Siapa ingat lagi? Jom komen bawah!

Hi semua selamat petang🥰 Siapa ingat lagi berat badan sewaktu sebelum kahwin dan selepas kahwin berapa?😏😆 Alaaaa ni suka-suka je tau, janganlah serious sangat di hujung minggu ni mommies semua🥰 Haaah min dulu sebelum kahwin nombor 1, dah ada anak dua ni jadi nombor 2 lah😂 Yang lain nombor berapa? Jom jujur 😘

Siapa ingat lagi? Jom komen bawah!
733 Balas

no 1 Dari dulu sampai sekarang .Mase pregnant & breastfeeding Jerr berat badan naik lepas Jerr putus bf tuh turun semula paling tinggi berat badan Mase pregnant anak no 3 53kg kalau tak pregnant paling tinggi dapat berat nya 43kg Jerr.. bukan nak bangga Tau tapi sy rase mcm kecik sgt dah badan tuh sedih pun yea sebab tak pernah lepas untuk derma darah

sebelum kawen no1, lepas kawen anak nk masuk 3 pon still lg no1. tp masa peknen je berat jd no2, lepas bersalin abis pantang nanti mmg akan turun no1 balik. badan sy jenis metabolisma tinggi, mkn byk pon tak gemuk2. org kata untung, tp sy nak berat ideal dgn tinggi sy ni nak berat 55kg baru ok 😬

4y ago

baby sy tak menyusu badan. menyusu smpai habis pantang je, lepas tu xde susu.

Masih bertahan no.2 sebelum mengandung anak ketiga skrang ni. cuma sebelum kahwin 52kg. Dah nak masuk anak ketiga (sblum preggy), berat dah naik skit antara 56kg to 58kg. Biasanya bila cecah 58kg tu dah start insaf and jaga diet. So tak pernah lg lebih 58kg kalau tak pregnant 🙈😅

Sebelum kawin no1 (45,46) Selepas kawin still sama no1 Selepas melahirkan anak sulung 50,53 Selepas lahirkan anak ke2 59,kdg2 60(berat saya bergurau kdg2 57,59,60 tiga ni jer smpai bayi ke2 ni dh 2bulan nk masuk 3bulan)

Okay nk jujur. Berat badan sebelom kahwin dgn lepas kahwin sama walaupun tngh preg 4bulan. 37-38kg sahaja🥴🥴🥴 berat badan suami yg naik tk sudah dri 40 lebih jdi 51kg🤣

Sblm kawin 2.. Lepas kawin no 1,sbb masa tu agak stress dgn kerja.. Masa mula mengandung berat 50 kg.. Skrang ni berat dah 62 kg.. Lepas bersalin nanti x tahu la bape kg🤭🤭

1. Sebelum kahwin 2. Selepas kahwin 3. Selepas anak pertama keluar.. Makin naik.. entah kalau tambah no.2 3 , kemungkinan boleb sampai paras 100kg++

wktu first bukak buku pink 55kg maintain je 4 bulan 🥴 lepas je hilang mual2 alahan semua tu , hah terus naik and skrg 37w 71kg 🤗🤣

sebelum kawin rasanya no 1.. selepas kawin jdi no 2 lah pula. bila dh jdi emak2 nie no 4 dah.. sedihnye.. lgi usaha turunkn berat bdn🥺

masih kekal 1 45kg dari sebelum kahwin smpai la masuk 4 ank waktu pregnant je naik badan 😂😂😂 nnti habis melahir kn turun balik