Wan Ain Kahar, Malaysia

Mummy of 1 handsome boy

About Wan Ain Kahar

Pindah Kkia Sementara
Assalamualaikum... Selamat ptg semua ibu2 dlm ni.... Sy nak tanya laa ibu2 dlm ni, manatau ada pgalaman soal ni.. Contoh yaa : skrg sy sedang bklinik d daerah A dmana tmpat sy & husb tgl skrg...pastu
..read
Wsalam.. Sis walk in maklum kkia tmpt A & bgtau situasi.. Nurse akan minta alamat sis yg akan dtg tu, & maklum kkia tmpt B.. Nurse akan bg sis buku simpanan kkia utk dibawa ke kkia tmpt B utk routine
..more
F
Ats pengalaman pindah sy cmni.. mule2 inform nurse dlu kk A tu.. nanti nurse akn nanye kenape nak pindah,almt semua dan klinik mn kite nk pindah tu..pastu nt die akn bg buku pink u serahkan pd klinik
..more
sye pernah. sis kne inform di klinik A dulu. nnti die akan bgi tarikh checkup utk di klinik B. nnty pegi klinik B sebelum tarikh checkup tu,ckp nk tumpang checkup. bagitau sblum ni dduk mne ,n tarikh
..more
Berdasarkan pengalaman sy sis kena inform klinik A.
ingin tahu...
Slmt ptg ibu2 smua.. Pnah x ibu alami situasi mcm sy? Mcm ni, smlm sy sakit perut yg amat mcm masuk angin tu..bla sapu ubat2 yg sejuk2 dbawah perut n kwsn pinggang yg sakit xlma lps tu sy jd cirit bi
..read
VIP Member
ish macam pelik la sis..kalau tak.berani p.hospital mybe boleh refer doc kat klinik ibu dan anak
nak tahu ...
Assalamualaikum smua kwn2 dkt sini... Sy nak tanya pgalaman ibu2 yg pernah melahirkan anak prem..brpa weeks? Sbb apa? Dan adakah melahirkan anak prem tu kita akan dpt tanda2 awal...mcm sakit perut kon
..read
Bersalin masa 38 minggu 2 hari . Saya sakit contraction je . Sakit start pukul 3 pagi , pukul 2.30 pagi esok baru bersalin . Sepanjang mengandung saya tak pernah rasa sakit .
memang mcm ni ke...
Pegi kk last week cek hb..bacaan hb 10.0...spnjang cek up itu laa 1st time drop tp blm thap teruk lg laa..nurse takut nanti next cek up drop lg dia gantikan ubat tmbah drh iron tablet pegi ubat zincof
..read
Ya memang akan loya. Tips saya. Sis minum susu + makan la cupcake or roti isi perut sikit. Lepas tu makan zincofer tu. Konfirm tak ada rasa nak muntah ke apa. If sy rasa nak muntah/mual. Sy minum air
..more
sharing happy moments ?
Assalamualaikum ibu2 smua.. Hari ni sy tmujanji jumpa doc dkt kkia.. Kandungan 20w3days..bt detail scan..alhamdullilah smua nya okey..berat baby masa ni dah 357g.. Walaupun xda sej kncing manis dlm dr
..read
VIP Member
Semoga dipermudahkan segala urusan awak 😊
Jarak Kehamilan
Assalamualaikum semuanya.. Sy nak tanya ibu2.ada x d sini situasinya mcm sy jarak kelahiran anak ptama dgn kdua tlalu jauh? Mcm sy anak pertama dah 9taun.. june 2018 sy dsahkan mgandung bt kali kedua
..read
VIP Member
tahniah sis...anak sy beza 3tahun je...dua2x kena minum air gula sebab rasanya skrg dah wajib kena minum air gula
?Due November 2019 ?
Assalamualaikum & Salam Sejahtera semuanya utk ibu2 dan bakal ibu2 dalam ni.. Ada x ibu2 sini due sm mcm sy 27 NOV 2019 ? Dan ada x ibu2 dalam ni yg alami masalah berat badan xnaik2 masa mgandung wal
..read
ya sya pn bgtu sis x pndi naik brat badn biar pn bnyk d mkn