mio burberry, Malaysia

become a mum?

About mio burberry

Tanda2 Nak Bersalin
Hi semua, saya da menunggu hari. Apa tanda2 nk bersalin ye. Air ketuban tu mcm mna? Sakit construction tu mcm mna. Belum tahu beza dia lagi. Risau srbab masih bekerja lagi, lpastu suami 2,3 hari skali
..read
Kalau dah turun tanda spotting merah atau air ketuban pecah tu tanda nk bersalin dah. Tak pun rasa sakit perut mcm nk berak secara kerap tu contraction la tu
Ubat Insert Keputihan.
Nak tnya sape pernah gunakan ubat insert keputihan tu? Dia mmg akan klua semula ke tp dlm keadaan hancur? Saya insert hari rabu mlm. Dari semalam saya perasan ubat tu keluar sikit2.
VIP Member
Yaa mmg mcm tu
Kuku??
Baru perasan. Semenjak ngandung ni kuku cepat betul panjang. Sebelum ni 2minggu baru dia panjang. Skrg seminggu je da rasa x selesa. Mmg mcm tu ke
Erm jgn kan kuku..bulu2 pun cepat pnjg😅
Susah Buang Air
Hai semua nk tnya. Sya da 35w. Lately ni saya sukar buang air besar mcm2 da minum, da mkn buah tp still x nk buang air. Kenapa ek????
Sembelit ni awal..tengah dan hujung kehamilan mmg akan kena.......minum air ribena
Position Tidur
Hi semua. Nak tnya trimister 3 posisi tidur mcm mana yang yg selesa untuk ibu2 semua. Saya tidur mengiring. Tp bila mengiring belah kanan tulang belah kiri akan rasa sakit bila ke kiri jadi sakit bela
..read
VIP Member
Saya tidur pakai pregnancy pillow bentuk U tu & tidur terlentang tapi bawah kaki letak 2 3 bantal bagi kaki tinggi untuk peredaran darah & jangan bagi kaki cramp. Sebab kalau mengiring betul, saya tak
..more
Sy dah week 33. Smlm try tido bantal tinggi skit. Rase mcm better la dr mengiring. Rase nk tido dudok menyandarr je plak. Hahha
same me. .tp saya lebih mengiring ke kiri kalau mengiring ke kanan baby menekan pundi kencing seksa rasanya nk bangun utk g ke toilet. . .keluar air kencingnya skit je. .if tahan perut rasa memulas².
..more
Saya pun rasa macam Sis, bila dah masuk trimester 3 ni ,nak tdo baring kiri kanan memang rasa macam tak kena...kena bertabah Dan tahan rasa sakit, dlm hati sllu kata sabar2..Tak lama lagi baby keluar�
..more
Byk2 sabar sis.. Cuba try mintak suami urut2 sblum tidoq.. Manatau selesa lepas tu.. Try carik posisi yg lebih selesa.. Tpi memang trimister 3 Ni perlukan byk kesabaran.. Hehehek 🌺💞❤️
Kira Gerakkan Baby
Haii mummy semua, Nak tanya week ke berapa ye kene start kira pergerakkan baby???
3 trimester
Nak tnya ada x yg sakit dari bawah perut smpi celah kelengkang smpi rasa susah nk jalan. Sya dah 33week.
sy bru 18w da rasa sakit kt kelengkang . rase mcm terkoyak . bdn sy kecil. bila nk bgun dari duduk tempat rendah , punya la sakit .
Makanan
Nak tnya ibu2 yg berpengalaman. Start 7 bulan kandungan biasa consume makanan apa je ye?
Saya makan macam biasa je. Hihi. Yg penting makanan seimbang
Barang Baby
Hi mommy, Nak tnya. Biasa prepare barang nk ke hospital masa minggu ke berapa ye? Lpastu klua dari labor room baby akan pki baju lengan panjang ke pendek?
Pengalaman saya sambut anak pertama.. kandungan 30weeks saya da siap prepare semua barang.. dekat² nk due, masuk semua barang dlm bonet kereta.. masuk labour room bawak 1 pampers, 1 baju lengan pendek
..more
SHARE
Antara makanan yang perlu di elak semasa awal kehamilan. Ada sesetengah orang dia jenis makan apa pon boleh x membawa masalah pada kandungan dan dirinya. Ada yg x boleh. Jadi rajin2 membaca ye. Jangan
..read
thumb image
VIP Member
🤗🤗🤗