Kantung kosong 9 minggu

Assalamualaikum..sy ingin bertanya,sy g klinik td scan pregnant..sy prgnt 9 minggu,tpi kantung kosong je masih x nmpak baby..adalah ini tanda keguguran.😭

16 Balas

jangan kata macam tu sis....awai lagi sis...depa bagi tempoh untuk scan lagi 2 minggu ....macam doktor saya kata la... persenyawaan tak berlaku secepat macam tu ...ada yg lambat...sbb tu EDD kami bagi lambat...jangn risauu la sis in Syaa Allah baby tu ada...sis positif je ...macam saya depa kata baby saya dah tak ada sbb no heart beat...pi scan diluar... alhamdulillah degupan jantung kuat sangat...bawak video pi tunjuk kat doktor kerajaan depa silap andaian...mau dak kena cuci dah

pengalaman yg sy alami belum lama ni sis...first scan ikut tarikh last period 9weeks hanya kantung yg nmpak..seminggu selepas tu buat buku dan scan lagi sekali dh nampak Janin tapi baby 8week 3day pula..dan 2 minggu selepas tu jumpa doktor pakar,scan lg sekali dan doktor sahkan kena ikut scan yg kedua... alhamdulillah sekarang dah 14weeks sis...sis fikir yg positif je.. insyaallah akn baik2 semua

pengalaman saya, kandungan kedua sama mcm puan.. hanya nampak kantung sahaja, janin heartbeat baby xada.. last2 kantung turun sendiri.. skrg tgah pregnant kali 3.. pregnant kali ni pun sama jugak masa scan 8minggu nampak kantung sahaja, repeat scan 2minggu lagi baru nampak janin, heartbeat baby .. now tgah tunggu hari.. moga dipermudahkan urusan puan

normal sis...sy pertama kali megandung 11minggu pon kantung kosong je .xnmpk ape...g kk doc bg tarikh 1bulan. lepas sebulan anggaran masa tu sy megandung dh 4 bulan. g kk jmpa doc utk scan. baru nampak..cuma dlm masa tunggu tu sy amal makan asif folic je...lepas nmpk buka buku pon dh nk dekat 5bulan...bnyakkn berdoa ye..jgn stress

cuba ikhtiar buat tvs scan. scan dr bawah dekat klinik lain pula okay.. jgn stress.. doa yg baik2.. minta yg baik2.. inn shaa allah, allah mudahkan.. kdg2 size baby masih kecik..jd scan dkt atas xnmpk

waalaikumussalam .....9w sepatutnya dah nampak ...cuba test upt lagi sekali dan scan dekat klinik lain untuk pastikan... takut² ectopic pregnancy... bahaya untuk diri sis nanti....

2y ago

Tapi sis Ros kata kantung kosong means doktor tgk kantung tu dlm rahim bukan luar rahim/ectopic.

saya baru 5minggu pon scan doktor tu kata saya x mengdong , xjmpe kantung saya . saya pergi tempat lain yg lebih pakar, dia scan melalui bawah , alhamdulilah nampak kantung baby

Sis check clinic lain, atau tunggu 1 minggu lagi utk check. Kdg2 perkembangan lambat atau mesin ultrasound klinik tak berapa advance utk detect

pundi kencing onuh x sis ? .. buat tvs lah rsau bligted ovum https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Tapi sis Ros kata kantung kosong means doktor tengok kedudukan kantung di dlm rahim bukan luar rahim.

2y ago

betul tu.. cuba amalkan folic acid daily dan yang penting jangan lupa berdoa.... mungkin perkembangan tumbesaran bayi agak lambat ke... kadang ada orang yg baby dia kecik tak mengikut usia kandungan....