Ibu hamil selalu mengidam makanan yang mana ya?

Hi selamat petang semua🥰 Waktu hamil biasanya ibu mengidam makan makanan yang mana satu ya? 😋 Tapi min dulu waktu mengandung anak lelaki suka makan makanan peda😆 Ibu yang mana satu tu ya🤔 Jom komen bawah ni😘

Ibu hamil selalu mengidam makanan yang mana ya?
186 Balas

anak sulung nak makan buah mata kucing..mimpi sampai terkeluaq ayaq liuq..Ish..Ish..🤦🏻‍♀️ anak kedua nak makan buah limau cina mandarin tu, apa ntah nama dia tapi ada time raya cina je... masalahnya lepas bersalin baru raya cina..aduhai..😬 anak ketiga...takde ngidam semua masok..hahaha...🤣🤣 dan semua anakku lelaki..

mitos... saya mengandung anak perempuan masam xnak masin pun xnak...minuman pun kurang manis..cuma seminggu 3 kali nak kena makan burger double cheese mcd kalau tidak rasa nak nngis...sekarang anak saya dh umur 1 tahun 10 bulan dia pula yang kuat makan 🤣🤣

hahahaaha bagi saya mitos ja semua ni . tapi part saya betul la . saya time pregnant baby boy , suka sangat makan manis manis . kalau dulu makan manis kena minum air , masa pregnant , manis manis tu mcm makan nasi je eh takda rasa apa 🤣🤣

Saya mengandungkan baby boy , mengidam mkn masam , pedas tu wajib . 4 bulan awal mkn manis mcm madu , kek viral tu xleyh telan , muntah je keje , tapi kalau makan mcD , SR , KFC , Starbucks tu boleh 🤣🤣 Demand betul anak first ni

tak percaya pun statement ni tapi alami sendiri masa mengandung asyik gila benda manis je. time ni masam dgn masin kegemaran sejak kecik tak pandang langsung sampai lani anak dah 8 bulan still nak manis gak masam dah tak pandang terus 😆

mitos kot.. 😂 tapi mak penah cakap, klau ska yg masam² bby girl.. org tua² ckap lh.. percya xpcya tplg.. 😁 anak sy dh 2 org, 2'2 lelaki.. pengalaman mgandung ank lelaki, takde jugak ngidam atau cri mknan yg masam²...

pregnant kali ni mmg hri2 rsa nk mkan kambing je, jd gila kt daging kambing tu.. pdahal xpnh2 nk mkan kambing sbb mmg xsuka bau daging dia.. smpai suami pun pelik sbb hri2 request nk mkan kambing😅

Xtaula min... Saya dulu makan je.. Cume xboleh nk mkn telo mata kerbau yg kurg masak dgn sosej je.. Xbole masuk lgsg.. Padahal mmg fevret sgt2.. Rupanya nk dpt baby boy🤣🤣

Hahaha.. Semua saya makan.. Masam manis pedas.. Tp pedas ni saya elakkan.. X tshu knp.. Sebab x tahan pedasnya sebelah in-law ni.. 🤭 Pedas kaw-kaw😆 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Kalau bab nk ngidam tu ikut selera ibu ngandung nk mkn apa ikut tekak je.. Klau yg suka manis msa ngandung yg manis lh sllu d mkn x kira bby boy ke gegel ke.. Tu mitos je tu..