Mama yang mana satu sejak hamil?

Kadang tu bila sedang hamil ada ibu yang lagi suka duduk rumah kan. Ibu-ibu pula yang mana satu? Jom kongsikannya di ruangan komen👇🥰

Mama yang mana satu sejak hamil?
219 Balas

saya ni Jenis B Dan D ...suke duk umah buat pelbagai aktiviti indoor semasa preggy ..and suka buat hal sendiri...saya housewife jadinya dah biasa bersendirian ketika suami tiada...pagi dia keje ptg dia balik...hari hari saya duk umah je dah terbiasa😂😂😂 aktiviti indoor saya buat la senaman ringan...melayan drama Kdrama,Jdrama,Cdrama.....Lepas Tu main game 🎮 hahaha...memasak...mengemas...menanam...ape lagi ekk 🤔 haaa membasuh ...penat...rehat tengok drama or main game computer 😅😂

suka jalan jalan amek angin tengok pemandangan cari makan . tapi lagi banyak suka duduk rumah , tapi rumah keluarga lah bukan rumah sendiri , sebab rumah sendiri sunyi , rumah keluarga ada mak boleh borak borak gelak gelak . kalau tak borak pun yang penting ada bunyi bunyi biar tak sunyi . walaupun suka jalan suka duduk rumah suka bunyi bising yang penting tak ganggu kita . sebab kita suka buat hal sendiri . yang lain tu nak kan suasana je . heheh 😜

masa anak pertama suka jalan , suka kemas rumah sampai Toto pinggan mangkuk susun cantik , sampai abie ckp .. xreti ke duduk diam ke 🤣 tp anak ke dua , langsung malas .. takut nak keluar .. duk diam Jee kat rumah .. rasa lebih selesa .. masak pun alahan teruk .. sampai 2nd trimester .. in Shaa Allah .. raya fitri bersalin .. 🥰

suka berjalan 😂 dri awl mngandung smpai dah sarat. g pulau pinang,pulau pangkor,g pantai,genting,cameron,pd,mandi air terjun hiking mcm2😂 berjalan sbb tau kne jalan puas2 nnti dah kluar baby, kne hold dulu brjalan tu sbb nk besarkan bby. ni dah 5 bulan trkandas kt rumah tak jalan2 ..takat g kenduri,rumah parent n in law😂

A dan B 🤭 A bila bosan duduk rumah, ajak suami p beli buah luar rumah sana tu pun dh happy sgt dh..lagi satu, kalau duk rumah 24 jam fikiran jd celaru..bahaya untk diri dan baby..better keluar jgk rmh even 5 minit.. B pulak mmg suka duk rmh kalau xde kerja..paling best baring ats katil sebab lenguh pinggang 🥴

B..Suka duduk rumah..Auto rasa malas nak buat keja pun mls sgt,kadang nak mandi pun mls 😂 sampai tahap mcm tu sekali..😅 padahal sy jenis kaki jln dan klu dh bgun mesti g mandi terus rasa x selesa tapi sejak pregnant ne semua jadi MALAS..Mcm dh set dlm kepala pun ada 🤭

A. sgt suka berjalan😃 time pregnant rajin sgt memandu sana sini sampai sanggup drive sejauh 100 lebih km ziarah rmh kawan. kecuali bila husband cuti terpaksa relakan dia yg drive. skrg ni baby 3 bulan lebih. bila bwa jln p mana2 mesti dia behave jer sampai tertidur🥰🥰

B. suka duduk rumah. sejak hamil mmg xsuka keluar mahupun tgk org atau brurusan dgn org. entahlah knpe,sya mls smua tu. nk duduk rumah sorang²,suasana sunyi bru tenang 🤣

1y ago

sama sis,suami sya sampai cakap sya ni xnak berkawan dgn org🤣suka dduk sorang2 dlm rumah pastu ttup semua tingkap rasa tenang jer..

A. Suka Berjalan . Dulu Sebelum Pregnant Suka Duduk Rumah Berbulan2 Tapi Semenjak Pregnant Ni Asyik Nak Naik Moto Je Tak Kisah Lah Hujan Ataupun Tak .. Petang Atau Malam Mesti Husband Bwk Kua .. Hari2 Sama . Kalau Tak Bawak Kua Mesti Merajuk

A - suka berjalan ♥ Sy ingt lg , seminggu sebelum due.. Sempat lg sy g jenjalan pusing cameron highland 😄 skrg ank sy kja nk keluar jlan2 je.. Pantang pkai tdung je mula la dia menangis nk ikut , padahal bkn nk pergi mna pn.. 🤭