Kantung Kosong

sy pernah scan 5w kantung kosong, semalam scan 10w pom kantung kosong..so doc sruh repeat scan 3/9....ada ke kes mcam saya x bila next scan dh nampak baby? sebab doc cakp mgkin baby tersembunyi or kecik..doakan baby suzy tnjuk kn dri taw bila scan nnti?

32 Balas

Saya pun mcam sis.. Scan 5w..kantung kosong.. Kena dtg lg 2 mnggu. Scan kntung dh kedut n xbulat sngt.. Rupenya sy gugur. Then lepas 2 mnggu gugur. Sy ttc balik. Tp xtau lekat. Saya xcheck smpai 9 week.. Syg pergi scan.. Kantung kosong.. Doc ckp tnggu dlm 2 mnggu.. Tp sy delay smpai 3 mnggu bru pergi.. Scan ikut atas. Mcm samar2.. Doc buat vagina scan.. Trus nmpk jelas.. Siap heart beat..sis try buat vaginal scan.. Lg jelas.. Kdg keadaan perut dan doc yg scan tu xpndai cri angle. Tu xnmpk. Vaginal lebih jelas.. Now anak sy dh setahun.. Smoga dipermudahkan sis.

5y ago

Keluar coklat2..

Mcm sy dua kali mngadung kantung kosong..frist masa nk masuk 5 ke 6 weeks..dia kuar sendiri pg scan dh tk ad abis kuar doc ckp..kali ke dua scan 8weeks ad kantung je..janin tk ad masuk 10weeks turun darah pg klinik doc ckp jln nk bukak..tp kena tgu 2weeks untk dia kuar sendiri ..1weeks cmto dia kuar seketul drh pg scan chek smeua dh tl ad abis kuar..skrg ngadung lagi..masa scan 4weeks kantung je scan 9weeks alhamdulillah ad janin..doa kan sy dn baby selamat ya tq

3y ago

ada turun darah xsebelum kantung tu keluar....sbb sy skrg pon kantung ada..tp dlm kosong lg...dan sedang spotting..😞

hmm sy pun takut jugak. sepatutnya usia kandungan sy dah 4bulan lebih, tp bila scan 6w. doktor cakap kantung sy tak membesar dari fisrt pregnant sbb sy sendiri pun tak sedar kata sy pregnant. hmm dengan kantung kosong, tak nampak janin. tggu next scan pulak 14/5 ni. dok takut jugak. harap kita sama² kuat yaaa. semoga Allah lindungi kita dibulan ramadhan ni. aamiin 🤲🏻

Sy baru2 nih kes mcm sis jugak.. kalau ikut tarikh awal last period sy 4/5.. kandungan dh 14w.. tapi bila scan kk 6/8 haritu doc kata kantung sy kosong.. sy dah pelik.. doc bagi tarikh lgi 2 minggu untuk scan semula.. 20/8 sy repeat scan semula, dan alhamdulillah doc kata dh nmpk bby.. tapi kandungan sy lari.. ikut scan kandungan sy baru 9w..

4y ago

hmm sy pun takut jugak. sepatutnya usia kandungan sy dah 4bulan lebih, tp bila scan 6w. doktor cakap kantung sy tak membesar dari fisrt pregnant sbb sy sendiri pun tak sedar kata sy pregnant. hmm dengan kantung kosong, tak nampak janin. tggu next scan pulak 14/5 ni. dok takut jugak. harap kita sama² kuat yaaa. semoga Allah lindungi kita dibulan ramadhan ni. aamiin 🤲🏻

Sy first scan Masa 4week. Langsung xnampak kantung. Kosong ja rahim.. Lepastu dpt doktor lak menakutkan.. dy cakap takut baby luar rahim.. tp sy fikir positif.. amalkan minum susu anmum... On off jugak tu.. 😂 jaga makan.. 7week sy scan sekali lagi tup2 nampak kantung n baby.. kecik je..😍😍

Sya hari tu scan 5 minggu 5 hari,nmpk kantung jer..scan balik 7 mnggu 5 hari,dah nmpk janin..2 minggu lepas,scan 12 minggu 5 hari nmpk bby bergerak2..gembiranya hati🥰setiap kali nk scan,sya selalu bwa baby bercakap dan pujuk dia supaya munculkn diri...insya allah semoga d permudahkn semuanya urusan sis...

Harap2 kes sy mcm sis la.. Masih brdebar ni xsabar nk repeat scan. Mnggu lps bru firstime scan doc kata kantung masih kosong (8w). Doc suruh repeat scan lps raya which means 3weeks lg. Skrg ikut apps sy pregnant 9w 4d.. Smoga baik2 aje.. Nervous sgt nk tgu smpai raya bru scan.. Perut pn xnmpak

Don't worry sis..sy ada pengalaman masa second pregnant dkt scan 1st nmpk kantung sahaja, second pun sma tp kantung nampak makin membesar so doktor suggest after 2 week rescan.. Alhamdulillah after 2 weeks bby muncul kn diri...just think positive mummy to be..🙂

5y ago

Selagi x keluar darah sis xyah pikir n ada harapan nak jadi bby..sis just trus makan asid folic..sbb asid folic 2 bagus utk bby..sy doakan bby munculan diri masa scan nnti.. Amiin...

Saya scan 10 week nmpk kantung kosong . doc sruh dtg lagi 3 mggu , dan dalam 3 mggu tu sy tak dduk sng . lpas 3 mggu scan balik , dh nmpak jelas mcm ni . im so happy ! sbb 3 mggu tk senang hati . slalu la pujuk2 baby sruh tunjuk diri ☺

2y ago

Saya pun tgh risau ni 9 weeks x nmpk baby 😭

Saya dulu masa kandungan pertama 6 weeks tk nampak kantung . masa scan 10 weeks baru ada kantung tapi tkde baby . 12 weeks still tkde dokter sahkan yang saya kandungan tk menjadi . Misscarrige . Dokter nak d&c tapi saya tak mahu . Alih2 bleeding dan kantung keluar sendiri