alahan bau

ada tak mommy kat sini yg terlalu sensitif dgn bau? sy makin menjadi2. paling teruk tak boleh bau sabun mandi, bau masak nasi. mesti naik loya ? Apa yg perlu sy buat ya?

49 Balas

Tengah mengalami nya💆🏼‍♀️ Bau nasi tgh masak tak boleh, bau tumis2 goreng2 tak boleh langsung mmg akan meloya, mandi pun cpt2 sbb pening bau sabun shampoo segala, time pkp ni husband yg masak, so kita lari duk dalam bilik diam2, sambil ambil kulit oren tu ltk dkt hidung kurang sikit loya😂

4y ago

Bertabahla kitaaa ya

Saya tukar sabun mandi saya. Saya tak boleh langsung bau sabun lifebuoy tu apa kaler sekali pun. Paling tak suka bau lemon dgn lavender. Skrg saya pakai shokubutsu kaler oren. Okay la tak loya. Ubat gigi pun saya tukar dari halagel ke colgate. Bau nasi tgh masak mmg tak suka. Tggu dah hilang bau baru saya mkn

Tk boley bau husband, bau asap rokok. kdg2 keluar makan. kat blkg ada org hisap rokok. rasa macam nak mengamuk je kt org tu. bau masakan, bau dapur, bau ikan ayam mentah pon tk boley. alahai bab ni paling benci. busuk giler + pening + nak muntah klau dpt bau. sekarang selalu makan luar je 😩

Samalah sy sis..anti betul dgn bau nasi menggelegak tu..sekali dgn minyak masak yg menggelegak 😭 mmg betul2 allergic dgn bau2 sebarangan..tp bau lavender sy blh terima.. so apa sy buat if masak nasi tu sy terus tggal masuk bilik..the bau minyak angin or balm..😂

5y ago

Haha..kann.. kadang2 tu xtau da nk explain camne kat husband bila kite kata bau tu ini busuk sbb dia akan reply I tak bau busuk pun😅😂

Betul saya pon sama. Kuat sangat kan awak.. Semua xboleh bau gas pon xboleh. Mmg masa tu xlalu mkn dgn xlapar naik 1o mmgu ok sikit tpi mkn ok. Sikit muntah then lapar tpi xtaw nk mkn apa semua xkena.advice org pon mula mmg centu. Kena tahan jugk laa.

Sy awl preggy xleh bau suami haha..klo dia dtg dekat sy klo bau bdan dia adoii pning dn muntah2..pdhal bau suami sy xbusuk pon..bau bdn dye sedap tp nth strt mngndung xleh bau bdn dye😂...nk dekat sebulan dua gk la lps uh dh ok je

4y ago

Sama kita jugak... Kecian tgk dia... Siap rasa nak marah je..

btol sya mula dulu sakit rasa nya sampai muntah kuning tu tuhan je yg tau bagi Mana rasa tapi sekarang sya dah kurang masuk 10 mggu dah kalau dulu asal petang pasti demam kurang rasa nak mkn pasti tak nak mkn mee je buah asam mcm tu

Saya pun sama. Loya rasa. Tapi bau sabun tu takde la pulak. Setakat ni bau org tumis ke, bau peti ais ke. Bau badan orang lain ke uishhh memang menguji kesabaran hihi saya banyak letak minyak cap kapak bagi kurangkan bau. 😂

Mcm sy setiap kali pregnant mmg alahan bau wangi2..cm bau sabun, perfume, deadorent lelaki..kne pkai yg bau lembut2 je..terpaksa suami pkai yg women punya..hihi..kalu x, bila bau je rs hangin satu badan😅

bau brg2 basah xboleh, bau pasa mlm n bau husband siap2 nk g krja..sblm pkai mnyk rmbut n prfume salam dulu siap2.klo x trus turn on switch loya. husband pun bsiap kt blik lain 😅