alahan bau

ada tak mommy kat sini yg terlalu sensitif dgn bau? sy makin menjadi2. paling teruk tak boleh bau sabun mandi, bau masak nasi. mesti naik loya ? Apa yg perlu sy buat ya?

49 Balas

Normal sis, sy dulu macam tu..dekat 7bln baru slow2 ok..mmg xmasak langsung..😅..pi opis siap mintak kwn2 jgn pkai perfume kiat sgt, perfume rumah office semua pun off..

sya lagi tak kan hilang berapa mggu sya dah masuk 2 bulan lebih baru kurang cium baru tapi tak dapat jugak lah masih jugak kalau cium bau mcm pasti mual pening

Kalau bau apa" minyak kapak ke vicks ke takda msalah bawak benda tu everywhere you go. Ada je bau benda tak sedap hadapkan vicks tu ke depan hidung

Kawan saya mengandung pun tak boleh bau masak nasi, so sepanjang mengandung dia tak boleh masak, beli kat luar je. Sabun mandi tu belum dengar lagi hehe

5y ago

hehe. mcm2 jenis sabun mandi dh sy beli. semua rasa bau x best 😅

Sy xbole siang ikan. Xbole tgok ayam. Even tgok gambar ayam pun muntah. Bau menumis pun xleh. Dah lama xmasuk dapur. Nasib suami fhm😂

Sy x boleh bau nasi.. Sabun ngn syampoo ade setengah sy x boleh.. Perfume kereta semua sy campak dlm parit 😂😂😂

Sm la..senstitif sgt dgn bau ni..sy msuk kelas ari2 mengajar tahan je bau badan bdk2 dlm kelas..dh tugas, mcm mn pn kena tahan jgk..

Saya tak boleh bau tumis2 ni, so masa first trimester mmg tak masak. Husband masak, saya pakai mask tutup hidung sbb tak tahan. 😷

saya xbleh bau org masak,sabun mandi,wangian ke apa ka..smpai mak sy mkn nasik dgn smbal sebelah sy pun sy muntah😭😭

saya sekarang x boleh bau masakan, tekak ni susah terima makanan, x dapat nak makan 😣, tekak ni sentiasa rasa loya2

5y ago

Yupp..xleh bau masakan n makan nasi xlalu. Tengok lauk ikan ayam pun xlalu. Padahal lauk sedap tu selalu dok mkn b4 preggy. Haihh payah laaaa nk mkn pelek2 aje