jawab jujur jangan malu

Ada x sapa2 yg pernah mengandung ank luar nikah..bersalin tanpa family tahu ples bg tips mcm mna korang bersalin sbb ad kwn sy ni tkut nk bersalin dkt kerajaan #tqforinfo

2 Balas

Masa sy masuk wad ari tu, katil sblh sy, diorg ckp akn de org sosial dtg tnya2.. Utk klu ada apa2 mslh... Tp ok jek dia discaj...

4y ago

Yeke ? Um ad waris kot

Kalau bersalin kerajaan setiap negeri berbeza prosedur tapi hampir sama kena discaj by keluarga. Ada negeri memang kena ayah saja yang boleh discaj ada negeri boleh mak atau ayah. Kalau swasta tak pasti tapi rasanya boleh aja sesiapa discaj. Jadi walau macam manapun kena bagitahu parents sebab apa apa komplikasi lepas bersalin nanti hospital akan call parents juga. Dan suruh kawan buka buku pink kat kk atau swasta, kalau tade buku pink lagi payah nanti semua hospital tanak terima.

4y ago

Hosptl mana