suami tidak bernafsu

sy umur 28 tahun.sy berkahwin sudah 2 tahun.sy masih berttc sebab misscarriage sudah 3 kali.suami umur 36 tahun.sy jarang sangat melakukan seks dengan suami.sebulan kadang sekali kadang tiada langsung.kami tinggal serumah bukan jenis pjj.tapi nafsu suami untuk bersama kurang.ada tips x,untuk suami ingin melakukan seks?sy sedih sebab xlame lagi sy akan masuk 30an.anak belum ade lagi.walaupun sy sudah 3 kali misscarriage sy ingin mencuba selagi ade rahim.period sy regular.mungkin rahim sy lemah.tetapi suami tiada nafsu untuk melakukan seks.atau sebab faktor umur kurangnya seseorang itu melakukan seks?sy malu untuk berborak hal ini dengan suami sebab hal ini sensitif.walaupun sudah 2 tahun berkahwin perasaan malu itu masih ade sebab kita wanita.

24 Balas

saya pn ada masalah sama juga,sbb tu ttc sy amik masa 10 tahun,sebenarnya blh kira brpa kali kmi bersama dlm tempoh tu,sy stress juga mula2,last sblm pregnant sy yg ajak sbb sy ckp ni last sy minta klu tak pregnant jg kita berpisah n redha je sbb umur dah masuk 30an,guess what trus lekat time tu, now baru je hbis pantang,since yg last tu blm pernah lg kmi bersama wlupn sy ckp minggu2 akhir blh try bersama utk mudahkan bersalin,suami tak kisah pun dia buat tak tau je,tp sy dh slow talk dgn suami dulu2,suami ada msalah sikit sy tk nk ckp sbb nti tkut aibkn suami pula,lpas berurut dah okey sikit tp still jarang nak bersama,kdg2 mungkin suami ada trauma yg susah dia nk ckp,beranikn tnya sbb klu biarkan akan isteri yg sakit,dr segi emosi n mudah stress

1y ago

terima kasih sis.sy xde nak kejar ape2 dh.dari segi semua bnde sy dh cukup.dh g umrah dh ade rumah even 28 tahun.sy xpernah bangga dgn ape sy ade.cume xcomplete sebab tiada zuriat mcm org lain.kalau tggal sndiri sy akn fikir n mgalir air mata.sunyi xde anak 2tahun khwin.ank kwn2 dh boleh bjalan.sy masih menanti😞