Vaginal Insert

Salam mommy. Macam mana nak guna benda ni? First time kene pakai and caranya ??

Vaginal Insert
34 Balas

Yg ni, mommy pakai time nak tido, make sure dah kencing and bersihkan part tu btol2. Sblum guna, cuci tangan bersih2 and keringkn sbb ubat ni beli kena air dia cair. Nanti, mommy duduk macam org nk bersalin atau mncangkung ke ikot keselesaan, bhgian yg berbentuk peluru tu, mommy masukkn ke dlm lubang faraj gunakan jari/aplkator tu. Bila dah masuk, mommy biarkan dulu dia kat dalam tu, jangan bangun pegi mana mana and mommy pon boleh baring cam biasa. Kalo takot nak buat sndiri, blh mintak tolong husband.

4y ago

Baik2. Terima kasih mommy 😊😊

Kalau awak pregnant, kena guna jari je masukkan ubat tu, jgn guna alat yg dia bekalkan tu. Sebelum masukkan, basuh dlu tangan bersih bersih. Dan masukkan kat bawah tu secepat mungkin, sedalam yang boleh. jgn pegang lama lama. Ubat tu boleh cair pada suhu badan. Pastu duk la kangkang dlu dlm 15 minit utk elak ubat tu keluar. Mmg rasa xselesa, tapi nanti lama lama insyaAllah okey. Pakai malam, sebelum pakai tu kencing dulu siap siap.

8mo ago

nak tanya sis,yg ni kene masukkan jari dlm2 atau sekadar ubat da masuk dlm

Ni utk insert ubat keputihan kan, sy dah dua kali pakai. Alhamdulillah ok. Satu dpt dr klinik swasta sbb keputihan color kuning, satu dpt dr kkia sbb suspect kencing kotor plus ada protein dlm urine. Sy mintak bantuan husband insert kan, sbb tak berani buat sendiri. Hehe. Guna alat tu is better, guna jari takut kotor. Sblm guna pon pastikan suami basuh tangan, and kemaluan pon dah basuh bersih. Buat sebelum tido ok.

4y ago

Betul tu puan, masukkan dalam dalam tau, sepanjang panjang alat putih yg dia bagi tu dlm miss v. Duduk mcm nk bersalin, kaki dekat kan dgn punggung. Releks je insyaAllah x sakit.

Sepanjang 5 bulan pregnant ni, dah 2x pakai. Puncanya saya sakit sgt faraj saya. Pergi kkia, dah ambil sampel keputihan mmg kehijauan. Tapi bila insert ubat ni pelik. Takde pulak keluar byk keputihan. Mmg takde. Ubat tu pun tak keluar. Kali kedua pun mcm tu. Keputihan saya tak selalu tapi sekali sehari, dia keluar.

4y ago

maaf nak tnya..sakit faraj tu yg mcm mna ekk..seakan2 tulang kat faraj tu ke sakit..sbb sy alami skrg..ntah tulang ke ada bisul ke xtau..klau nak bngun tu kan kta rsa mcm kncang2 bhagian tu..

Pakai masa nk tdo. Masukkan ubat dekat alat dia tu, then insert separuh dlm kemaluan. Lpastu tolak ubat tu masuk ke dalam. Lpastu Alat tu boleh keluarkan semula. Klu nk lagi faham boleh tgok youtube. Ada cara2 pakai dia.

4y ago

Ohh baik2. Nanti saya rujuk pada YouTube. Terima kasih 😊😊

Br dpt tadi.. ni dh kali ke 2 pkai.. mula2 pkai ms awal kandungan..sbb keputihan terlalu banyak..ni dah nak tggu hari..doc seluk tgk banyak lg..tp xdr jangkitan pd baby..tp doc suruh pkai juga...sbb terlalu tebal

Sis ada masalah keputihan ke? Sama mcm sy preg anak first, pengalaman sy pakai jari je, pakai mlm sebelum tidur, sebelum masukkan ubat tu make sure cuci bersih tgn dulu, senang je 😊

Pakai kat lubang kencing kite tu.. Sblum tido.. Tapi jgn bersama pulak tau hehe.. Benda tu nnti akan cair warna putih so prepared siap2 pakai pantyliner untuk esok harii.. Kalau berjalan lah

Mse sy dulu... Masukkn ubt dlm batang yg pnjang... Msukkan ubt yg sy bulat wrna biru.... Lps tu msukkn dlm faraj awk.. Dalam sikit... Bru awk tekan wrna kuning....

4y ago

Tapi kalau pregnant tak digalakan pakai alat putih tu.. Pakai jari je...

So far pakai ni alhamdulillah. Sy insert pakai jari je. Sbb alat dlm tu pharmacist amek sbb dia cakap bahaya klu yg pakai tu pregnant mom. So insert jela pakai jarii 😅