Mama yang mana satu sejak hamil?

Kadang tu bila sedang hamil ada ibu yang lagi suka duduk rumah kan. Ibu-ibu pula yang mana satu? Jom kongsikannya di ruangan komen👇🥰

Mama yang mana satu sejak hamil?
176 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

saya ni Jenis B Dan D ...suke duk umah buat pelbagai aktiviti indoor semasa preggy ..and suka buat hal sendiri...saya housewife jadinya dah biasa bersendirian ketika suami tiada...pagi dia keje ptg dia balik...hari hari saya duk umah je dah terbiasa😂😂😂 aktiviti indoor saya buat la senaman ringan...melayan drama Kdrama,Jdrama,Cdrama.....Lepas Tu main game 🎮 hahaha...memasak...mengemas...menanam...ape lagi ekk 🤔 haaa membasuh ...penat...rehat tengok drama or main game computer 😅😂

Baca lagi

masa anak pertama suka jalan , suka kemas rumah sampai Toto pinggan mangkuk susun cantik , sampai abie ckp .. xreti ke duduk diam ke 🤣 tp anak ke dua , langsung malas .. takut nak keluar .. duk diam Jee kat rumah .. rasa lebih selesa .. masak pun alahan teruk .. sampai 2nd trimester .. in Shaa Allah .. raya fitri bersalin .. 🥰

Baca lagi

suka berjalan 😂 dri awl mngandung smpai dah sarat. g pulau pinang,pulau pangkor,g pantai,genting,cameron,pd,mandi air terjun hiking mcm2😂 berjalan sbb tau kne jalan puas2 nnti dah kluar baby, kne hold dulu brjalan tu sbb nk besarkan bby. ni dah 5 bulan trkandas kt rumah tak jalan2 ..takat g kenduri,rumah parent n in law😂

Baca lagi

A. sgt suka berjalan😃 time pregnant rajin sgt memandu sana sini sampai sanggup drive sejauh 100 lebih km ziarah rmh kawan. kecuali bila husband cuti terpaksa relakan dia yg drive. skrg ni baby 3 bulan lebih. bila bwa jln p mana2 mesti dia behave jer sampai tertidur🥰🥰

A. Suka Berjalan . Dulu Sebelum Pregnant Suka Duduk Rumah Berbulan2 Tapi Semenjak Pregnant Ni Asyik Nak Naik Moto Je Tak Kisah Lah Hujan Ataupun Tak .. Petang Atau Malam Mesti Husband Bwk Kua .. Hari2 Sama . Kalau Tak Bawak Kua Mesti Merajuk

Post reply image

A - suka berjalan ♥ Sy ingt lg , seminggu sebelum due.. Sempat lg sy g jenjalan pusing cameron highland 😄 skrg ank sy kja nk keluar jlan2 je.. Pantang pkai tdung je mula la dia menangis nk ikut , padahal bkn nk pergi mna pn.. 🤭

Suke dduk rumah.. tp mmg xbersosial sgt.. dgn family je bsosial..dkt office pn bt kerja je then balik.. sb isau kalau org skeliling xsihat.. time pregnant mmg kne selfish skit kne jage diri kte elok2.. hope semua jage diri elok2 ye..

B. suka duduk rumah. sejak hamil mmg xsuka keluar mahupun tgk org atau brurusan dgn org. entahlah knpe,sya mls smua tu. nk duduk rumah sorang²,suasana sunyi bru tenang 🤣

2mo ago

btl² tmbh preggy twins mmg mls btl nk jmpe org

A. Suka jalan2. Tengok keliling. Jumpa kawan-kawan yang saya suka. Dia mcm terapi free untuk saya. Plus saya WFH, sebelum stress baiklah keluar rumah. Even pergi kedai 2 ringgit lepastu balik. Dah puas hati dah 😆

B. Suka dduk rumah lagi😄. Kalau berjalan rasa cepat penat dan kami suami isteri risau ada bleeding sbb masa awal pregnancy dulu pnh jd bleeding. Jadi amik langkah berjaga².