Tahun berapa anda berkenalan dengan pasangan?📆

Siapa ingat lagi tahun berapa berkenalan dengan pasangan ya?🥰 Tahun berkenalan tau, bukan tahun kahwin ya😏 Tahun yang mungkin kenal, kawan je tapi tak ada hubungan lagi🤭 Min kenal dengan pasangan min tahun 2016😆 Jom komen di bawah nak tengok, ingat lagi tak ya semua😁

Tahun berapa anda berkenalan dengan pasangan?📆
1910 Balas

saya kenal dgn husband di tmpt kerja...kami kerja di tmpt yg sama...bkn bercinta...tapi sbgai musuh.. kalau jmpa je asik gaduh je...puncanya dia bgithu yg dia suka saya tapi sya tak pcya...dan marah bila dia suka kacau saya...smpailah satu masa tu adik saya ikut p tmpt kerja...dri situ dia tahulah ada seorang mamat ne selalu bgduh dgn saya... dia bgithu bapa dan bapa pula suruh mamat tu jmpa dia...masa kami semua jmpa depan2 tu lah bapa tanya mamat tu...kau betul2 suka anak aku kah?..saya,mak dan adik2 yg lain terdiam...saya tgo muka mamat tu dgn perasaan bercampur baur...marah ada,malu ada,takut pun ada...last2 mamat tu jwp saya betul2 suka anak pakcik...aku pun terdiam seribu bahasa...bapa aku ckplah..kalau kw suka anak aku,skrg jgk aku tunangkan kmu...tarikh 10/04/2019 tu bermakna pada aku...tup tup jadi tunang org@musuh sekali...jujurnya saya agak biadab dgn tunang saya dulu...saya tak hormat dia...saya garang dan kasar dgn dia..padahal dia seorg yg manja,caring,bertggjwp dan sgt mghormati fmly aku...dan pada 03/05/2019 saya sah bergelar isteri pada suami saya...dan pada hari itu saya nekad utk ubah perasaan saya...sya redoh,sya ikhlas dgn jodoh yg allah tetapkan utk saya...alhamdulialah pada hujung bulan 07/2021 ne kami bakal menerima seorang chaya mata pertama kami.....syukur...rancangan allah tu hebat...dia kurniakan saya seorang suami yg bukan saja baik tapi sangat2 baik...terima kasih ya allah🤲❤️

cinta sy tahun lepas.. kenal 1/1/20 kmudian jumpa 12/2 dia dari selangor 14/2/20 majlis merisik.. rancang bertunang bulan 3 disebabkan pkp kita tunda sampai hari raya haji ke2 1/8/20 baru bertunang.. kemudian decide nikah hari raya cina.. bincang2 dgn famili mentua kebtulan masa hujung tahun 2 cuti panjang decide lar tarikh nikah baru .. nikah malam 31/12/20 sanding 1/1/21 bertandang 2/1/21.. masjlis nikah masa 2 dilepaskan kes x banyak .. kehadiran tetamu pun terhad. org kampung smua dtg2 lewat2 cikit.. majlis betul2 ikut sop buat mysejahtera,upah rela,khemah 4 buah kerusi 1 meja.. utk masjlis sy start 12 tgh hari.. sebelah ptg pula majlis mgta natu adik sy( lelaki) . kedua2 majlis berjalan lancar xde masalah .. masjlis bertandang sy pihak suami buat ala kadar sbb pok dara dia sakit xleh ramai2 org.. so yg pergi 2 smua my famili saja.. alhamdulilah mlm jugak bertolak ke shah alam.. hikmahnya masa 2 kelantaN banjir dan naik tetiba.. satu ag dapat tunaikan arwah pok dara suami sebelum meninggal dunia.. bulan 2 mcm 2 dia meninggal dunia.. sebelum majlis nikah sanding berlangsung sy tawakkal jer sama ada majlis boleh dibuat atau x.. lpas majlis sy selesai mber kolej dulu tanya kalu nk nikah jgk mcm mana.. sy jawablah klu mjlis blh dibuat buatlah klu x lh buat buatlah akad nikah sahaja.. anda mgkin org yg dipilih oleh allah s.w.t utk dipermudahkan urusan nikah .. buat pasangan yg blm mdirikan rmhtangga . truskan berdoa agar dipermudahkan sgalanya.. tq baca kisah sy cinta di musim pkp

Sya kenal dgn husband dlm tlefon app wechat..Hihi msa tu msih remaja kn,,tntu la bnyk minat dgn app mcm tu..msa tu tk perasaan sya sbb tiap kali ada boy chat sya ajak cople, cya layan cra yg biasa2 je,sbb sya tau ajak cople dlm tlefon tk kn lama punya..Lain plk cara c husband cya msa mula2 kenal ..Dya ajak cya jumpa dn kali pertama jumpa tu dya da start luah kn perasaan dya dgn cya ☺☺..Tpy msa tu blm lg cya terima cinta dya..Ke3 hari kmi kenal cya mula rasa selesa dgn dya..Ke2 kali dya ajak cya jumpa,tk sangka dya trus dtg rumah cya,brjumpa dgn bapa cya..Mksud nya terus terang la psal hubungan kami..hihi..msa tu la bpa bwa cya bincang pasal hubungan kami,,sbb tujuan dya jumpa bpa cya,sbb nk lamar cya 😄😄..Cya pn pura2 la konon malu2 kucing ini cakap eya klu kna tunang ..Hihi..Seminggu mcm tu kmi kenal,dya bWa cya pergi ke toko cincin utk mencuba cincin khawin ..dn waktu pn brlalu kmi pn da sah jdi suami istri,,Setahun kemudian cya mengandung ank pertama..Smpai skrg suami cya msih setia dgn cya sehingga la kmi mendapat lg ank ke dua.. Kmi berkenalan 2017 Tahun yg membawa kegembiraan buat cya msa tu..Hihi.. dn kmi khawin 2018 Msa tahun niy cya mengandung ank pertama.

2002...jmpa d tempat kerja..sb 1 kerja...dlu sgt² benci dia...selalu ejek dia😂😂tpi dia jenis selamba ja...suka bt lawak..tp dlu lawaknya tidak pernah lucu bgi sy...tapi..tanpa di duga..dia juga menjadi penyelamat sy..sy pergi buang sampah wktu mlm..sb bru balik dri kerja..tapi kena kejar oleh lelaki yg tidak dikenali..time tu masi blm ada perasaan..cuma ckp tq je...lain hari...dikacau oleh bekas guru st sndiri..mabuk pula lgi...cikgu tu ckp lama jatuh cinta dgn sy..tp tak berani luah..sb masi student time tu..bila nmpk sy rapat dgn kwn2 kerja(lelaki)bekas guru sy..jeles..time mabuk tu juga ex cikgu sy meluah dn mengamuk dgn tiba2 d tpt kerja sy..pun sy diselamatkan oleh si dia...lpas kejadian tu..sy masih blm ada apa² perasaan pun dkt dia..bgitu juga dgn dia..kejadian last....time balik kerja..diganggu lelaki yg tidak dikenali...dri kejadian² yg menimpa...sy beranikan diri jmpa si dia..minta maaf sb selalu kasar dgn dia..selalu ejek...dri sna..timbul bibit cinta kami berdua..sehingga lah saat ini...semoga kekal hingga ke syurga💖💖

Kenal akhir 2018.. kerja tempat sama. Cuma saya di tingkat 2 suami di GF. Di sebabkan jawatan saya tinggi sikit banding suami, suami panggil saya bos. Time tu belum couple lg. Tp ada dgr2 dia nak try urat. Tp x try2 pun. Jdi saya ni x kn nak urat dia. 🤣. Saya pun suka tngok dia sebenarnya.. cumaa diam2 je.. x bagi tngok sngt.. Jadi saya tunggu je tindakan dia. Suami beranikn diri bagi hadiah makanan utk mkn tengahari 😂. Nak rasa lucu pun ada. Slalunya bagi bunga, coklat ke. Yg biasa llaki slalu bagi wanita. Ni saya dpt lauk dan nasi. Dgn notes, ‘selamat menjamu selera bos’ . Awal 2019 putus.. sebab ex kacau dia dan saya. Jdi mgkin suami fed up. Break selama 3 bln. Jodoh panjang, akhir bln 2019 tunang.. rancang nak kahwin akhir tahun 2020.. sbb pkp berlanjutan. Tunda ke 2021.. kahwin pada 2021 FEB, dan kini telah mengandung. Insha allah bln 11 .. org ckp ‘bunting pelamin’ Alhamdulillah. Doakan smoga jodoh dengan suami berpanjangan sehingga akhir hayat. Berpanjangan tanpa ada penglibatan org ke 3 . 😃. Aamiinnn.

sy kenal suami sy 2016 dlm wechat...mse to sy jnda ank 2..dh bercerai dgn laki sy taon 2015..laki pertama knl xsmpai bertaon sebulan knl dh ajk kwin...mse to sy budk lg umo17 taon,sy xfkir pjng sy kwin dgn die...tnpa ade persaan cinta just syg je..sy dgn die xsehaluan ,so sy perpisah dgn die lg pun bnyk kenangan pahit dgn die..sy dgn die allah jer tahu ..lps to sy kenal laki ke 2 bg sy pertama lh,die mmg serius nk kwn dgn sy...dh hmpir 2 taon lbh sy kawan dgn die ...alhmdulilh die trima sy wlaupun sy jnda msa to.die bujang xpenh kwin lg...so skrg sy dh ade 2org anak dgn laki sy skrg ni..semua skli 4orng...mmg sy fkir nk kwin blik agk muskil sbb bila jdi jnda bkn senang tau,nk trima lki lain mse to lg pun hti sy dh trtutup sgt2 ..hri2 sy berdoa pda allah,sy xnk spe2 hdir dlm hidup sy...sy trauma sgt2 ..lps to laki sy ni hri2 cuba pujuk hti sy utk trime die,sy xnk dh...bnyk kli...sy pun solat doa pda allah..mmg allah tkdirkn die dlm hidup sy alhmdulilh...syukur pda allah ..😢

Tahun 2012. Masa tu dedua budak lagi. Saya baru habis SPM dia baru habis diploma. Kenal pun masa dekat program. Kenal tu saya SANGAT tak suka dia. Sampaikan saya sengaja lost contact dengan dia selama 5 tahun. Dalam 5 tahun tu, saya dapat tahu dia tak pernah miss tanya kabar saya walaupun bukan direct, just melalui org sekeliling sy, and saya tak tahu pun semua tu. Bila final exam, saya dapat satu msg "Good luck for exam" saya tak tahu siapa, then saya biarkan. Rupa2nya tu suami. Haha, Tahun 2015 saya habis belajar, 2016 suami msg cakap nak datang rumah. Tetiba. Saya masa tu dah sejuk, saya kata datanglah. Dia dtg sekali merisik. 2017 tunang, 2018 kawin. Allahu perancangan Allah kita tak tahu. Yang dibenci tulah duk bersayang sayang sekarang ni, nak dapat first baby dah pun. Doakan semoga hubungan perkahwinan kami bahagia hingga syurga❤

Kenal secara taaruf. Waktu tu masing masing dah kerja. Memang masing2 kenal sebab nak nikah jika sesuai & selesa. Sebab niat baik kot. Allah mudahkan. Kenal Jun 2018. 2 minggu lepas tu jumpa. First time tengok suami terus jatuh cinta. Mula2 ragu2 nak jumpa sebb dalam gambar suami xberapa hensem🤣jumpa depan2 terus jatuh cinta pandang pertama. Amik kau. Lepas jumpa malam2 mesej tanya, setuju tak nak nikah? Dua2 setuju. Dia jumpa ayah saya, saya jumpa ibu dia. Dua2 parents setuju. Sebulan lepas tu tunang. 6 bulan lepas tu kawin. Terasa mudah sangat perjalanan. Tapi tak pernah stop solat istikharah sebab baru kenal kan. Allah je yang kenal perangai dia sebenarnya. Alhamdulillah dh 2 tahun setengah nikah. Dialah lelaki paling baik & terbaik utk saya. Sekarang tunggu baby lahir bulan depan 😘😍

2015 husbn nmpk di suatu tempt, yg sering sy kunjungi.. dari situ timbul perasaan katanya.. selalu jumpa kat tmpt sama tapi sy tak knl pun husbn sy.. mcm tak pernh nnpk muka ..ni husbn yg cerita tau.. sy ceritkan balik je.. selama bertahun2 dia menyimpan perasaaan.. tahun 2017 hujung tahun masa new year masuk 2018 dia beranikn diri menegur sy.. dan 2018 dia melamar sy.. 2018 bulan 10 khawin. skrng syukur anak nak masuk dua dh.. diberikan rezeki awal ..jodoh depan mata selama bertahun2 ..baru tahu.. eh rupanya en husbn selalu ddk sblh meja 😆😆😆😆😆😆...katanya dlu masa first nmpk tahun 2015 takut nak tegur sebb muka sombong ..hahahah panjangnya cerita 😆 sy kn.. okla daaa

2012 suami sy adalah cinta pertama sy.. Sy mula bcinta dgn suami masa SMK.. cinta monyet 2001-2003... then brek up.. after 12yrs bpisah kami terserepak kat shopping mall at KL.. ( kami org sabah ) sy jln bersendirian.. bgtu juga suami.. sy single suami juga single masa tu.. mgkn takdir kami dipertemukan kot..😂 terkejut jugak sebab.. memang ter bertemu secara berdepan².. kami change fon no.. dan sejak tu selalu bhubung.. sebulan lepas tu bcinta semula.. setahun lepas tu kawin... now kami dah ada 3 anak... pls doakan agar rmhtangga kami berkekalan ye.. sebab sepanjang perkahwinan 6 tahun, mcm² dugaan yg sy lalui..

4y ago

sweetnya ♥️♥️♥️ selamat bercinta smpai syurga