macam mana eh?

Hihi awal pregnant, ni baru 2bulan family mertua dan family sendiri tak tahu lagi, tengah fikit nak bgtau mcm mana? Hahaha malu la... mommy's2 tlg ..first experience masa tahu mengandung mcm mana nk bgtau family? Hahahah ada ayat kata2 best x???

32 Balas

Mula2 check upt terus tunjuk suami, akak sulong, akak ipar & mak.. Akak ipar sampai menangis dpt tau sy preggy sbb 4thn TTC.. Lps 1st scan bru wassap gmbr upt kat mak mertua, die terus bgtau adik beradik ipar..raya lps, raya pertama jer sblum say selamat hari raya diorang say tahniah dlu.. Mula2 check upt segan nak bgtau abg2 sy.. Sy plg takut nak bgtau akak no 2 sbb die kuat sentap, die pulak dah 7thn TTC.. Now die dah tau & okay jer tp mase baru2 tau tu die sentap jugak..

Suami post gambar nombor giliran klinik kat wasap group family mertua. Semua tanya sapa sakit. Kebetulan suami tak berapa sihat. Suami cakap g checkup cucu baru mak, kazen baru utk ank buah. Hahahaha. Belah family saya pulak. G cakap face to face. Cakap balik klinik semua tertanya2 jugak sape x sihat. Sy pegang kat perut ckp g checkup cucu ibu ayah. Dorang excited sbb 1st cucu. Sy plak dah nk 2 thun kawin baru ada rezeki.

5y ago

Alhamdulillah...tahniah awak . Semoga dipermudahkan segala urusan awak ya

Mcm sy 7 tahun tunggu baru Allah makbulkan.. Sy bt test.. Pastu suruh Mak tengok.. Tp sebelum tu sy dh bt sendiri kat rumah.. G rumah Mak, ckp x larat nak muntah.. Pastu ckp nk try cek upt.. Sy cek,pastu suruh Mak g tengok.. Menjerit2 orang tua tu seronok😂😂😂 sy anak sulong.. Adik2 semua dh ada anak. Pastu call Mak mertua bgtau,menangis jugak mil 😊 seronok sis.. Tambah2 diorg mmg nantikan Dari kita..

5y ago

Alhamdulillah...tahniah sis ..rezeki ..semoga dipermudahkan segala urusan .. aminnn jaga diri yaa

Hehe sy plak mse awal pregnant mglmi kerap kencing,mlm tu smpai rumah mntua,slm ibu mntua pastu trus cri tndas n bwak kain kcik urk lap,lpastu suami msuk smbil angkat barang ckp,sy asyik ke tnds je bu,x ley bpisah,pastu ibu mntua tnye,la knp..mnantu ibu pregnant,sy mase tu dlm bilik air aduhh laki aq ni,kluar tndas mlu2,mntua senyum je hehe,mse tu bru 4 week,alhamdulillah skrg 11 week..huhu msih lg krap kncing

4y ago

saya pon kencinggg jeee . tgah tido pon trpkse laa bgon 2 ke 3 kli g tNdas. hahaha

Hehe.. tsenyum sy baca ni..kdg pkara happy yg kita & husb aja yg tau nak kongsi dgn kluarga utk 1st time rasa malu..bkn apa..tp ayat awal nk bgtau tu camana kan🤗 better..sis tgu kandungan dh stabil bru bgtau family yaa😍 Mcm sy, skrg dh 20w+ yg tahu sy,husb & 1 2 org siblings husb ja..family belah sy langsung xtau lg..

5y ago

Sama-sama sis 😍😍😍😍

Sy 2hari sblm puase tu dh rse xsdp bdn... First puase mse sahur.. cube2 cek upt... Tibe2 naik double line.. melompat dlm blik air.. trus kejut suami... Pastu wassap mak tnjuk upt tu... Lps tu bukak buku pink bru gtaw family... Mereka smua teruja.. sbb ttc 3thn.. mereka dok tertunggu2 zuriat dr kami... Skrg dh 14week... 😊

5y ago

Alhamdulillah..tahniahhh smuaa 🥰♥️

Saya pulak demam. Tak ikut suami balik kpg jenguk MIL. Jarak kpg ke tmpat kami tinggal 1 jam je. Lepastu MIL tnya, kenapa saya tak ikut balik kpg. Suami bgtahu la yg saya tak sedap bdn. MIL terus tnya, dh berisi ke? Suami senyum2 je. Smbil bgtahu MIL dh test UPT, tapi line samar. Bru 3minggu pregnant masatu. Skrng dh 21minggu. Hehe

5y ago

Alhamdulillah..tahniah sis.... jaga diri tau!!

Sy just tunjk pregnancy test tu ja...tunggu bg betul2 sahih br send...to malangnya suami mcm x dak perasaan...dia cam relax ja... 😂😂😂😂 X tau nk ckp apa dh...then husband sendiqi yg bgtau family dia..mak kita pun bila bgtau pun sama gk muka cam relax ja...hahahahah...

5y ago

Konon2 nk cool je..hahaha

saya mula2 tau preggy.. sent scan yg ada 1 kantung bby kt parents.. lps dpt tau twins next few weeknya hantar lg gambar scan 2 kantung bby.. parent mcm ye x ye je.. saya preggy twin dorang ingt saya main2 sent gambar scan hehe..

Sy first cek upt dua line trus jadi xtentu arah. Trus bgtau org yg ade dlm rumah. Mak ,kakak n suami. Teruja sangat sbb setahun lebih menanti. Then belah mertua. Suami yg cerita. Die excited sangat. Hehe.

5y ago

🥰♥️♥️