Berapa kali 'dating' dulu ya?

Jom petang ni kita flashback balik zaman sebelum kahwin dulu😆 Berapa kali dulu dating dengan si dia sebelum kahwin ya?🥰 Min dating waktu beli barang kahwin terus sekali dua je macam tu😅 Eh tu dikira dating ke eh? 😂

Berapa kali 'dating' dulu ya?
78 Balas

Kenal 6 tahun, setahun jumpa 4 kli. Sbab kmi ldr. Bila dah kawin. Selama 2 tahun kmi ldr. Sebln sekali jumpa. Msa pkp ni pling teruk. 5 bln xjumpa. Last jumpa msa bru blik dri holiday n disahkan prgnant. Hujung bln 12 jumpa suami perut dah bsr..sykur dpt pindah kerja dkt2 dgn suami.

dating jarang2 sebab dalam masa 6 bulan kenal, terus ikat tali pertunangan. Cukup 6 bulan bertunang, terus nikah pada 17/2/2006.. ❤️❤️ Alhamdulillah rumahtangga bahagia dengan kehadiran 4 orang anak & baby yang bakal lahir 2 bulan lagi.☺️☺️

Xpernah dating. Dulu kenal bulan 7 2020, bulan 8 bagitau Umi tapi masa tu belum bercinta. Alhmdulillah dapat restu. Kami bertunang sepatutnya bulan 10, disebabkan pandemic. Kami ganti ke bulan 12. Dan bernikah pada 8 Januari 2021

haha.. Every week sbb kami riadah sama2. Pernah saja buat tak nak keluar dgn dia, nak tengok boleh tak kami tak jumpa every week, tak sampai 14 hari, dia call ajak keluar😅

Berdua x pernah,sbb keje satu tempat....so jumpa gitu² jer...kwn x lama pun 3 bln jer,pastu bln 1 merisik,bln 2 bertunang dan bln 9 dah kawin..

sepanjang masa dating..sebab kami 1 tempat keje dulu,1 department,sy boss pada suami..hahahaha..sekarang je tak sama dah..masing2 dah resign..hahaha

banyak kali 🤣 ..dah laa satu tmpt kje ..lps tu blek kje smbung kje partime niaga pun sy teman kn jugk ..cuti keje pun ktorg selalu kluar 🤭

stiap hari dating🤭 sbb 1 krja dgn suami.. stiap rehat jumpa,balik dn pegi tmpt krja pun sama2.. sbb 1 bas pegi balik krja 🤭🤭

3kali - first date sbb nak kenal2, seconds beli barang kahwin, third settle borang nikah. kenal tak lama pun 123hari lepastu nikah 🥰

byk kali...bleh d katakan weekdays..sbb weekend x bleh,sbb msa tu husband on training tudm msa study...lupa da nama dia d pggl apa tu