pula,lpas berurut dah okey sikit tp still jarang nak bersama,kdg2 mungkin suami ada trauma yg susah dia nk ckp,beranikn tnya sbb klu biarkan akan isteri yg sakit,dr segi emosi n mudah stress

1y ago

terima kasih sis.sy xde nak kejar ape2 dh.dari segi semua bnde sy dh cukup.dh g umrah dh ade rumah even 28 tahun.sy xpernah bangga dgn ape sy ade.cume xcomplete sebab tiada zuriat mcm org lain.kalau tggal sndiri sy akn fikir n mgalir air mata.sunyi xde anak 2tahun khwin.ank kwn2 dh boleh bjalan.sy masih menanti😞

Saya baru 2 tahun berkahwin.. Maybe masih peringkat honeymoon wlupun anak dh setahun lebih.. Tapi bagi saya tak perlu malu dengan suami sendiri.. Bukan kita mengatal dengan lelaki lain.. Saya akan pastikan at least seminggu sekali bersama.. Tu paling sikit.. Klu dia tak mula saya akan mulakan.. Nak seksi2 cantik2 selalu susah dengan anak kecilkan.. Tapi bila ada peluang saya akan cuba pakai seksi2 cantik2 & saya yg akan mula goda dia.. Klu tak nak secara terang2.. Saya akan buat dengan cara bergurau2.. Tapi kalau dh goda semua still xjalan.. Mmg kena heart to heart talk.. Tanya suami kenapa.. Dia ada masalah ke.. Or ada terasa hati dgn kita ke.. Cari jalan penyelesaian bersama2.. Saling minta maaf & ucap syg cinta pun boleh naikkan mood..

1y ago

betul..sya pun buat cara macam awk buat kt suami goda² seksi kt dia automatik lelaki suka tgok dn ghairah bila tgok kita seksi² ni 🤭🥰

Sy hampir mcm situasi awk, dulu boleh je setiap dua hari bersama. Skrg seminggu skali pun susah. Sy baru dua tahun kawen, sy pun muda lagi 24 taun, dia 32. Tak tahu knape dia tiba2 jarang nak. Sy slalu ajak, kdg2 goda dia tp dia buat taktahu je. kdg2 tengah sy kacau2 dia bg alasan nak berak lh, nak solat lh, mcm2 alasan. Lpstu bila bersama, dia tgk porn. Sy kat bwh tu tbaring mcm org bodo.. Ada satu hari tu dia bg sy klimaks lepastu dia stop tak cum pun. Dia ckp dia insensitive. Nak kata tak bnafsu, search history dia slalu tgk porn. Kalau dia penat skalipun, sy bkn jenis tbaring kat bwh je. Sy pun boleh naik atas kerjasama, tp entahlah knpe dia berubah. skrg sy dah malas nk peduli, kalau dia nk dia minta. taknak sudah.

1y ago

kte same😞hanye Allah je tahu perasaan ni.kte beza 4tahun.same situasi tgh bsame layan porn smpai klimaks.dia byk nak sy bj nk dbndingkn seks.hampir2 klimaks baru seks.kte tgantung mcm tu je.😞xtahu lg mcm mne nk tackle suami.kte ade nafsu n perlukn zuriat.tapi sorg je nak usahe lg sorg ignore.so will never have any achive a goals.

Dulu suami saya pun macam tu. Jarang nak buat sex sampai saya tanya dia gay ke. Nak tegang lama pun payah. Asal nak masuk je lembik or tak kuat nak masuk dalam. So sebulan pun tak sekali buat. Saya slow talk banyak kali juga. Suruh dia pergi urut. Sebab at the same time saya pun pergi urut. Malah saya jumpa doktor juga utk check kenapa susah kami nak buat seks. Pergi jumpa doktor tanpa suami. Tapi balik memang cerita lah apa doktor cakap. Dia mmg lelaki melayu klasik. Benda2 macam ni bagi dia aib. Padahal bukan aib. Ni dah dikira kesihatan. Kalau takda nafsu nak bersama memang masalah besar ya dalam perkahwinan. Dah lah tu dikira nafkah batin. Harap puan slow talk lah dengan suami. Jangan makan hati sorang2.

Maaf boleh tanya ggur brp week? Klu bwh 12w possibly chromosome tak sempurna. Keguguran ni xblh nk salahkan pihak isteri sahaja, sometime dari pihak suami juga. Dlu sy mmg fikir rahim lemah, tp bila ggur kali ke2, dktr explain dkt sy... Sy rasa lega sgt. I mean period xde masalah, waktu subur mmg jumpa. Cuma sy overweight. Jd sy turun kan berat bdn dlu, tukar diet, exercise (suami isteri), enjoy berdua & not think too much abt pregnancy. Psl seks tu, awk blh nk ajak, tak semestinya tunggu suami yg ajak.. Mungkin dia penat bkerja, . I mean if nk conceive, mmg kena spoke out...sbb yg nak anak is dua2 belah pihak.

2y ago

ya btul sis sy first khwin dpt dua chaya mata,tpi kmi dh bcerai,khwin kli kedua dngn duda xada ank first gugur wk2 12week.n skrg masih dibgi rezeki lgi baru 6bulan..doc nasiht kan kmi suami istri amalkan hidup Yang sihat,dri suami kuat merokok dy Cuba hadkan wktu merokok dy tambah dngn cra pemakanan harian.. tpi skrg dh boyok sy kurang nafsu nk bersama 😂 suami pulk Yang lebih2 nak ..selama 4 tahun besama alhamdulillah semua okey buat masa ni..

Assalamualaikum sis, sy pernah ceritakan msalah pasal suami kurg bernafsu ni kt sini, tp sy sdih sngt bila rmai yg salahkan sy sbb sy x communicate dngn btul, padahal sy dh bagitau n explain dkt suami psal ni, tp suami mmng jnis sambil lewa, anggap yg saya cpt lupa bnda mcmtu, tp sbnarnya sy pendam smpi hrini, sy mcm sis jgk, xprnah crita msalah ni dkt kwan atau fmily sbb xnk buka aib suami. tp lama2 sy jd biasa, walaupun bru kawen, tp dh jauh x mcm suami isteri, cuma besarkn ank je sesama, pasal nafkah batin terabai smpi skrg. Semoga ad doa dri sapa2 kt sini yg mkbul minta doakan kmi tabah menghadapi ujian ni, tiada daya melainkan bantuan dan pertolongan Allah 😢

1y ago

baik sis 😞

mungkin suami sis jenis yg malu nk mintak. dlu masa sy kawen bawah 2tahun suami sy mcm tu juga. sbulan bape kali je. sy pun diamkan je. dh lama2 sy goda je dia. pakai sexy. makin lama ok. so dh xmalu nk bincang pasal seks. dia pun ngaku dia takut bila dia mintak nk bsama tu sbb tkut " sy fikir dia kawen ngan sy sbb sexs " 😅 . padahal dia bnafsu je tgok sy . bayangkan hari ke 4 nikah bru On 😂 tp skang sama2 kalau nk masing2 goda masing2. tipsnye sis yg kena buang malu dlu. goda je suami sis ☺

1y ago

😞 sy jenis yg lembut xpandai nk mlawan atau cakap lebih2.sy akn kluar dgn suami atau family je kalau kmane2.kalau just beli barang dapur kdg xde itu je sy kluar sndirian.sbb mase bujang sy dh puas berdikari.tapi sikap suami sy suke tgk porn n jarang bsame sy rase sedih.xde ke ubat titik ke untuk kuatkn nafsu untuk bsame?sbb sy check history browser dia tgk porn mse bsame je.waktu lain xde

suami overwight ke?? some ppl kalau overweight ni dah jenis jarang2 fikir pasal seks..sbb senang letih. manusia ni ada umur nk aktif.. mgkin skrg dia kurang aktif, tp sblum ni over aktif.. dan mgkin juga 40an dia aktif.. manusia xkn aktif terus aje..😅.. tp sbg perempuan ni lagi xde ank..kita mmg fikir nk ank aje.. or mayb sbb awk gugur setiap kali prgnt, dia rasa no use utk bersama😥..mayblah.. jdi kat sini awk kena buat sometg.. slow talk bila nmpk mood dia ok..

1y ago

hmm..mgkin tu je reason dia yunk.. sy tya mcm.tu pun sbb pengalaman yg sama.. b4 kami kahwin berat dia dlm 60 mcm tu je..haha.. skrg kawin dh 12tahun beratnya dah 72 mcm tu..😆.. isteri masak sedap2 mana x lalu nk mkn kan 🤣.. so bila berat dah naik jarang nk bersama..tp xdelah nk tgok porn 😅.. mgkin tu je sbb nya.. berat! bila berat over sgt mmg auto jdi slow dlm seme aspek..